יש לכם קרן השתלמות באלטשולר? כדאי שתקראו את זה

בחודשים האחרונים ניתן להבחין שמצב התשואות של קרנות ההשתלמות של אלטשולר שחם נחות מהמתחרים. חוסכים רבים שוקלים האם כדאי לעבור לקרנות השתלמות אחרות. בכתבה זו נסביר מה הסיבה לפערים בין קרנות ההשתלמות, ונבחן את הדילמה האם כדאי להישאר בקרן ההשתלמות של אלטשולר שחם.

תשואות קרנות השתלמות לחודש יולי 2021

לפי הערכות ראשונות שהתקבלו, בחודש יולי אלטשולר שחם הניבה תשואה שלילית (0.2%-) לעומת קרנות ההשתלמות אחרות שהניבו תשואות חיוביות נמוכות (0.9%). ניתן לראות שאלטשולר שחם מדשדשת מאחור עם פער של עד 2% מקרן ההשתלמות הטובה ביותר מתחילת השנה.

האם אלטשולר שחם איבדה את המומנטום החיובי שלה ביחס לשוק?

רבים שואלים את עצמם מה גרם למצב שבו החברה מאכזבת במשך חודשים רבים, כיוון שעד לפני שנה כיכבה במקומות מכובדים בראש טבלת התשואות? ובכן, הסיבה לכך, נובעת שאלטשולר שחם השקיעה כ- 10 אחוזים מסך תיק ההשקעות שלה בשוק המניות הסיני. סין חוותה צניחה דרמטית בשוק ההון המקומי שלה. הירידות בשערי המניות הסיניות בחודשים האחרונים מקורם בשורה של רגולציות שפרסם לאחרונה הממשל הסיני שמטרתם היתה לצמצם את התקדמותם של ענקיות הטכנולוגיה הסיניות.

בית ההשקעות אלטשולר שחם רכש כמות משמעותית של מניות של BAIDU.COM, ALIBABA GROUP וב- TENCENT HOLDINGS. רצף של אירועים השפיעו על הבורסה הסינית: עליבאבא עברה טלטלה עקב גניזת ההנפקה של ANT, הממשל הטיל הגבלות על שיווק אפליקציית ההסעות DIDI GLOBAL שפגעו בחברות טכנולוגיות אחרות, BAIDU סבלה ממימוש משמעותי במניות שלה, וכן הוטלו הגבלות על חטיבת המוזיקה של TENCENT כשברקע מרחפת סכנת איום גם על פעילות הגיימינג שלה. כל אלה הבריחו משקיעים זרים משוק ההון של סין, דבר שגרם לירידת שערי המניות של חברות אלה.

מה קורה בשוק ההון הסיני?

כל האירועים שציינו, שהיו גם בלתי צפויים, הביאו לירידות חדות במניות, פגעו במוניטין של סין ככוח כלכלי ויצרו תחושת חוסר ודאות. כל מי שעוסק בתחום ההשקעות ושוק ההון נושא עיניים בתדהמה אל עבר שוק ההון הסיני שנצבע באדום, כמו שלא נצבע מאז המשבר הגדול של 2008. מדד נאסד"ק גולדן דרגון סין, שעוקב אחר 98 המניות הסיניות הגדולות ביותר בארה"ב, צנח בכמעט 15% בשבוע שחלף, וב-45% מאז שהגיע לשיא בחודש פברואר. כ-770 מיליארד דולר משווי המניות הסיניות בארה"ב נמחקו רק בחמשת החודשים האחרונים.  קרן הסל iShares Hang Seng TECH העוקבת אחר המדד המרכזי של הונג קונג עומדת כיום על קצת מעל 15 דולר הונג-קונגי, לאחר צניחה של 34%. מדד הונג קונג 50 (HSI) ירד בחודש האחרון ב-11%.

הדילמה של אלטשולר שחם

אלטשולר שחם מאמינה מאוד בשוק הסיני ומניחה שמדובר במצב זמני וששוק ההון הסיני, עוד יתקן את עצמו. עם זאת לא ניתן לנבא מתי תחול ההתאוששות, וקיים חשש ממצב שחוסכים רבים לא יגלו סבלנות וישקלו להעביר את בקרנות ההשתלמות שלהם לחברות המתחרות.

הדילמה היא: האם לגלות סבלנות ולדגול במה שהם מאמינים בו (צמיחת החברות בסין), או לחלופין להקטין את האחזקות במניות של שוק ההון הסיני וכך לקבע את ההפסד באותן המניות. אם הם ישארו באותה פוזיציה, תמיד יש גם סיכוי שיוטלו עוד רגולציות ושהשוק הסיני ימשיך להראות ירידות שערים.

פגיעה בטווח הקצר, אך יתכן רווח בהמשך

קריסת הבורסה הסינית מעלה שאלות באשר לסיכונים שחברות הגמל, הפנסיה והביטוח הישראליות נוטלות עבור החוסכים. הזרקור מופנה כרגע לאלטשולר שחם. אלטשולר, פועלת בהתאם להנחיות האוצר ומחזיקה מניות ואג"ח שמשקפות את העולם הפיננסי הגלובלי. חשוב לציין שסין תופסת חלק משמעותי בכלכלה הגלובלית. אמנם בטווח הקצר הפגיעה היתה משמעותית, אך אם אלטשולר שחם תישאר בחשיפה מוגברת לשוק ההון הסיני בטווח הבינוני והארוך, הרי שרוב הסיכויים שאותם משקיעים צפויים ליהנות מעלייה בתשואות, נוכח הצמיחה הצפויה בסין.

מתלבטים מה לעשות אם יש לכם קרן השתלמות באלטשולר שחם?

חשוב לזכור שאת תשואות קרנות השתלמות מודדים לאורך תקופה מינימלית של שנה, אך רצוי רצוי גם למדוד בטווחי זמן של 3 ו- 5 שנים. שימו לב, שקרן ההשתלמות של אלטשולר שחם עדיין מובילה בתשואות לטווח של 5 שנים עם 46.73% תשואה במסלול הכללי, שבו נחסכים מרבית הכספים של קרן ההשתלמות. גם במסלול המנייתי קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם נמצאת עדיין במקום השני עם תשואה מצטברת של 90.35%.

אם אתם עדיין מתלבטים אם להישאר או לעבור לחברה אחרת, אנחנו כאן בשבילכם. צרו קשר עוד היום עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח ונשמח לעמוד לשירותכם בכל עניין, במקצועיות ובאדיבות.

הדילמה של אלטשולר
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קרן השתלמות פותחים רק עם המומחים
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.