בשנים אלו, כשכבר קיימת מודעות רבה לנושא הפנסיה, הרבה אנשים מתעניינים בשאלה איזה קרן פנסיה הכי טובה או לאיזה קרן כדאי להצטרף. זוהי אולי השאלה הנפוצה ביותר, אבל כדי לענות עליה, חשוב להבין שהתשובה יכולה להשתנות עבור כל אדם.
לפני הכול נזכיר בקצרה מהי קרן פנסיה
קרן פנסיה היא המוצר הפנסיוני הנפוץ ביותר, כיוון שהיא מכילה כיסויים ביטוחיים נרחבים וזולים משמעותית בהשוואה לאלטרנטיבות. היא נועדה לספק לחוסכים קצבה חודשית לכל חייהם של החוסכים, החל מגיל פרישה. מעבר לכך, קיימים עוד 2 סוגים של כיסויים ביטוחים במסגרת זו: קצבת נכות במקרה של חוסר יכולת לעבוד כתוצאה ממחלה או תאונה למשך 3 חודשים לפחות וקצבת שארים במקרה של פטירת החוסך. גובה הכיסוי משתנה בהתאם לגובה ההפקדה החודשית, בהתאם למשכורת.
משנת 2008 קיימת חובת הפקדה לטובת פנסיה, שמתחלקת בין העובד למעסיק: 6% יורדים ממשכורת העובד והמעסיק מפריש עוד 6.5% לטובת תגמולים ועוד 6% לטובת פיצויים. כל הפקדה מועברת מדי חודש לקרן הפנסיה, וככל שהיא גבוהה יותר, כך הקצבה בעתיד תהיה גבוהה יותר.
איזו קרן פנסיה הכי טובה?
כדי לבחון את השאלה איזו קרן פנסיה הכי טובה, חשוב לערוך השוואת קרנות פנסיה, תוך התחשבות במספר פרמטרים:
- תשואות – הקרן משקיעה את הכספים של החוסכים בשוק ההון בהתאם למסלולי השקעה שונים, וכל אחד מהם מניב תשואה כלשהי. המטרה שלנו היא להשיג תשואה גבוהה ככל הניתן. ניתן להיכנס לאתר פנסיה נט כדי לערוך השוואה של התשואות. חשוב לבצע השוואה בין מסלולים דומים ולטווח ארוך ככל הניתן. עם זאת הטבלה משקפת רק את ביצועי העבר, ואין הדבר מעיד כלום לגבי מה שיביא עמו העתיד.
- מדד שארפ – מדד זה מראה לנו עד כמה הקרן הסתכנה כדי להגיע לתשואה שהצליחה לצבור בפרק הזמן שבחרנו. המטרה שלנו היא לראות מספר גבוה, כי זה אומר שהיא היתה פחות חשופה למניות, ופחות סיכנה את כספנו.
- דמי ניהול – המטרה שלנו היא לשלם כמה שפחות, ולכן נחפש איזו גוף מנהל גובה דמי ניהול נמוכים ככל הניתן. נכון לשנת 2021, ישנן 4 קרנות ברירת מחדל – קרנות שנבחרו במכרז של משרד האוצר, בזכות דמי ניהול אטרקטיביים, לתקופה של 10 שנים לפחות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלעתים נעדיף לשלם דמי ניהול גבוהים יותר אם קופה מסוימת מצליחה להביא תשואות טובות יותר.
- איזון אקטוארי – מדד זה מעיד על התאמה בין הנכסים וההתחייבויות של קרן הפנסיה. מאחר ובקרנות פנסיה עמיתי הקרן הם אלה שמבטחים זה את זה במנגנון של ערבות הדדית או איזון אקטוארי, הרי שנעדיף חברה שמציגה עודף אקטוארי על פני חברה שמציגה גירעון אקטוארי.
- היקף נכסים – יתכן ונעדיף חברה שמנהלת בהצלחה היקף נכסים גדול על פני חברה שמנהלת היקף נכסים צנוע יותר. ככל שהיקף הנכסים גדול, זה מעיד על כך שמדובר על חברה גדולה, בעלת חוסן כלכלי שגם נתפסת אמינה יותר.
- מדד השירות – מדי שנה משרד האוצר מפרסם נתונים על מדד השירות שבוחן 3 קריטריונים: מידת שביעות הרצון של הלקוחות, זמן מענה טלפוני וכמות התלונות שהוגשו למפקח. המדד משקלל את הציונים שקיבלה כל חברה ומציג ציון שנע על סקלה בין 1 ל- 100. ככל שהציון גבוה יותר, כך ככל הנראה נעדיף לקבל שירות על ידי חברה זו.
לסיכום – איזו קרן פנסיה הכי טובה?
אם אתם רוצים לדעת איזו קרן פנסיה הכי טובה או איזו קרן פנסיה מומלצת, חשוב לערוך השוואת קרנות פנסיה יסודית, מעמיקה ומקצועית. השוואה חלקית אינה משקפת את המציאות כפי שהיא, ועלולה לגרום לכם לקבל החלטה גורלית שגויה, שתהיה לה השלכות בעתיד. מעבר לכך, חשוב להישאר עם האצבע על הדופק, כי לפעמים פני הדברים משתנים ומי שנחשבת לקרן הפנסיה הכי טובה כיום, יכולה לפנות את מקומה לקרן פנסיה אחרת בעוד מספר שנים. לכן, תמיד להתייעץ תמיד עם הסוכנים הפנסיוניים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח שעוסקים בתחום זה כבר שנים רבות, עובדים בצמוד לכל החברות המובילות בתחום ומשתמשים בטכנולוגיה חכמה המאפשרת השוואה ברמה הכי גבוהה שיש. השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם במהירות.