ביטוח רכב הוא אולי הביטוח שיהיה הכי מוכר לכולנו. עם זאת, התנאים והאפשרויות הרבות שבו עלולים לבלבל אותנו. אז מה חשוב לדעת על השוואת מחירי ביטוח רכב לפני רכישה ואיך משווים מחירים בצורה נכונה?
השוואת מחירי ביטוח רכב
ביטוח רכב הוא אולי הביטוח שיהיה הכי מוכר לכולנו. מבצעים והטבות על ביטוחי רכב השונים מפורסמים בכל עת בטלוויזיה, באינטרנט ובדפוס. על אחת כמה וכמה – ביטוח רכב חובה הוא אחד מהביטוחים המחויבים בחוק, לכל בעל רכב בישראל.
עם זאת, סביב רכישת ביטוח רכב עלול להתעורר גם בלבול רב: ישנו מרכיב ביטוח החובה לרכב, אבל בנוסף קיימת האפשרות לרכוש ביטוח מקיף לרכב, ולחילופין ביטוח צד ג' בלבד. בנוסף, שפע הפרסום והמידע המגיע אלינו בנושא עלול להעמיס על המידע החשוב לנו באמת.
לכן, כדי להשוות מחיר ביטוח רכב, רצוי לא רק ללכת למנועי ההשוואה השונים ולהסתכל על השורה התחתונה – אלא להבין בראשונה מה משפיע על מחיר הביטוח, ושנית, להבין בדיוק איזה סוג ביטוח רכב מתאים לכם.
חובה, מקיף, צד ג' – מי מה ולמה?
ביטוח חובה לרכב, כשמו כן הוא – ביטוח אותו מחויבים לרכוש לרכב שברשותכם. מרכיב זה מכסה בגין פגיעות גוף ונפש, שנגרמו למעורבים בתאונת דרכים בה היה מעורב הרכב המבוטח (ללא קשר לאחריות לתאונה).
ביטוח צד ג' מרחיב את הכיסוי הביטוחי גם במקרה של פגיעה בצד שלישי, שאינה פגיעת גוף – דהיינו פגיעה ברכוש. זהו אחד הכיסויים החשובים ביותר בביטוח הרכב, ויש האומרים שהוא צריך להיות גם כן "ביטוח חובה."
ביטוח מקיף לרכב אותו אפשר לרכוש בנוסף לביטוח החובה. מטרתו להעניק הגנה כלכלית לבעל הרכב מפני גניבה של הרכב, נזקי תאונה, נזקי אש ועוד. בתוך הביטוח המקיף כלול גם הביטוח בגין נזקים שנגרמו לצד ג'. כמו כן, בנוסף לביטוח המקיף נהוג לרכוש שירותים נוספים כגון: שירותי גרירה, רכב חלופי, שירותי VIP ועוד.
לסיכום – ביטוח רכב הוא מוצר מודולרי המאפשר ביצוע התאמות רבות בהתאם לרכב שברצונכם לבטח, בהתאם לתקציב שברשותכם ושיקולים נוספים לבחירתכם. לכן, עליכם להחליט על הכיסויים שברצונכם לרכוש – עוד לפני שמגיעים להשוואה עצמה – כך תבטיחו כי הצעות המחיר שתקבלו יהיו רלוונטיות באמת.
לדוגמה, אם ברצונכם לבטח רכב ישן בעל שווי נמוך – ייתכן שדי והותר להסתפק בביטוח צד ג' בלבד, ללא צורך ברכישת ביטוח מקיף. מאידך, אם מדובר ברכב חדש ויקר – ויתור על ביטוח מקיף עלול לעלות ביוקר במקרה של גניבה או מצב של "טוטאל לוס" כתוצאה מתאונה.
השוו לא רק את המחיר – אלא את ההבדלים בתנאים
מלבד הבחירה בהיקף הביטוח (מקיף? צד ג' וחובה בלבד?), ישנם פרמטרים נוספים אשר רצוי לשקול. לדוגמה:
- רכב חלופי: תוך כמה זמן תקבלו את הרכב? באילו מקרים תהיה זכאים לרכב חלופי? במידה ואתם משתמשים ברכב רק לנסיעות קצרות וסמוך למקום מגוריכם – ואינכם מתבססים על הרכב לנסיעות עבודה תכופות – ייתכן וסעיף זה פחות קריטי עבורכם, ותוכלו לבחור באופציה זולה יותר.
- שירותי דרך וגרירה: עם איזו חברות שירות וגרירה חברת הביטוח עובדת? אם נושא זה חשוב עבורכם – רצוי לבדוק האם ישנה התחייבות להגעה בתוך זמן מסוים.
- הסדר מוסכים: האם חברת הביטוח עובדת עם מוסכים המוכרים לכם? האם ישנם מספיק מוסכים באזורכם? (או לחילופין, האם מתאפשרת בחירה של מוסך מחוץ לרשימה איתה החברה עובדת?)
אלו רק מספר דוגמאות. מה שחשוב הוא שתעשו את השיקולים שלכם: מה חשוב עבורכם ומה פחות? כך תוכלו לקבל הצעות מחיר שיתאימו לכם – הן מבחינת המחיר והן מבחינת מה השירות שתקבלו במקרה של תאונה.
מחיר ביטוח רכב – מה עוד משפיע?
אז עשיתם חושבים והחלטתם בדיוק איזה כיסוי ביטוחי תרצו לרכב שלכם. כעת תוכלו להתקדם להצעות מחיר רלוונטיות. אך ישנם עוד גורמים המשפיעים על מחיר הפוליסה הסופי. על חלקם תוכלו לשלוט ועל חלקם לא:
- סוג הרכב, שנת הייצור ומצבו.
- שווי הרכב (משפיע על מחיר הביטוח המקיף).
- אם קיימת מערכת אזעקה או מערכות הגנה אחרות – הדבר עשוי להוזיל את מחיר הביטוח.
- היסטוריית תביעות.
- ותק הנהגים המבוטחים.
- גיל הנהג הצעיר ביותר (לנהגים צעירים פרמיות ביטוח גבוהות יותר).
- גורמי סיכון סביבתיים: הימצאות באיזור מועד לגניבות עלולה להעלות את מחיר הביטוח.
- השתתפות עצמית: ככלל, ככל שההשתתפות העצמית גבוהה יותר – הפרמיה תהיה נמוכה יותר. עם זאת, חשוב גם להשוות את רכיב ההשתתפות העצמית בין ההצעות השונות שלפניכם.
- תנאי התשלום: השוו בהתאם לתקציב שלכם – בכמה תשלומים ניתן לשלם? מהי הריבית על התשלומים?
שורה תחתונה: כיצד להשוות מחירי ביטוח רכב?
ראשית, הבינו מהם מרכיבי הביטוח אותם תרצו לרכוש, בהתאם לתקציב ולדרישות שלכם. אנו בטוחים כי לאחר קריאת המאמר כבר יש לכם מושג מהן האפשרויות, וכעת תוכלו לקבל החלטות בצורה טובה יותר.
לאחר מכן, תוכלו להיעזר במנועי השוואת מחירים הקיימים ברשת. שימו לב כי אלו יוכלו לתת לכם אינדיקציה על המחירים בשוק, אך זהו לא תחליף לקבלת הצעות מחיר מסודרות והשוואתן. כלומר, לאחר שקיבלתם מושג על סדר הגודל של המחירים – תוכלו לקבל הצעות מחיר מסודרות וענייניות, אותן תוכלו לבדוק עם הידע שברשותכם ולקבל החלטה מושכלת: גם בהתאם למחיר, אך גם בהתאם לתנאים המוצעים.