השוואת קופות גמל על פי תיקון 190

החלטתם להעביר את הכספים שלכם בהתאם לתיקון 190, אך כמו בכל מוצר פיננסי חשוב מאוד לערוך השוואה כדי ליהנות ממקסימום תשואה, מינימום דמי ניהול וכו'. אז איך מבצעים השוואת קופות גמל לפי תיקון 190?

השוואת קופות גמל לפי תיקון 190 – למה זה חשוב?

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מגלים עניין באפשרות להשקיע את כספיהם במסגרת קופת גמל לפי תיקון 190 לפקודת מס הכנסה, כדי ליהנות משלל היתרונות וההטבות שטמונים במהלך זה. אך ממש כמו במוצרים פיננסיים אחרים, מומלץ בחום לבצע השוואה חכמה ומסודרת, שבוחנת את הנתונים לאורך השנים – וכמה שיותר לאחור.

למה הצעד הראשון הוא לערוך השוואה לטווח הארוך?

כל סוכן מקצועי יגיד לכם שלצורך השוואת קופות גמל לפי תיקון 190, רצוי לבחון לעומק את הנתונים ב- 5 השנים החולפות. אחרי הכול, מדובר במוצרי חיסכון לטווח הארוך, ולכן אם נבחן את הביצועים לאורך זמן נוכל לראות מי הצליחה להשיג תשואה שנתית ממוצעת גבוהה ויציבה לאורך זמן, גם במקרים של טלטלה בשוק ההון. פער בין הקופות, גם אם הוא קטן יחסית, הוא משמעותי ביותר כי הוא משפיע על סכומי הכסף שתוכלו לחסוך.

לאחר שתערכו השוואה בנושא התשואות, תוכלו לצלול יותר לעומק ולהשוות גם בין דמי הניהול ולבחון אם היחס בין התשואה לדמי הניהול מספיק אטרקטיבי, כדי שתוכלו ליהנות מכמה שיותר כסף שצברתם לאורך השנים.

כמובן שישנם מדדים נוספים שתוכלו לבחון כגון: תשואה שנתית, תשואה שנתית ממוצעת ב- 3 השנים האחרונות, יתרת נכסים ומדד שארפ, שבוחן את הסיכון שחברת הניהול לקחת על עצמה כדי להשיג תשואה מסוימת.

השוואת קופות גמל על פי תיקון 190 ב- 5 השנים האחרונות

לפי הנתונים באתר גמלנט  של משרד האוצר, אלה 5 קופות הגמל עם נתוני התשואה הגבוהים ביותר ב – 5 השנים האחרונות, לפי סדר יורד, נכון לשנת 2020:

  • אנליסט גמל (מניות בחו"ל)–  תשואה שנתית ממוצעת של 8.30%
  • הלמן אלדובי גמל (מחקה מדדS&P 500 ) – תשואה שנתית ממוצעת של 8.26%
  • אנליסט גמל (מניות) – תשואה שנתית ממוצעת של 6.85%
  • אקסלנס גמל (מניות פסיבי) –  תשואה שנתית ממוצעת של 6.07%
  • אלטשולר שחם גמל (מניות) – תשואה שנתית ממוצעת של 5.98%

למה חשוב לדעת איזו תשואה השיגה כל קופת גמל לפי תיקון 190?

בשורה התחתונה, מה שהופך את ההשקעה לפי תיקון 190 לבאמת כדאית, זו התשואה שהצליחו הגופים המנהלים להשיג עבורכם במסגרת אפיק זה. מאחר ומדובר בהשקעה בשוק ההון, התשואה עלולה להיות נמוכה ואפילו שלילית. לכן, כדאי מאוד לערוך מחקר מקיף ומסודר של השוואת קופות גמל לפי תיקון 190, ולבדוק איזה בית השקעות או חברת ביטוח הצליחו להשיג תשואות גבוהות ויציבות ב- 5 השנים האחרונות.

מה עוד כדאי לבדוק ולמה עוד כדאי לשים לב?

קופות גמל נחשבות לאפיק חיסכון בסיסי יחסית, ורוב הגופים שמנהלים אותן מציעים פחות או יותר אותם תנאים. לכן רצוי להתמקד בפרמטרים של תשואה ממוצעת ב- 5 השנים האחרונות ורצוי גם בדמי הניהול שכל חברה גובה.

ברמת העיקרון, לפי תיקון 190 דמי הניהול המקסימליים שניתן לגבות מכם הם עד 4% מסך ההפקדות ועד 1.05% מסך החיסכון בקופה. מה שמקובל כיום לגבות במסגרת חיסכון זה בממוצע הוא 0.6%. כלומר דמי הניהול יחסית נמוכים בהשוואה לאלה שנגבים ממי שחוסך באמצעות אפיקים אחרים. בכל מקרה בהחלט אפשר ואפילו רצוי להתמקח עם החברה המנהלת, כדי לנסות להוזיל אותם אפילו יותר.

מתלבטים איזו קופת גמל לפתוח?

המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח יערכו עבורכם השוואה בין חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בארץ, וישמחו לענות על כל שאלה נוספת שיש לכם בנושא זה. מלאו את הפרטים בטופס ואנחנו נדאג לחזור אליכם בהקדם ונעזור לכם בבחירת קופת גמל תיקון 190 המשתלמת עבורכם.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
להצטרפות לקופת גמל תיקון 190
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.