אין ספק שכדי להחליט איפה לפתוח קופת גמל או לאן לנייד אותה, חשוב מאוד לערוך השוואת תשואות קופות גמל. מדובר בנתון חשוב מאוד וקריטי, אבל עם זאת כדאי לזכור שהוא לא המדד היחידי שצריך לבחון לעומק. אז מה צריך לדעת כדי להשוות נכון?
השוואת תשואות קופות גמל – איך לעשות את זה נכון?
אפשר ללמוד הרבה מהשוואת תשואות קופות גמל, אבל חשוב לעשות את זה כמו שצריך:
1) ערכו השוואת תשואות קופות גמל לאורך זמן
אחד הדברים הבסיסיים ביותר שכדאי לזכור הוא שלא מדובר בחיסכון לטווח הקצר, אלא לאורך זמן, כיוון שאת הכספים שאתם חוסכים במסגרת מוצר זה, תוכלו לקבל רק בגיל פרישה. השוואה ארוכת טווח מאפשת לנטרל הטייה של התשואה הנובעת עקב תנודתיות של שוק ההון עקב סיבות שונות, ובכך תוכלו להימנע מקבלת החלטה שגויה, שנובעת ממשבר של השוק או פריחה נקודתית.
אם תבחנו למשל את המאמר שלנו על תשואות קופות גמל לשנת 2020, תראו שמי שמובילה את הטבלה היא חברת מור השקעות אך מי שמובילה את הטבלה לטווח חיסכון של 3 שנים היא בכלל חברה אנליסט במסלול הכללי. אלפא מור תגמולים השיגה 14.23% במסלול לבני 50-60 בשנה, אך באותו מסלול מי שבראש הטבלה היא אלטשולר שחם 19.62% בטווח של 3 השנים ו39.42% בטווח של ה- 5 שנים. אלטשולר מובילה בטווח של ה- 3 וה- 5 שנים גם במסלול המיועד לבני 60 ומעלה.
לכן, מומלץ בחום להתמקד בתשואות שהשיגו הגופים המנהלים לאורך זמן, ולהשוות את התשואות שלהם לפחות ב- 3 השנים האחרונות ואפילו רצוי עוד יותר ב- 5 השנים האחרונות, ולאו דווקא להתמקד בתשואות שהושגו בטווחי התשואות הקצרים יותר שמפורטים בטבלאות שמתפרסמות.
2) השוו בין מסלולים רלבנטיים ואל תערבבו
השוו מסלול כללי עם מסלול כללי ולא עם מסלול מנייתי, למשל. רק כך תוכלו לקבל את התמונה המלאה ולהבין כמה פחות או יותר תוכלו להשיג, ובאיזה רמת סיכון זה כרוך. חשוב להבין שכל מסלול יכול להגיע לתשואה קצת שונה, תוך נקיטת צעדים שיכולים להגדיל את הסיכון אך גם את הסיכוי להגדיל את הרווח שלכם. ההמלצה היא שככל שיותר צעירים, כך כדי ליטול סיכונים, כדי שאם חלילה יקרה משבר, יהיה מספיק זמן לתקן ואף ליצור תשואות חדשות.
3) אל תתעלמו מקריטריונים חשובים אחרים
לצד השוואת תשואות קופות גמל, כדאי מאוד לשים לב לעוד קריטריונים שיכולים להבטיח את השקט הנפשי שלכם ולהגדיל את החיסכון שלכם לקראת גיל פרישה. כי אם תסתמכו רק על תשואות, יתכן וזה פחות יתאים לצורך האישי שלכם. כך למשל חשוב לשים דגש על מדד שארפ, שמטרתו להראות מה היחס בין התשואה לבין רמת הסיכון. ככל שהתוצאה גבוהה יותר, משמעות הדבר שהתוצאה שהושגה, היתה כרוכה בפחות סיכון, ולכן אם אנחנו מתלבטים בין שתי קופות גמל, נעדיף את זו שקיבלה ציון גבוה יותר במדד זה. כמו כן דמי הניהול שתשלמו וכן המוניטין של הגוף המנהל הם פרמטרים משמעותיים שיש לתת עליהם את הדעת.
רוצים לפתוח או לנייד קופת גמל?
כפי שראינו במאמר מלבד השוואת תשואות קופות גמל, ישנם כמה וכמה פרמטרים שיש לשקול בכובד ראש לפני שבוחרים איפה לפתוח קופת גמל או לאן לנייד אותה. אנחנו כאן כדי לעזור לכם לשקלל את הנתונים ולסייע לכם לעשות את הבחירה המתאימה ביותר עבורכם.
פנו עוד היום אל המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח שישמחו לסייע לכם בבחירת הקופה האידיאלית תוך התחשבות בשלל הקריטריונים הנדרשים ובהתאם להעדפותיכם. אנו עובדים כבר שנים רבות עם הגופים המובילים במשק, ועם כלים מתקדמים המאפשרים לנו לערוך השוואה איכותית, מקצועית ומעמיקה של הנתונים. נשמח לעזור לכם לקבל את התמונה המלאה שתעזור לכם לבחור את הקופה המושלמת עבורכם.