ביטוח מנהלים במקרה מוות מעניק למוטבים שקבע המבוטח פיצוי כספי הנועד לספק רשת ביטחון כלכלית בשעתם הקשה. איך זה עובד ובמה זה שונה מאפשרויות אחרות שקיימות בתחום הביטוח והחיסכון הפנסיוני. על כך במאמר שלפניכם.
כיצד מתייחסים בביטוח מנהלים למקרה פטירה?
אחת השאלות החשובות שאנשים מנסים לברר לפני בחירת מוצר לחיסכון פנסיוני, היא כיצד המוצרים מתייחסים לנושא של מוות ולכל הנושא של המוטבים שלמעשה ירשו את כספיו של המבוטח.
לפני הכול נזכיר מה זה ביטוח מנהלים. מדובר בתוכנית חיסכון ארוכת טווח המיועדת הן לשכירים והן לעצמאים. באפיק זה המבוטח יכול הן להפקיד כספים לטובת הפנסיה, והן ליהנות מביטוח במקרה של מוות או אובדן כושר עבודה. במקרה של שכירים, הן העובד והן המעסיק מפרישים לטובת ביטוח זה ואילו במקרה של עצמאי, כל ההפקדה מתבצעת על ידו. כך או כך, בשני המקרים כל הצדדים יהנו מהטבות מס משמעותיות, שכן זהו אינטרס של המדינה לעודד את אזרחיה לחסוך לשנות הפנסיה.
לאחר פרישה מהעבודה או במצב של אובדן כושר עבודה, המבוטח יוכל לקבל את כספי הביטוח בקצבה חודשית. אך נשאלת השאלה מה קורה לחסכונות של המבוטח במקרה של פטירה?
מה יעלה בגורל פוליסת מנהלים במקרה מוות?
פוליסת ביטוח מנהלים נועדה לכסות את המבוטח במקרה של מוות, חלילה. בביטוח המנהלים המבוטח יכול בכל רגע נתון לשנות את שמות המוטבים שיקבלו את יתרת הכסף בתוכנית (לא כולל כספי פיצויים), במקרה של פטירה, ואך לחלק ביניהם את הכסף כראות עיניכם. בעת פטירה ביטוח מנהלים מפצה את המוטבים בסכם חד פעמי, בהתאם למה שקבע המבוטח בחוזה, וזאת בניגוד לקצבה החודשית שמעניקה קרן הפנסיה.
במקרה מוות יהיה על המוטבים לבצע מספר פעולות על מנת לקבל את כספי המנוח:
- למלא את כל המסמכים הדרושים להגשת תביעה לחברת הביטוח.
- לצרף תצלומי תעודת זהות של המבוטח והמוטבים
- לפרט את סיבת הפטירה ולספק את תעודת הפטירה
- במידת והמבוטח נהרג כתוצאה מתאונה, יש לצרף דוח משטרתי שמפרט את נסיבות המקרה
- לצרף פרטים של חשבון הבנק להעברת הפיצוי
- לשלוח את כל המסמכים הנ"ל ישירות לחברה או בעזרת סוכן ביטוח.
מה עושים לאחר הגשת התביעה לחברת הביטוח?
במקרה של פטירת המבוטח, חברת הביטוח צריכה להעביר פיצויים לרשות המוטבים שבחר המבוטח בפוליסה. היורשים יכולים להיות בן/בת הזוג, ילדים והורים נתמכים, אך גם כל אדם אחר שהמבוטח בחר בתור מוטב.
במידה וקיימים כספי פיצויים, יש צורך למלא גם טופס 161 שחתום על ידי המעסיק של המבוטח. כמו כן, לאחר קבלת הפיצויים, תצטרכו לחתום על מסמך המעיד על כך מול עורך דין רלבנטי. במידה והיורשים הם קטינים, יהיה צורך גם למלא תצהיר אפוטרופסות אצל נוטריון.
תביעת פיצויים ביטוח מנהלים במקרה מוות
כשחברת הביטוח מקבלת את כל המסמכים הנוגעים לתביעה במקרה של מוות, היא מבררת, בודקת ובוחנת את זכאות קצבת השארים. במקרים מסוימים היא אף תיצור קשר עם המוטבים על מנת לבקש מהם מסמכים ששכחו להגיש או מסמכים נוספים.
משך הבירור לוקח פחות או יותר חודש, ועם סיום תהליך הבירור והטיפול של חברת הביטוח, היא תפנה אל המוטבים ותתן להם תשובה באשר לזכאותם לקבלת כספי הפיצויים. התשובה יכולה להיות חיובית, שלילית או אפילו פשרה מסוימת. כך או כך היא תפרט את הסיבות להחלטה שקיבלה. חשוב לדעת שהמוטבים רשאים לערער על ההחלטה שניתנתה, ואפילו לפנות לבית המשפט אם ההחלטה לא מקובלת עליהם.
קבלת הפיצויים בביטוח מנהלים בעת פטירה
אם הוגשה תביעת פיצויים וחברת הביטוח קיבלה ואישרה אותה, הרי שהמוטבים יקבל את הפיצויים שמגיעים להם תוך זמן קצר יחסית (לרוב תוך 3 ימים עסקים ו/או בהתאם לתנאים שמפורטים בחוזה מול חברת הביטוח). הכסף מועבר ישירות לחשבון הבנק שנמסר לחברת הביטוח בטפסי התביעה וכמו כן ישלח אליהם בדואר/במייל מכתב המפרט את כל זכויותיהם.
עם זאת חשוב לציין כי בהחלט יתכן מצב שבו חברת הביטוח תבקש מהמוטבים מסמכים המפרטים על מצבו הרפואי של המבוטח טרם פטירתו ו/או מידע הנוגע למחלות רקע ותאונות רלבנטיות. גם אם הכל יתנהל בצורה חלקה לאחר בקשה זו, הכסף עלול להתעכב מעט עד לסיום הבירור לעומק.
לעתים חברת הביטוח תחליט לדחות את התביעה, ואז היא תודיע על כך בכתב למוטבים תוך זמן קצר. כמו כן אם קיימת העברת כסף כקצבה, הודעה על הפסקת הזכויות תשלח לפני תום התשלומים ליורשים. בנוסף, קיימת התיישנות על תביעת ביטוח על תקופה של 3 שנים מיום הגעתם של היורשים לגיל 18, אך אם מתנהלת תביעה לגבי זכויותיהם, מקפיאים את תקופת ההתיישנות.
מתלבטים לאיזה ביטוח מנהלים להצטרף?
אם אתם שוקלים להצטרף לביטוח מנהלים, אנו ממליצים לכם בחום לפנות לסוכן ביטוח מקצועי מטעם פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח. אנו משווים עבורכם בין הפוליסות המשתלמות ביותר על מנת להתאים לכם פוליסה איכותית ומשתלמת ביותר. השאירו פרטים ותיהנו משירות אדיב ומקצועי, ללא כל עלות או התחייבות מצדכם.