בדיקת קרן פנסיה היא תהליך המיועד למספר מצבים: מצב שבו אדם מעוניין לבצע השוואה בין קרן פנסיה מסוימת לאחרות, מצב שבו אדם רוצה לדעת אם בכלל יש לו קרן כזו, ומצב שבו אדם מעוניין לדעת כמה כסף הצליח לחסוך לשנות הפנסיה שלו. במאמר זה נסביר על כל אחד מהמצבים האלו.
בדיקת קרן פנסיה – כך תעשו את זה נכון
כפי שפירטנו בתחילת המאמר, קיימים 3 מצבים עיקריים שבהם מתעורר הצורך לבדוק את קרן הפנסיה. הליך הבדיקה למעשה תלוי בסיטואציה שאליה אתם משתייכים.
1) בדיקה לצורך השוואת קרנות פנסיה
במצב כזה אדם מעוניין לבצע בדיקת קרן פנסיה כדי להחליט היכן כדאי לו לפתוח קרן בפעם הראשונה בחייו והוא רוצה לדעת איזו קרן פנסיה הכי טובה, או לחלופין – אם הוא מעוניין להשוות את הקרן שלו מול אחרות, כדי לבחון אם הוא יכול למנף את חסכונותיו ולהשיג תוצאות טובות יותר.
כיום ישנם אמצעים רבים שמאפשרים להשוות ביצועים ולבדוק איזו קרן פנסיה מומלצת, כגון אתר פנסיה נט של משרד האוצר בשיתוף רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון. יש לקחת בחשבון שמדובר בעניין יחסית מורכב, שדרוש לקחת בחשבון משתנים רבים, כגון: תשואות במסלול רלבנטי, דמי ניהול, מדד שארפ, היקף הנכסים, המוניטין של הגופים המנהלים, איזון אקוטארי ועוד.
לכן, כדאי להיעזר בסוכן ביטוח פנסיוני, שיוכל לשקלל עבורכם את כל הנתונים שישקפו את התמונה המלאה, ויעזרו לכם לקבל החלטה נכונה. השוואה חלקית בין הנתונים עלולה להטעות אתכם ולגרום לכסף שלכם להשיג פחות תשואה, מה שעלול להשפיע במידה מכרעת על עתידכם.
2) בדיקת יתרה בקרן הפנסיה שברשותכם
חשוב להיות עם האצבע על הדופק. עקבו באופן קבוע אחר ביצועי הקרן, השוו אותה לאחרות ובררו מדי פעם מהי יתרתכם בחיסכון. זהו מהלך חשוב ובעל ערך של ממש, כי הוא יאפשר לכם להבין את מצבכם הפיננסי העתידי ולהבין כמה כסף תוכלו לחסוך עד לפנסיה שלכם וכמה כסף תקבלו מדי חודש כקצבה.
מעבר לכך, ולא פחות חשוב, תוכלו לאתר טעויות שנגרמו מחישוב מוטעה, חוסר התאמה עקב מעבר וניוד קרנות או בעקבות מעבר בין מסלולים, הפקדות שלא בוצעו כהלכה על ידי המעסיק וכדומה. כל אלה גורמים להפסד כספי. ככך שתגלו אותם מוקדם יותר, כך תרוויחו יותר בטווח הארוך. חשוב לערוך השוואה בין תלושי השכר וההפקדות, לברר כמה דמי ניהול גובים מכם, לבדוק את אתם במסלול המתאים לצרכים שלכם, ולנקוט בכל פעולה אפשרית שתאפשר לכם להגדיל את החיסכון שלכם.
לצורך בדיקת קרן פנסיה תוכלו להיעזר בדוחות השנתיים ו/או הרבעוניים שהגופים המנהלים שולחים אליכם בדואר או ישירות לתיבת המייל, או לחלופין לברר את יתרתכם ולבדוק את ההפקדות שמבצעים עבורכם באמצעות אותם דוחות שמופיעים גם באתר האינטרנט של אותם גופים.
3) בירור אם קיימת לכם קרן פנסיה "רדומה"
ככל שחולפות השנים ועוברים יותר מקומות עבודה, ככה קשה יותר לעקוב אחר המוצרים הפנסיונים שברשותנו. הרבה אנשים לא בטוחים אם יש להם קרנות פנסיה או איפה הן מנוהלות. במקומות עבודה רבים מצרפים את העובדים באופן אוטומטי לקרן פנסיה מסוימת, לפעמים מחליפים כתובת ושוכחים לעדכן את המוסד שמנהל את כספנו ולכן לא מקבלים דוחות בדואר ולפעמים פשוט מעדיפים להתעלם מהמכתבים שמגיעים אלינו ולא עוקבים אחר המידע החשוב.
איתור ובדיקת קרן פנסיה, הוא חיוני, מאחר והוא יכול לשמש אתכם בשנות הפנסיה שלכם. כמו כן, רצוי לאחד בין קרנות פנסיה כדי ליהנות מתנאים טובים יותר. אפשר להיעזר באתר הר הכסף של משרד האוצר או לפנות לסוכן ביטוח פנסיוני שיעזור לכם בתהליך ויעניק לכם תמונה ברורה יותר של מצבכם.
לסיכום, בדיקת קרן פנסיה עושים עם המומחים!
במאמר הסברנו מהי חשיבותה של בדיקת קרן פנסיה, וראינו שמדובר בעניין תלוי מצב עבור כל אדם. בין אם יש לכם כבר קרן פנסיה ובין אם אתם מעוניינים לפתוח אחת עבורכם או להעביר את זו שברשותכם לחברה אחרת – אנו עומדים לשירותכם.
פנו עוד היום אל המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח שישמחו ללוות אתכם לאורך התהליך, לייעץ לכם ולעזור לכם להחליט נכון. השאירו לנו פרטים בטופס, ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.