מה צפוי לכם בעת פרישה?

עבור כל אדם הפרישה היא רגע מכונן. רובנו מחכים לרגע זה כל חיינו. עם זאת, ככל שהרגע מתקרב, כך עולות לא מעט שאלות, תהיות וחששות. אנחנו כאן כדי להקל עליכם את התהליך ולספר לכם מה לוח הזמנים הצפוי לכם לקראת פרישתכם.

חודש לפני: שיחה עם מדור שכר

פרישה עבור שכירים היא תהליך מסודר למדי. הראשון מביניהם הוא שיחה עם מדור שכר במקום העבודה שלכם. כחודש לפני פרישתכם, מתקיימת שיחה מקדימה לקראת סיום עבודתכם שבה אמורים להסביר לכם מה בדיוק אתם אמורים לקבל עם פרישתכם.

אגב, אם אתם אמורים לקבל פנסיה מקרן פנסיה ותיקה, יתחילו את התהליך אתכם כבר 3 חודשים לפני פרישתכם, כדי להגיש את כל הבקשות הנדרשות על מנת שתתחילו לקבל את הפנסיה שלכם בזמן.

במסגרת השיחה מקבלים מידע אודות הפיצויים המצפים לכם ובמקביל מחתימים אתכם על כל מיני מסמכים בירוקרטיים לקראת סיום עבודתכם – למשל מכתבי שחרור, ביצוע סימולציה שמראה לכם כמה אתם אמורים לקבל ומידע נוסף שבאמצעותו תצטרכו לחשוב מה אתם רוצים לעשות בהמשך דרככם. מדובר בהליך קבלת החלטות מכריע שעלול להשפיע על עתידכם ועל עתיד משפחתכם, ולכן חשוב מאוד להתייעץ עם יועץ פרישה, להבין את הדברים לעומק ולתכנן את הצעדים הבאים שלכם בצורה נכונה.

עד חודש לאחר הפרישה: קבלת טופס 161

תקבלו טופס 161 ממדור שכר עד חודש מיום פרישתכם. טופס זה נקרא גם "טופס הודעת מעביד על פרישה של עובד". זהו טופס חשוב ביותר, המפרט את כל כספי הפיצויים שהמעביד שילם לכם כשעבדתם אלו: הכספים שהוא שילם לכם ישירות וכל הכספים שנמצאים בקופות הגמל.

לאחר קבלת טופס זה תצטרכו למלא טופס 161 א' שהוא למעשה מהווה הודעה מטעמכם, הנוגעת לתשלומים שהמעסיק שילם לכם או הפקיד עבורכם וההחלטה שלכם מה לעשות עם אותם כספים. אפשר לקחת את הטופס הזה ולהתייעץ עם מישהו שימלא אותו בשמי או למלא אותו עצמית ולהגיש אותו ישירות למס הכנסה.

דוגמה: נניח  וקיבלתם סכום מסוים מהמעסיק שלכם – חלק מהסכום יכול להיות פטור ממס וחלק לא. בטופס אתם מודיעים למס הכנסה מה אתם רוצים לעשות עם הכסף – אם לקחת אותו בפטור המקסימלי, לקחת חלק מהכסף, להשאיר את הכספים לפנסיה או אולי לבצע פריסת פיצויים וכדומה.

חשוב מאוד – אלה טפסים משמעותיים וחשובים ביותר ומילוי לא נכון שלהם, עלול גרור בעקבותיו השלכות מרחיקות לכת ובירוקרטיה נוספת. חשוב מאוד ב- לא לחתום על טופס 161 א' מבלי שקיבלתם ביד טופס 161. גם במקומות מסודרים וגדולים החלק הזה לא מתבצע כראוי: מעסיקים רבים מחייבים את העובדים לחתום על טופס 161 א', ורק אז מעבירים להם את טופס 161. זוהי זכות שחייבים להתעקש עליה, וללכת לייעוץ בנושא זה, להחליט מה הוא רוצה לעשות, ורק אז למלא טופס 161 א' ורק אז להחזיר את הטופס למעסיק או להעביר אותו למס הכנסה כדי לקבל את כל האישורים הנדרשים מהם ולהפנות אותו לגופים הרלבנטיים.

בהמשך – בקרה על יישום האישורים

לאחר שקיבלתם אישורים ממס הכנסה והפניתם אותם לחברות הביטוח, חשוב מאוד לבצע בקרה שמה שמאושר לכם אכן מתבצע. לדוגמה: אם קיבלת אישור לקבל סכום מסוים מחברת הביטוח ללא מס, וסכום אחר עם אחוז מס מסוים. לעתים עקב טעות אנוש ובלבול עושים שינוים בסכומים, הפטורים לא מיושמים וכדומה. לכן חשוב לוודא שאכן קיבלתם את כל הסכומים שמגיע לכם, בהתאם לאישורים שקיבלתם ממס הכנסה.

יש לכם עוד שאלות על פרישה?

המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח עומדים לשירותכם בכל עניין שהוא. חרטנו על דגלנו לספק לקהל הרחב לספק תחת קורת גג אחת מענה לכל מה שנוגע בתחום הפנסיוני והפיננסי, כדי שאתם תוכלו ליהנות מראש שקט בכל שלב בחיים שלכם, ובעיקר לקראת פרישה ואחריה. אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום ונשמח לעזור.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
כמה עולה ייעוץ פנסיוני
כמה עולה ייעוץ פנסיוני?

אם שקלתם לקחת ייעוץ פנסיוני, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה. כמה עולה ייעוץ פנסיוני, במה זה שונה מייעוץ של סוכן פנסיוני ומה עדיף? מוזמנים לקרוא ולגלות

קראו עוד »
מתכנן פרישה
על תפקידו ועל חשיבותו של מתכנן פרישה

פרישה היא שלב משמעותי בחיים, המהווה שינוי משמעותי בתחומים שונים, ביניהם היבטי המימון, הקריירה והחיים האישיים. פגישה עם מתכנן פרישה לצורך תכנון פרישה מוקדם היא חיונית על מנת להבטיח יציבות כלכלית לאורך תקופת הפרישה, ולממש את החלומות והמטרות האישיות.

קראו עוד »
מהי עלות תכנון פרישה?

אולי זה ישמע לכם מוזר אבל תכנון הפרישה שלכם צריך להתחיל כבר ביום שבו התחלתם לעבודה. אז איך עושים את זה, מה משפיע על עלות תכנון פרישה ולמה צריך לשים לב?

קראו עוד »
לתכנון פרישה בראש שקט
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.