5 טעויות פיננסיות שאתם עושים בשנות ה- 40 לחייכם

תוכן עניינים

שנות ה- 40 הם תקופה שאנשים רבים עוברים משבר ומחפשים מהפך כדי לעשות שינוי בחייהם. אלא שלעתים מהפך שכזה עלול לפגוע בהם בעתיד, מבלי לשים לב. למה חשוב שתשימו לב ואיך להימנע מטעויות שעלולים לעלות לכם ביוקר?

מושכים את הפיצויים לאחר עזיבת מקום עבודה

לפי חוק פנסיית חובה המעסיק חייב להפקיד לכם כספים לטובת החיסכון הפנסיוני שלכם. כספים אלו מחולקים לשני רכיבים: תגמולים ופיצויים. אם בחרתם להתפטר או חלילה פיטרו אתכם, ברמת העיקרון אתם יכולים למשוך את רכיב הפיצויים, אלא שמדובר בצעד מסוכן. משיכה של כספי פיצויים בגלל שינוי סטטוס תעסוקתי, עלולה לפגוע בפנסיה שלכם בצורה משמעותי: כספי החיסכון הפנסיוני שלכם יקטנו בכ- 40%!

מעבר לכך, החוק קובע כי הטבת המס שהחוסכים זכאים לקבל לאחר הפרישה קטנה גם היא באופן משמעותי ולעתים אף עשויה להתבטל כליל למי שמושך את כספי הפיצויים שלו. לכן, כדאי להימנע מכך. אם אתם ממש חייבים את הכסף, כדאי לבחון אם אתם יכולים לקחת הלוואה על חשבון הקרן, שבה התנאים בדרך כלל הרבה יותר אטרקטיביים בהשוואה לבנקים.

מזניחים את החיסכון הפנסיוני ומשלמים דמי ניהול גבוהים

בעשורים האחרונים מאוד מקובל לעבור ממשרה למשרה לעתים קרובות. כך נוצר מצב שלאורך הדרך מלקטים קרנות פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל, ביטוחי מנהלים וכל זה בסכומים קטנים יחסית ובחברות רבות.

כאשר הכסף מפוזר בין האפיקים השונים קיים קושי לשלוט במה שקורה עם כל אחת מהן ודמי הניהול יחסית גבוהים. אם תרכזו את כל מוצרי החיסכון בחברה אחת או לפחות במספר קטן יותר של חברות, תוכלו לחסוך בדמי הניהול ויהיה לכם קל יותר לשלוט במה שקורה עם החסכונות שלכם.

ממשיכים להפקיד את אותם אחוזים לפנסיה, למרות שהשכר עלה

לעתים, בשנות ה- 40 מקבלים קידום או מחליפים עבודה, ורמת השכר עולה משמעותית ומשלמים מס הכנסה יחסית גבוה. אם תגדילו את אחוז ההפקדנ שלכם לחיסכון הפנסיוני שלכם, תוכלו גם להגדיל את החיסכון שלכם לטווח הרחוק בעוד כ- 10%, וגם ליהנות מהטבת מס גדולה יותר עבור החיסכון, גם בזמן ההפקדה עצמה וגם כפטור ממס רווח הון על כספי הפנסיה, בבוא היום שתמשכו אותם.

אם אתם שכירים, תוכלו למשל להגדיל את שיעור ההפקדה שלכם מ- 6% ל- 7%, ולבצע הפקדות עצמאיות לפנסיה עבור רכיבי שכר שאין עליהם הפקדות במסגרות תלוש השכר (למשל בונוסים, שעות נוספות ועוד). כמו כן מי שעצמאי יכולה לקבל הטבת מס הכנס להפקדות עד לתקרה של 16.5% מהכנסותיו.

לא מפקידים לפנסיה בזמן שלא עובדים

אנו חיים בעידן שבו היציבות התעסוקתית מתערערת, וזה הופך לעניין מקובל יותר ויותר. שכירים רבים מוצאים את עצמם בתקופות של "בין עבודות", ומפסיקים להפקיד כספים לחיסכון הפנסיוני שלהם.

חשוב לזכור שאם החלטתם לעזוב עבודה ולקחת פסק זמן לפני שתחזרו לשוק העבודה או אפילו אם יצאתם לחל"ת או לחופשת לידה ארוכה מהמקובל, לוודא שהזכויות הפנסיוניות שלכם נשמרות. כמו כן, מומלץ מאוד להמשיך ולהפקיד למוצר הפנסיה שלכם כספים גם אם אינכם עובדים, על מנת שקצבת הפנסיה העתידית שלכם לא תפגע.

לא בודקים את מצב החסכונות שלכם

אחת לכמה שנים, כדאי רגע לקבוע לעצמכם זמן ביומן ולהקדיש אותו כדי לבדוק לעומק את מצב החסכונות שלכם, ורצוי מאוד להיעזר בסוכן פנסיוני. אם תבצעו בדיקה כזו פעם ב- 3 שנים או אפילו פעם ב- 5 שנים, תוכל לעזור לכם להבין אתם במסלול הנכון לפרישה או שיש לשנות אסטרטגיה ולקבל הכוונה לגבי האפשרויות העומדות לבחירתכם.

מאיפה להתחיל?

גיליתם שעשיתם טעויות ואתם מתלבטים איך לתקן? הדרך הנכונה להתנהלות כלכלית נבונה עדיין לא לגמרי ברורה לכם? זה הזמן ליצור קשר עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם מיטב חברות הביטוח ובתי ההשקעות כבר למעלה מ- 20 שנה ולכן יש לנו את כל הכלים על מנת לעשות לכם סדר בחיסכון הפנסיוני שלכם ולחסוך לכם אלפי שקלים בשנה. פנו אלינו עוד היום ותפתחו דף חדש שייתן לכם שקט נפשי.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
מתכנן פרישה
על תפקידו ועל חשיבותו של מתכנן פרישה

פרישה היא שלב משמעותי בחיים, המהווה שינוי משמעותי בתחומים שונים, ביניהם היבטי המימון, הקריירה והחיים האישיים. פגישה עם מתכנן פרישה לצורך תכנון פרישה מוקדם היא חיונית על מנת להבטיח יציבות כלכלית לאורך תקופת הפרישה, ולממש את החלומות והמטרות האישיות.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.