מה חשוב לדעת על ביטוח דירה עם בריכה?

אם התברכתם בבית פרטי עם בריכת שחיה, חשוב להיות מודעים לכך שאתם חשופים למגוון רחב של סיכונים ביטוחים, ולעשות ביטוחים מתאימים שימנעו מכם הוצאות כבדות. הנה כל מה שצריך לדעת על ביטוח דירה עם בריכה פרטית.

למה צריך ביטוח דירה עם בריכה?

אם יש לכם בריכת שחייה בחצר, בדינה, על הגג או במרפסת, ישנם הבטים ביטוחיים שכרוכים בכל הנוגע לבעלותכם עליה ובתפעולה. נזקים אשר נגרמים עקב שימוש בבריכה, אינם מכוסים במסגרת ביטוח דירה סטנדרטי (או מה שנקרא בשפה המקצועית פוליסת תקנית לביטוח דירה ותכולתה), ולכן חשוב שיהיה לכם ביטוח ייעודי, גם אם נרכש כיסוי לנזקי מים.

בריכות שחייה חושפות אתכם למגוון סיכונים ביטוחיים, ואלה העיקריים שבהם:

  • נזקי גוף לכל מי שעושה שימוש בבריכה – בני משפחתכם, חברים או כל אדם אחר
  • נזקי רכוש אישיים – כלומר נזקים שיגרמו לכם במקרה ותהיה נזילת מים ותיווצר בעיית רטיבות למשל.
  • נזקי רכוש לשכנים – הנובעים כתוצאה מנזילת מים מהבריכה, ובעיקר אם הבריכה ממוקמת על גג/מרפסת של בניין משותף

אילו פתרונות קיימים בעולם הביטוח לסיכונים אלה?

  • ביטוח צד ג' לדירה עם בריכה – מי שמשתמש בבריכה עלול להחליק ולהיפצע וחלילה אפילו לטבוע. כל אירוע כזה עלול להוביל בקלות לתביעה שעלולה להגיע לסכומים משמעותיים מאוד, בהתאם לחומרת האירוע. אמנם ביטוח צד ג' אמור לכסות תביעות אלה, אך יש לשים לב לכמה נקודות, למשל במקרים רבים הפעלת בריכה לעתים קרובות מוחרגת במפורש מתנאי הפוליסה. כמו כן הפוליסות שונות זו מזו בגבול האחריות, כלומר חלקן ישלמו 500 אלף ₪ במקרה של תביעה, ואחרות יכסו תביעה בסך 4 מיליון ₪. בנוסף לכך, ייתכן ותידרשו להתקין אמצעי בטיחות סביבה הבריכה, כדי שחברת הביטוח תבטח אתכם במחיר טוב, וחשוב מכך – כדי שבעת הצורך תביעתכם תתקבל.

    באשר לנזק שנגרם לרכוש לנכס של שכן כתוצאה מנזילת מים, הנזק יכוסה רק כשמדובר בבריכת שחיה יצוק, עם מערכת סינון וכו', ולא במקרה שמדובר בבריכות פשוטות מסוג שקונים בחנויות הסטוק למיניהן. חשוב לשים לב לנושא של דירות גג – תקרה/רצפת מרפסת נועדו לשאת עומס מסוים, בהתאם לתכנון הקונסטרוקטיבי. נכס המיועד למגורים בדרך כלל אינו מתאים כדי לשאת בריכת שחיה מלאה במים, מה שעלול ליצור עומס שהמרפסת לא תעמוד בה. גם בריכה מתנפחת בקוטר 2 מטר ובעומק 40 ס"מ שמכילה קובע ורבע מים, שוקלת בסופו של דבר יותר מטון, וזהו עומד חריג שעלול בקלות לגרום למרפסת לקרוס.

  • ביטוח דירה ותכולתה – במידה ומדובר בבריכה קטנה, מתנפחת שקונים בחנויות צעצועים וממלאים בקלות עם צינור גינה או דלי, חברת הביטוח תנסה להתנער ממתן כיסוי לנזק הנובע מנזילת מים ממקור כזה. לעומת זאת, בבריכה קבועה, למשל כזו שיצוקה בחצר, וצנרת המים שלה מחוברת לצנרת הראשית של הדירה/הבית, חברת הביטוח אמורה לכסות נזק שיגרם לרכוש של בעל הפוליסה.  

  • ביטוח תאונות אישיות וביטוחי בריאות – יש לציין שבני המשפחה לא נחשבים צד ג' ולכן נזקי גוף שיגרמו להם לא יכוסה במסגרת פוליסה זו. הדרך להתמודד עם נזקים כאלה היא לוודא שהם מכוסים בביטוח תאונות אישיות ובביטוח בריאות פרטי. הביטוח הפרטי מאפשר לספק להם מענה במקרה ויש צורך חלילה בניתוחים ובאשפוזים ואילו ביטוח תאונות אישיות נועד כדי לספק פיצוי כספי בכל מקרה של פגיעה בתאונה בבית או בכל מקום 24/7. 

מלבד ביטוח דירה עם בריכה תזדקקו לביטוחים הבאים

  • ביטוח חבות מעבידים – במידה ואתם מעסיקים עובדים לצורך תפעול ותחזוקת הבריכה כגון מנקים, אנשי אחזקה, מציל וכדומה, עליכם לדאוג לכיסוי כנגד תביעות נזק מצידם, באמצעות ביטוח חבות מעבידים.
  • ביטוח תכולה – הקמת בריכה מלווה במתקנים שונים, כגון מחסן ציוד, ציוד ניקוי, מערכות סינון ועוד. ניתן לבטח את הציוד והמערכות כנגד נזקים פיזיים שונים, במסגרת ביטוח תכולה. אם כבר יש לכם ביטוח, ודאו שכל הציוד הנלווה אכן מכוסה.
  • ביטוח נזקי מים – בדקו היטב אם במסגרת ביטוח הדירה שלכם אכן יש לכם ביטוח לנזקי מים וצנרת, שכולל בתוכו התייחסות לאירועים ביטוחים שעלולים לקרות עקב השימוש, התפעול או עצם קיומה של הבריכה.

רגע לפני שאתם קופצים למים…

רוצים לוודא שאתם ויקירכם באמת מוגנים ובטוחים? צרו קשר עוד היום עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח. היעזרו בצוות המומחים שלנו שישמח לבדוק עבורכם את התיק הביטוחי, לבחון לעומק את הביטוחים שבידכם ולהתאים לכם בדיוק את מה שאתם צריכים למען השקט הנפשי שלכם. השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם במהרה.

ביטוח דירה עם בריכה (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.