אם שאלתם את עצמכם כיצד גירושין עלולים להשפיע על ביטוח חיים שיש ברשותכם, הגעתם למקום הנכון.
גירושין מביאים עמם התאמות רבות: אורח חיים, הורות בנפרד ועוד – לצד החלטות פיננסיות. כיצד דואגים לביטחון כלכלי למשפחה גם בנפרד?
1 מתוך כל 4 זוגות עלול להתגרש
בעולם המערבי – וישראל אינה יוצאת דופן – שיעורי הגירושין עולים בעקביות. כיום, הצפי הוא שאחד מכל ארבעה זוגות יתגרש. גירושין מביאים עמם הרבה התאמות – מבחינת אורח החיים, הורות וכו', אך גם מבחינה פיננסית. במאמר קודם, סקרנו מה קורה לקרן הפנסיה במקרה של גירושין. אך מלבד זאת, ישנן משמעויות כלכליות רבות נוספות, במיוחד בכל מה שקשור להבטחת ההכנסה של המשפחה.
לדוגמה, בקרן הפנסיה ישנו רכיב ביטוח לשארים, במקרה של מות המבוטח. עם זאת, לאחר גירושין, האשה/בעל לשעבר אינם מוגדרים יותר כשארים – ולכן לא יהיו זכאים לקצבה. פתרון טוב למצב שכזה הוא רכישת ביטוח חיים, באמצעותו תוכלו להגדיר את המוטבים כרצונכם.
כיצד ביטוח חיים מושפע מגירושין?
ביטוח החיים נועד להעניק למוטבים סכום חד פעמי גבוה או קצבה חודשית עד לגיל המוגדר בפוליסה, אך גם פתרון זה לא תמיד עונה על הפגיעה הכלכלית באיכות חייהם של הילדים, המלווה לפטירתו של אחד מבני הזוג.
לצורך כך חברת הביטוח מגדל השיקה מוצר ריסק מקרה פטירה חדש תחת השם "הכנסה למשפחה". מדובר בפוליסה, בה המבוטח יכול להבטיח למשפחתו תשלומים חודשיים קבועים במקרה של מוות בטרם עת, תוך שליטה על גובה התשלומים ומשך התקופה בה הם יועברו למוטבים.
כלומר, לא מדובר במוצר שבא להחליף את הביטוח הפנסיוני אלא מהווה פתרון נקודתי של תשלום חודשי לתקופה מוגדרת, שיבטיח את הכנסת המשפחה במקום דמי המזונות במקרה של מוות בטרם עת של ההורה המשלם.
האם נראה עוד שינויים בפוליסות ביטוח חיים בקרוב? ימים יגידו
סביר שעולם הביטוח יעשה עוד צעדים לקראת תמיכה בזוגות גרושים בעתיד הקרוב. כפי שראינו, פיצול קרן הפנסיה במקרה של גירושין נעשה פשוט בהרבה בשנים האחרונות. עם זאת, אין ספק שגירושין תמיד יהיו תהליך מורכב, רגשית ומעשית. לכן, חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע כדי להבין את התמונה המלאה ולתכנן את הצעדים בהתאם.
אתם מוזמנים ליצור קשר עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח בכל עת וליהנות מייעוץ מקיף, מקצועי ואיכותי.