מסלולי השקעה בקרן הפנסיה החדשה

קיימת חשיבות רבה לחיסכון לגיל הפרישה, כשהמטרה היא לצבור כמה שיותר כספים במהלך שנות החיסכון. לשם כך קיימים בקרן הפנסיה מסלולי השקעות שונים היכולים להשפיע באופן משמעותי על רווחי הקופה. במאמר זה נציג את המסלולים השונים ונעמוד על ההבדלים ביניהם.


מה צריך לדעת על קרן הפנסיה החדשה?

על מנת להניב כמה שיותר רווחים בקרן הפנסיה, יש צורך להשקיע, במיוחד בתקופה בה הריביות נמוכות ויש חשש מאינפלציה, את הכספים בקרן הפנסיה בצורה חכמה המתאימה לדרישות ולאופי העמיתים על מנת לנסות לצבור כמה שיותר כספים במהלך השנים על מנת שאלה יעניקו רווחה כלכלית בגיל הפרישה.

כיוון שלא כל העמיתים מעוניינים לקחת סיכון גדול מבחינת ההשקעות, חברות הביטוח מציעות מגוון מסלולים לעמיתים על מנת שיוכלו לבחור באופן גמיש את המסלול המועדף עליהם.


מהם מסלולי ההשקעה ביניהם ניתן לבחור?

ברירת המחדל כיום בהצטרפות לקרן הפנסיה הינם מסלולי השקעות הנקבעים בהתאם לגיל העמית. בנוסף, קיימים מסלולים סולידיים יותר היכולים להתאים למי שאינו מעוניין בסיכון גבוה ובתנודתיות, לעומתם, קיימים מסלולי השקעה אגרסיביים לחוסכים המעוניינים להגביר את הסיכון אך יחד עם זאת להגדיל את הסיכוי לתשואות גבוהות יותר לאורך זמן.


להלן פירוט מסלולי ההשקעה הקיימים בהתאם לתקנון האחריד בקרנות הפנסיה:

  • מסלול השקעה כללי: במסלול זה הכסף מושקע במוצרים שונים כמו אגרות חוב ומניות, בארץ ובחו״ל. הסיכון במסלול זה הוא מינימלי שכן ההשקעות מפוזרות וצמודות למדד.
  • מסלול השקעה אג״ח: במסלול זה יושקעו הכספים באגרות חוב בארץ ובעולם, בשיעור של בין 75% ל- 120% מנכסי המסלול. מסלול זה מתאים לאנשים המתחילים את החיסכון בגיל מבוגר ולא מעוניינים בסיכון, או לאנשים שלא מעוניינים להשקיע במניות.
  • מסלול אג״ח עד 15% מניות: נכסי המסלול יהיו חשופים לנכסים הבאים: אג"ח סחירות ושאינן סחירות של חברות, ניירות ערך מסחריים, הלוואות שאינן סחירות לחברות, אג"ח להמרה, פיקדונות, אג"ח של ממשלת ישראל או אג"ח של ממשלות אחרות. חשיפה לאג"ח תהיה בשיעור שלא יפחת מ- 75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול.
  • מסלול השקעה מניות: במסלול זה יושקעו מרבית הכספים (עד 70%) במניות בארץ ובעולם, במוצרים שונים כמו קרנות נאמנות, קרנות השקעה ואגרות חוב. מסלול זה מתאים למי שמתחיל בגיל צעיר בחיסכון, כך שיוכלו לספוג את הטלטלות בשוק המניות, והציפייה היא לתשואות גבוהות בטווח הארוך.
  • מסלול השקעה הלכה: מסלול זה נחשב לסולידי. הכספים מושקעים באגרות חוב, צמודות למדד. במסלול זה יושקעו הכספים בהתאם לכללי ההלכה היהודית, במוצרים שונים.
  • מסלול השקעה לפי גילאים: ניתן לבחור במסלולים לבני 50 ומטה, מסלול לבני 50 עד 60, ובין מסלול לבני 60 ומעלה.

כיצד יודעים מהו המסלול המתאים ביותר?

אין ספק שכל מי שברשותו קרן פנסיה, מעוניין להגדיל את הרווחים עד כמה שניתן וכמה שיותר.

עם ריבוי המסלולים של קרנות הפנסיה אין ספק שהקושי לבחור את המסלול המתאים גובר.

לכן, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע שיאפיין את הצרכים ,האופי והרצונות של החוסך, יעניק הסבר מקיף על היתרונות של המסלולים הרלבנטיים ויסייע בהתאמת מסלול ההשקעה הנכון ביותר עבורכם.


יש לכם שאלות, או האם אתם זקוקים למידע נוסף בנוגע למסלולי ההשקעה השונים בקרן הפנסיה? צרו אתנו קשר בכל עת, ונשמח לתת לכם מענה בכל שאלה.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קרן מקפת הותיקה
קרן מקפת הותיקה: מבט על

קרן מקפת הותיקה היא קרן פנסיה שהוקמה בשנת 1951 על ידי ההסתדרות הכללית החדשה. הקרן נועדה לספק פנסיה לעובדים והעובדות שהיו חברים בהסתדרות. קרן מקפת הותיקה הייתה אחת מתוך מספר קרנות פנסיה שהולאמו בשנת 2003, בעקבות משבר הגירעונות שהתגלה בקרנות אלו.

קראו עוד »
להצטרפות לקרן פנסיה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.