מה ניתן לעשות כדי לחסוך מס בפרישה?

כל אדם שפורש מעבודתו מקבל סכום מסוים שחלקו פטור ממס וחלקו חייב במס. נשאלת השאלה מה אפשר לעשות כדי לחסוך כמה שיותר מס על פיצויי פרישה ומענקי פרישה, כדי שיישאר לכם יותר מהכסף שעבדתם עבורו כל חייכם? על כך נרחיב במאמר זה.

4 אפשרויות לחיסכון במס על פיצויי פרישה ומענקי פרישה

עבור כל פורש קיימות 4 אפשרויות לחיסכון במס על פיצויי פרישה ומענקים נלווים:

1. תשלום מס בשנה שבה תקבלו את הפיצויים (ברירת המחדל) –במידה ויש חלק בפיצויים שקיבלתם שחייב במס, פשוט מצרפים אותו להכנסה שלכם בשנה שבה פרשתם. במידה ולא עושים שום דבר, החלק במענק שקיבלתם שחייב במס, ייחשב כמשכורת לכל דבר. לכן, הוא יתווסף להכנסות שלכם באותה השנה, ומשלמים עליהם מס שולי, כאילו קיבלתם משכורת נוספת.

2. רצף זכויות לפיצויים / רצף מעסיקים – אפשרות זו רלבנטית למי שעוזב מקום עבודה שבו הוא מקבל שכר גבוה, וממשיך למקום עבודה אחר עם שכר דומה או גבוה יותר. במקרה כזה, לא ניתן למשוך את החלק הפטור ולהשאיר את החלק החייב. מתייחסים לכל הפיצויים שקיבלנו כמקשה אחת. למשל – אם היתה לנו קופת גמל, נשאיר את כל הכסף שם ולא ניגע בו. במידה וקיבלתם כסף מזומן מהמעסיק, תדאגו לקבל אישור ממס הכנסה ולהכניס אותו לקופת גמל אחרת.במילים אחרות הפרישה "מבוטלת" זמנית. בבוא היום, כשתפרשו, מס הכנסה יתייחס לשתי התקופות ביחד כאילו זו תקופה אחת, ואז הוא יחשב עבורם את הפטור שמגיע לכם ואת המס שאתם חייבים. עניין זה הוא טוב עבורכם, כי ככל הנראה כשתפרשו תהיו במדרגת מס נמוכה יותר, כי ייתכן ותצאו לפנסיה, עברתם לתפקיד נמוך יותר, או החלטתם לשבת כמה שנים בבית. במילים אחרות – תשלום המס נדחה למועד נוח יותר, שבו תשלמו פחות מס, ומצד שני אתם דוחים את הכסף הנזיל שמגיע לנו בעת קבלת המענק.

3. רצף זכויות לקצבה – האפשרות הזו רלבנטית רק לגבי כספים שנמצאים בתוכניות קצבתיות, כגון קופות גמל, ביטוחי מנהלים וקרנות פנסיה. לא ניתן לבצע מהלך זה על כספים שתקבלו ישירות מהמעסיק שלכם. הרעיון הוא פשוט: להשאיר את הכספים למטרה של קבלת קצבה בפנסיה. רצף קצבה בעתם אומר שאינכם מעוניינים למשוך את מרכיב הפיצויים כרגע, אלא רק בפנסיה שלכם, ורק אז תשלמו עליו מס.

4. פריסת פיצויים – במידה ופרשתם מהעבודה ויש לכם סכום פטור ממס וסכום חייב במס, תוכלו לבחור באופציה הזו. הסכום שחייב במס למעשה מצטרך להכנסה שלכם באותה שנה באופן אוטומטי, כאמור, ואז אתם עלולים לשלם עליו מס גבוה. אך אם תבצעו פריסת פיצויים, תחלקו את הפיצויים על הנייר לשנים הבאות (או הקודמות) ואז תפחיתו את תשלום המס עליהם באופן משמעותי.

רוצים לחסוך מס בפרישה? אנחנו כאן בשביל לעזור לכם

בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח מעמידים לשירותכם סוכני ביטוח פנסיונים שמתמחים בייעוץ פרישה. אל תמהרו לקבל החלטות בנוגע לעתידכם מבלי להתייעץ עם המומחים שלנו. נשמח לעמוד לשירותכם בכל עניין ושאלה, להכיר אתכם ולהמליץ לכם על הצעד הנכון שיאפשר לכם להשאיר הרבה יותר כסף בכיסכם.

מה ניתן לעשות כדי לחסוך מס בפרישה (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
כמה עולה ייעוץ פנסיוני
כמה עולה ייעוץ פנסיוני?

אם שקלתם לקחת ייעוץ פנסיוני, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה. כמה עולה ייעוץ פנסיוני, במה זה שונה מייעוץ של סוכן פנסיוני ומה עדיף? מוזמנים לקרוא ולגלות

קראו עוד »
מיסוי כספי פנסיה
מיסוי כספי פנסיה – כל מה שחשוב לדעת

מיסוי כספי פנסיה היא עניין שמעסיק לא מעט חוסכים, בין אם הם עומדים בפני פרישה ובין אם הם נקלעו למשבר כלכלי ומתלבטים אם כדאי להם למשוך את הכסף או לקבל הלוואה. במאמר זה נסביר על כל אחת מהסיטואציות האלה.

קראו עוד »
מתכנן פרישה
על תפקידו ועל חשיבותו של מתכנן פרישה

פרישה היא שלב משמעותי בחיים, המהווה שינוי משמעותי בתחומים שונים, ביניהם היבטי המימון, הקריירה והחיים האישיים. פגישה עם מתכנן פרישה לצורך תכנון פרישה מוקדם היא חיונית על מנת להבטיח יציבות כלכלית לאורך תקופת הפרישה, ולממש את החלומות והמטרות האישיות.

קראו עוד »
לפרישה בראש שקט
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.