מתכננים לעבור ניתוח? כך תגישו תביעת ביטוח בריאות

תביעת ביטוח בריאות במקרה של ניתוח מאפשרת לכם לקבל, בין היתר, כיסוי על ניתוחים. ניתוח פרטי, אשפוז ושיקום יכול לעלות כמה אלפי שקלים, ומדובר בהוצאה לא פשוטה עבור האדם הממוצע. באמצעות תביעת ביטוח בריאות פרטי תוכלו לקבל לפחות חלק מהוצאותיכם בחזרה, אלא שהדרך לכך דורשת פרוצדורה מסוימת. אז כיצד תוכלו להבטיח שהשיח מול חברת הביטוח יהיה הכי יעיל ופשוט – כך שהדבר רק יוריד מכם לחצים ולא יוסיף? הנה כמה טיפים שיעזרו.

3 טיפים לקראת הגשת תביעת ביטוח בריאות

1) עברו על הפוליסה שלכם עוד לפני הניתוח

ראשית, בפוליסות ביטוח בריאות רבות דרוש לעדכן את חברת הביטוח ולקבל את אישורה בטרם ביצוע הפרוצדורה הרפואית ובטרם הגדתם תביעת ביטוח בריאות. במקרים בהם אין דרישה מפורשת ו/או חובה לתאם את הניתוח מראש על מנת לקבל את תגמולי הביטוח, רצוי ליצור קשר עם סוכן הביטוח שלכם ו/או חברת הביטוח, בכדי ליידע אותם על הצורך בניתוח ועל המועד המתוכנן לביצוע ההליך במידה ונקבע כזה. פעולה זו תחסוך מכם השקעת זמן מיותר בהמשך הדרך.

כמו כן עליכם לוודא בצורה חד משמעית שהמנתח שלכם נכלל ברשימת מנתחי ההסדר של החברה בה אתם מבוטחים, ושנית כל עליכם לוודא שהניתוח יערך בבית חולים פרטי שנמצא בהסדר עם החברה המבטחת. לאחר מכן יוגשו מסמכים לאישור מקדים של הניתוח ושכר טרחת הרופא המנתח והצוות הנלווה במידה ויש צורך בכך. 

חשוב לציין שאין להגיש בקשה לאישור ניתוח בתקופת האכשרה (כלומר, 3 החודשים הראשונים לתקופת  הביטוח, כלומר – בתקופה שבה אתם משלמים פרמיה אך אינכם זכאים לכיסוי עדיין).

2) שמרו את כל הטפסים לאורך הדרך

עם הגשת תביעת ביטוח בריאות תצטרכו להמציא מסמכים מסוימים, למשל: מכתב הפניה לרופא כירורג מהרופא המאבחן, מכתב המלצה לעריכת ניתוח מרופא כירורג, סיכומי מחלה ואשפוז במידה ורלבנטיים, דו"ח סיכום הניתוח, וגם קבלה במידה ושילמתם על הניתוח. חשוב לדעת שהדרישות המדויקות עשויות להשתנות מחברה לחברה ובהתאם לסוג ואופי הניתוח. לכן, קיימת חשיבות רבה בהתייעצות שלכם עם סוכן הביטוח בטרם ביצוע הניתוח.

כדאי מאוד לוודא שידוע לכם בדיוק אילו מסמכים חברת הביטוח שלכם דורשת – כך תוכלו להקפיד לשמור אותם או לדרוש אותם מהרופאים/קופ"ח בעת הצורך ולהעבירם לחברת הביטוח.

העיסוק בבירוקרטיה סביב הליך הקשור לבריאותכם עלול להיות מעיק – ובירור מסודר ושמירה קפדנית על המסמכים לאורך הדרך תחסוך לכם הרבה כאבי ראש בהמשך הדרך. כך, תוכלו להתרכז בעיקר בהחלמה ולא ברדיפה אחר מסמכים ואישורים.

3) הגישו את תביעתכם בזמן

לא ניתן להגיש תביעה על מקרה ביטוחי (למשל, ניתוח) לאחר שעברו שלוש שנים. לכן, אל תתמהמהו וטפלו בהגשת התביעה ברגע שתוכלו.

מה קורה לאחר שמגישים תביעת ביטוח בריאות?

בהנחה ועדכנתם את חברת הביטוח מבעוד מועד, כל הטפסים הדרושים בידכם והגשתם את התביעה כנדרש – כעת חברת הביטוח תבחן את פנייתכם. שימו לב כי בעת הבירור, ייתכן וחברת הביטוח תתייעץ עם גורמי רפואה ותבקש ביצוע בדיקות נוספות מטעמה.

במידה וחברת הביטוח מאשרת את התביעה, עליה לשלם לכם בהתאם לתנאים המפורטים בפוליסה (לרוב, תוך 30 יום). עם קבלת התשלום, תתבקשו לחתום על טופס קבלה ושחרור, המהווה אישור על קבלת התשלום ושחרור החברה מתביעות נוספות בגין אותו מקרה. כלומר, עם חתימה על הטופס – לא תהיה אפשרות להגיש תביעת ביטוח נוספת בגין אותו מקרה.

מה עושים במקרה שבו תביעת ביטוח בריאות נדחית?

במידה וחברת הביטוח דוחה את התביעה, עליה לספק לכם מסמך מפורט ובו נימוקי הסירוב. החברה לא תוכל להמציא נימוקים נוספים לאחר מכן, אלא אם מדובר במידע שלא היה יכול להיות מבורר על ידה עד כה.

דעו שזוהי זכותכם להגיש ערעור על החלטה זו בפני החברה עצמה ובהתאם לנהלי הערעור. במידה וגם הערעור נדחה – זוהי זכותכם להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח בבית משפט.

בשלב זה נדגיש שוב, שפנייה בטרם עת לחברת הביטוח, עדכון על ההליך הצפוי ובירור מראש – תפקידם למנוע מצבים שכאלו.

השורה התחתונה

ניתוח – ולא משנה איזה – הוא תהליך לא פשוט, הדורש התכוננת מנטלית ופיזית. כאשר התהליך מול חברת הביטוח מנוהל כמו שצריך, מדובר בדבר היכול להעניק לכם שקט נפשי רב. לכן כדאי לפנות לאחד המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח, כדי שיעמוד לצדכם וילווה אתכם בכל הדרוש באישור ותיאום הניתוח ובקבלת תגמולי ביטוח לאחריו.
 

מתכננים לעבור ניתוח? כך תגישו תביעת ביטוח בריאות
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.