מי שמשקיע בשוק ההון צפוי לשלם מס רווחי הון גבוה למדי: כרבע מהתשואה שהרווחתם על השקעתכם יועבר לרשות המדינה. אז איך בכל זאת להשאיר יותר כסף אצלכם בכיס? הנה כמה מהטבות המס שאתם חייבים להכיר.
נצלו את הטבות המס שמגיעות לכם!
רבים מהמשקיעים בשוק ההון כלל אינם מודעים להטבות המס שמגיעות להם, במיוחד לאור הרפורמות שבוצעו בתחום זה במהלך העשור האחרון. למעשה אנשים רבים חוששים שהמדינה תיקח נתח משמעותי מההשקעה שלהם, ולכן מעדיפים להשאיר פשוט להשאיר את כספיהם בבנק ולקבל ריבית אפסית.
אז קודם כל חשוב שתדעו שכמעט בכל השקעה במוצר פיננסי קיימות הטבות מס, ושנית המדינה גובה מס רווחי הון רק על התשואה שהשגתם ולא על הסכום ההתחלתי. מאוד חשוב לבדוק מהם זכויותיכם ולממש אותם. במאמר זה ליקטנו עבורכם 3 הטבות מס משמעותיות כדי לעזור לכם.
הטבות מס לחיסכון בקופת גמל להשקעה
כיום כל אדם יכול להשקיע כספים בקופת גמל להשקעה, עד לתקרה השנתית (שנכון לשנת 2022 עומדת על כ- 72,000), כספיו יושקעו ע"י אחד הגופים המקצועיים בשוק ההון וישאו תשואה טובה יותר מזו שמציעים לו בבנק, מבלי שהוא יצטרך להתעסק עם זה יותר מדי.
במסגרת חיסכון באמצעות קופת גמל להשקעה ניתן ליהנות מהטבות מס רבות: ראשית, כדאי לדעת שניתן לעבור בין מסלולים שונים ובין גופים שונים מבלי שזה ייחשב כאירוע מס. במקרה כזה לא תצטרכו לשלם מס רווחי הון. כמו כן, הכסף בקופת גמל להשקעה אמנם ניתן למשיכה בכל עת, אך תדרשו לשלם 25% מס. עם זאת, במידה ותבחרו לחכות עד גיל 60 במשיכת הכספים, תיהנו מפטור על מס רווחי הון.
הטבות מס תיקון 190
הפקדת סכום כסף פנוי ונזיל באופן חד פעמי בקופת גמל בהתאם לתיקון 190 מאפשרת לכל חוסך מעל גיל 60 שמקבל קצבת פנסיה מינימלי (4,606 ₪ נכון לשנת 2022), ליהנות מהטבות מס משמעותיות. ראשית, ברגע שירצה למשוך את כספיו ישלם משיעור מס רווחי הון מופחת של 15% מהרווח הנומינילי במקום 25% מהרווח הריאלי. כמו כן אם אדם הולך לעולמו לפני גיל 75, המוטבים שלו יוכלו למשוך את הכספים בפטור ממס רווחי הון. אם אדם הלך לעולמו לאחר גיל זה, המוטבים יירשו את ההטבה המגיעה לחוסך, ויחויבו במס רווחי הון של 15% בלבד.
הטבות מס לחוסכים באמצעות פוליסת חיסכון
פנסיונרים שחוסכים באמצעות פוליסת חיסכון זכאים ליהנות מהטבות מס שאינן ניתנות אוטומטית ולכן חשוב מאוד להיות מודעים אליהן. אם נולדתם לפני 1948, כדאי שתכירו את סעיף 125 ד'. מדובר בתיקון שמאפשר לכם לקבל פטור שנתי מתשלום מס רווחי הון. עד התקרה השנתית הקבועה בחוק. נכון לשנת 2022 התקרה היא 13,800 ₪ ליחיד או 16,920 ₪ לזוג גמלאים שכאמור נולדו לפני 1948.
הטבות מס נוספת היא האפשרות לנייד את הכספים שלכם בין המסלולים מבלי שהדבר ייחשב לאירוע מס הכרוך בתשלום. בעוד במכשירי חיסכון אחרים ניתן גם לנייד את הכספים בין הגופים המנהלים ללא תשלום, כאן הדבר בלתי אפשרי ברמה העקרונית. יש לפדות את הכסף, ולשלם 25% מס רווחי הון. עם זאת, קיימת חברת ביטוח אחת שמציעה שירות יוצא דופן: היא משמשת כגורם מתווך בין החוסכים לבין בתי ההשקעות, ומציעה תחת קורת גג אחת מסלולים המסווגים לפי בתי ההשקעות. כך, ניתן לעבור בין הגופים המנהלים ללא כל קושי וללא תשלום מס רווחי הון.
איך לנצל את הטבות המיסוי באופן אופטימלי?
מעבר להטבות שציינו עד כה, חשוב לדעת שקיימות הטבות מס גם במוצרי חיסכון אחרים שמושקעים בשוק ההון, המתאימים לצעירים ולמבוגרים כאחד. לכן הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לפנות לצוות המומחים של פתרונות עדיפים, למפות את צורכיכם וליצור תכנון פיננסי אידיאלי שיתייחס הן לתשואה והן למיסוי הצפוי לכם. אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו עוד היום וליהנות משירות מקצועי, המבוסס על 20 שנות ניסיון ומוניטין ועבודה משותפת עם חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בארץ.