איך להגדיל את החיסכון הפנסיוני שלכם במאות אלפי שקלים? – חלק ב'

במאמר הקודם סיפרנו לכם על 5 דרכים להגדלה משמעותית של החיסכון הפנסיוני שלכם, ובמאמר זה ניתן לכם עוד 5 טיפים שיעזרו לכם להשיג את המטרה הנכספת. כך תגיעו לגיל פרישה עם קצבה מכובדת

6.  לנצל פטורים

כמדינה סוציאלית המדינה פועלת למען אוכלוסיות חלשות, ולכן היא חוקקה חוקים רבים ותקנות שנועדו לעזור להן. באמצעות מימושם תוכלו ליהנות מפטור משמעותי במיסוי רווחי ההון וגם בהקטנת שיעורי מס הכנסה ו/או סכום המס הכולל שידרשו מכם. כדי לבחון מה בדיוק מגיע לכם ולנצל אותם היטב, כדאי לפנות לסוכני ביטוח פנסיוני או לאנשי מקצוע אחרים בתחום הפרישה וכמובן גם לרואי חשבון.

7. לפזר את הסיכון בין בתי השקעה שונים

כששמים את כל תיק החיסכון שלכם בבית השקעות אחד נהנים מיתרונות רבים, אך גם נמצאים בסיכון מסוים. גופים מוסדיים הם גופים גדולים ומסורבלים, לכם לפעמים קיים ריבוי של טעויות ניהוליות או שינוי בניהול ההשקעות שעלול להניב גם תוצאות שליליות. כדאי מאוד להתייעץ עם סוכן פנסיוני שמכיר את השוק ושעובד בשיתוף פעולה עם כמה וכמה חברות ביטוח ובתי השקעות במקביל, ולכן הוא מסוגל להיות עם האצבע על הדופק ולעדכן אתכם בשינויים שמתרחשים כדי שתוכלו לבצע שינויים בזמן אמת וממש "להציל" את החיסכון שלכם. אפשרות אחרת היא כמובן לפזר את החיסכון שלכם בין כמה בתי השקעות וכך למזער את הסיכון, אך גם לפתרון זה יש את החסרונות שלו שהעיקרי שבהם זה קושי לעקוב אחר כל החסכונות.

8. לפזר את הסיכון בין מוצרי חיסכון שונים

שוק הביטוח הפנסיוני רווי מוצרים, ולכל אחד מהם יש את היתרונות (והחסרונות שלו). כמו כן ישנם כמה מוצרים שנחשבים ממש "קדושים" ושאסור לגעת בהם. אך זוהי טעות נפוצה שעלולה לגרום לכם להפסיד מאות אלפי שקלים שיכולים להצטבר בחיסכון הפנסיוני שלכם ולעזור לכם בגיל מבוגר. לכן כדאי מאוד תמיד לבחון את הדברים בעין ביקורתית, להשוות בין המוצרים השונים ולהתייעץ עם סוכן פנסיוני כדי לקבל החלטות טובות.

9. להימנע ממשיכת כספי פיצויים כשמחליפים עבודה

הרבה אנשים נוטים למשוך את כספי הפיצויים מקרן הפנסיה שלהם כשהם עוזבים את מקום העבודה שלהם אצל המעסיק, מבלי לדעת שהם גורמים לפחות לשני נזקים עיקריים: קודם כל הם מקטינים את סכום הצבירה בחיסכון הפנסיוני שלהם, מה שיקטין להם את הפנסיה בעתיד. הנזק המשני, והפחות מוכר, הוא שאם מושכים כספי פיצויים ב- 32 השנים שטרם מועד הפרישה מהעבודה, פוגעים בפטורים ובהטבות מס שזכאים להם בגיל פרישה. זוהי פגיעה קשה גם לאדם עצמו וגם למשפחתו. לכן אנו ממליצים בחום להמשיך ברצף כספי הפיצויים ולא לגעת בהם.

אם זקוקים לכסף, יש מה לעשות. כל מה שעליכם לעשות הוא להתייעץ עם הסוכן שישמח לספר לכם איזה פתרונות עדיפים על פני משיכת כספי פיצויים.

10. עדכון תוכנית החיסכון והתיק הביטוחי

רוב האנשים בישראל אינם שומרים על קשר רציף עם סוכן הביטוח שלהם, וחבל כי לפעמים הם עלולים לפספס שיפורים והטבות שמהם הם יכולים ליהנות. כדאי מאוד להקדיש זמן לפגישה או לשיחה מסודרת עם הסוכן שלכם, לפחות אחת לשנתיים, אם לא אחת לשנה. תוכלו לעבור על כל הנושאים במרוכז, לבצע שינויים במידת הצורך ולבצע התאמות בהתאם לשינויים שנערכו הן בשוק ההון והן בעולם הביטוח.

מאיפה להתחיל?

בשני המאמרים האחרונים קיבלתם את כל עשרת השלבים להגדלת החיסכון הפנסיוני שלכם (לחצו כאן כדי לקרוא את המאמר הקודם). אם תפעלו לפי הצעדים האלה, תוכלו להגדיל את החיסכון הפנסיוני שלכם ביותר מ- 300,000 ₪, ואת גובה הקצבה הפנסיונית שלכם בכ- 2000 ₪ לחודש בממוצע.

איך להגדיל את החיסכון הפנסיוני חלק ב (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
העברת קופת גמל
העברת קרן פנסיה לקופת גמל – צעד מבורך או שעדיף שיישכח?

העברת קרן פנסיה לקופת גמל היא רעיון שמדי פעם מתגנב לראשכם? חשוב לדעת שלא מדובר בשאלה של נכון או לא נכון, אלא להתייחס באופן פרטני ולבחון אותה לפי צורכיו ומטרותיו של החוסך. במאמר זה נדבר על היתרונות והחסרונות של מהלך זה.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.