עד איזה גיל תקף ביטוח חיים?

ביטוח חיים הוא עניין חשוב ביותר שעוזר להבטיח את עתיד משפחתכם, בתרחיש הנורא מכל. עם זאת, מדובר בביטוח שהוא אינו לכל החיים. אז אם תהיתם עד איזה גיל תקף ביטוח חיים, התשובה מעט מורכבת. אנחנו מקווים שבמאמר זה תמצאו תשובה לשאלתכם.

עד איזה גיל מבטחים בביטוח חיים?

אמנם המחשבה על מקרה מוות מצער קשה מנשוא, אך חשוב לתת את הדעת על נושא זה, כדי לשמור על משפחתכם על כל צרה שלא תגיע. נושא זה הופך לחשוב אף יותר ככל שאנחנו מתבגרים, במידה ויש לנו בן/בת זוג וילדים שנתמכים בנו או הורים שזקוקים לעזרה כלכלה.

ככל שהשנים עוברות כך השאלה "עד איזה גיל תקף ביטוח חיים", מטרידה את מנוחתנו יותר ויותר, במיוחד אם טרם הצטרפנו לביטוח פרטי. אז בגדול ניתן לומר שחברות הביטוח מציעים פוליסות שהן פחות או יותר זהות, אך ההבדל המשמעותי ביותר הוא הגיל שבו הפוליסה למעשה מאבדת את תקופה. טווח הגילאים הממוצע נע בין 67 ועד ל- 80.

ביטוח חיים גיל כניסה

גיל הכניסה הוא למעשה הגיל שבו אתם מצטרפים לביטוח. הגיל הזה נקבע לפי תאריך יום הולדתכם הקרוב ביותר למועד הצטרפותכם. אם למשל תהיו בני 48 בעוד חודשיים, גיל הכניסה יהיה 48. אבל אם חגגתם לפני 4 חודשים 52, הרי שגיל הכניסה שלכם ייחשב 52. הפרמיה על הביטוח משתנה מדי שנה, בהתאם לגילכם. לרוב ניתן לרכוש פוליסה מגיל 20 ועד גיל 70.

ביטוח חיים בגיל מבוגר

כיום אנחנו חיים בעידן שבו תוחלת החיים נמצאת במגמת עלייה, ולכן יותר ויותר אנשים מעדיפים פוליסות שתקפות עד גיל מבוגר ככל הניתן. עם זאת, כדאי לזכור שמדובר על ביטוח שבו הפרמיה משתנה על בסיס גילכם, ולכן ככל שתרצו פרמיה שתסתיים מאוחר יותר, כך תשלמו יותר. לכן ביטוח חיים עד 80 וביטוח חיים עד גיל 95 אינם משתלמים ולרוב אינם מומלצים.

יש לבחון היטב מהם הצרכים הייחודיים שלכם. למשל, אם אתם בני 50 פלוס ויש לכם ילדים קטנים, ברור שלא תרצו להסתפק בביטוח חיים עד גיל 65. אבל אם אתם בני 35 והחלטתם שיותר לא תביאו ילדים לעולם, הרי שלא תצטרכו ביטוח חיים עד גיל 80, שהרי בגיל זה ילדיכם יהיו בוגרים ועצמאים.

האם יש כזה דבר ביטוח חיים לכל החיים?

ביטוחי חיים מתחלקים לשני סוגים: ביטוח ריסק טהור המכסה מפני מוות בלבד וללא רכיב חיסכון וביטוח חיים משולב חיסכון.

במקרה הראשון – מופעל רק אם המבוטח חלילה נפטר, ולרוב מוגבל בזמן (בדר"כ גיל 62 אצל נשים ו- 67 בקרב גברים). עם זאת, ניתן להגביל אותו לתקופה ספציפית. כל עוד המבוטח נפטר במהלך תקופת הביטוח, המוטבים יפוצו, אך אם נפטר לאחר מכן, איש לא יקבל פיצוי. בנוסף, המבוטח לא יקבל פיצוי במקרה שעודו בחיים בתום תרופת הביטוח, והכספים ששילם במשך רוב חייו, לא יוחזרו.

המקרה השני – שלעתים מכונה ביטוח חיים לכל החיים – מעניק למוטבים פיצוי על מות המבוטח, בדרך כלל עד גיל 95.

לסיכום: ביטוח חיים עד מתי כדאי?

במאמר זה ניסינו לתת מענה על השאלה עד איזה גיל תקף ביטוח חיים? ראינו באילו מקרים כדאי לעשות אותו ומתי לא וגם ראינו שיש ביטוח ייחודי המעניק מענה שיכול להגיע עד גיל 95. עם זאת בחירת ביטוח יכולה להיות אתגר לא פשוט לאדם מן השונה, שכן ישנם פרמטרים נוספים מלבד הגיל שיכולים להשפיע על המחיר שתשלמו ועל הפיצוי שמשפחתכם תקבל בעת הצורך. לבדיקת ביטוח חיים והתאמה מלאה לצורך שלכם, השאירו פרטים בטופס והמומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח יחזרו אליכם בהקדם כדי להעניק לכם תשובות ושקט נפשי.

עד איזה גיל תקף ביטוח חיים
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
ביטוחים בזמן חירום
ביטוחים בזמן חירום – כל מה שחשוב לדעת

המציאות הישראלית מחייבת אותנו להיות מוכנים לכל מצב, גם לזמני חירום ומלחמה. במצבים אלו, הצורך להיות מבוטחים כראוי עולה אף יותר, כדי להגן על עצמנו ועל יקירינו ורואים את הסכנה לנגד עינינו. אבל פעולה מתוך פחד, עלולה לגרום גם לטעויות. אז איך לעשות זאת נכון?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.