יש לכם כסף פנוי להשקעה? כך תבחרו היכן להשקיע אותו

השילוב בין הריבית האפסית בבנק, הקורונה והאינפלציה שמרימה את ראשה גרמו ליותר ויותר אנשים לחפש מקומות שיאפשרו להם למנף את הכסף שלהם וליהנות מתשואה טובה יותר. רק נשאלת השאלה איפה זה הכי כדאי. קבלו את המדריך שלנו שיעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה.

השאלה הכי חשובה שאתם חייבים לשאול את עצמכם

גיליתם שיש לכם כסף פנוי והחלטתם להשקיע אותו, רק שאתם עדיין לא בטוחים בדיוק איפה, ובצדק. קיימות כל כך הרבה אפשרויות: קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון, מניות, קרנות סל, נדל"ן בארץ או בחו"ל, קרנות ריט, מטבעות קריפטו ו – NFT הן רק חלק קטן מבין כל האפשרויות המוצעות לכם.

אין ספק שהמבחר העשיר עלול לבלבל לא מעט אנשים, ובמיוחד את מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום ההשקעות. לכן חשוב קודם כל לשאול את עצמכם – "למה אני רוצה להשקיע" או במילים אחרות "מה המטרה בהשקעה שלי". ברגע שתהיה לכם תשובה לאחת מהשאלות האלה, בעצם תיצרו לעצמכם מעין מצפן שיוכל לעזור לכם להתכוונן לגבי ההשקעה המתאימה ביותר עבורכם.

רק בבקשה – אל תגידו שהמטרה שלכם היא שהכסף יעבוד או שיהיה לכם יותר כסף. אלה מטרות כלליות מדי שלא יאפשרו לכם להבין מהי ההשקעה שמתאימה לכם. לכן, חשוב שהמטרה תהיה כמה שיותר ספציפית, למשל "כדי לתת לעצמי ביטחון כלכלי למקרה שיפטרו אותי", "כדי לעבות את הפנסיה שלי", "כדי לעזור לילדים/להורים שלי", "לטייל בעולם", "לקנות דירה" "לשלם את החובות שלי". כל אלה מטרות טובות והרבה יותר ברורות.

קביעת מטרות כספיות טובות

ישנן כמה מטרות פיננסיות שכדאי שכל אחד מאיתנו ישאף להגשים אותן:

1. יצירת קרן חירום – כולנו רוצים לישון טוב בלילה, ולכן חשוב ליצור קרן חירום שתעזור לנו במצבי קיצון. כך יהיה לנו כסף למחייה למשך כמה חודשים טובים למקרה שמפטרים אותנו אם אנחנו שכירים, או שלא נכנסת עבודה אם אנחנו עצמאים. כשיש לנו כסף שנועד למצבים כאלו, אנחנו גם נתנהל נכון בהשקעות שלנו, למשל – לא נלחץ ונמשוך כספים כשהבורסה יורדת.

2. פנסיה – הכסף שאנחנו צוברים בפנסיה שלנו לאו דווקא יספיק לנו כדי לחיות בכבוד בגיל הפרישה, וחשוב למצוא דרך לעבות את הקצבה הצפויה, כדי שלא נצטרך לחטט באשפה ולהיות תלויים באחר.

3. הגשמת חלומות – חשוב לא רק להימנע מכאב, אלא גם ליהנות מהחיים. ולכן חשוב להגדיר לעצמנו חלומות ולחשוב כמה כסף אנחנו צריכים כדי להגשים אותם.

שימו לב שחלק בלתי נפרד מהגדרת המטרות שלנו דורש ממש הצבת מספר. למשל – איזה סכום אנחנו רוצים לשמור בקרן החירום שלנו – משכורת של 3 חודשים או 6 חודשים ואולי יותר? איזה סכום אנחנו צריכים כדי לטייל שנה בעולם? איזה סכום יספק אותנו בגיל פרישה כדי שנשמור על איכות חיים טובה?

לאחר מכן נשתמש בטבלה כדי לבדוק מה המצב הרצוי שלנו ומה המצב המצוי ונגלה אם יש פערים ביניהם, למשל:

 קרן חירוםפנסיה (חודשי)הגשמת חלומות
מצב רצוי50,00015,000100,000
מצב מצוי35,0005,00025,000

השלב הבא הוא מיפוי ההכנסות וההוצאות שלכם. אם תגלו שאתם במצב כזה שמדי חודש יש לכם כסף פנוי, תוכלו לדעת כמה כסף להעביר לטובת כל אחת ואחת מהמטרות שלכם. אולי תחלקו את הכסף העודף שווה בשווה ואולי תחליטו כל פעם להתמקד במטרה אחרת.

הגדרת המטרות הפיננסיות עוזרת לכם להבין גם את לוחות הזמנים שלכם. למשל, בעוד קרן חירום חשוב שתהיה זמינה באופן כמה שיותר מיידי, הרי שאת קרן הפנסיה אתם צריכים רק בעוד כמה עשרות שנים טובות בהנחה ואתם צעירים, ואת דירת החלומות שלנו אנחנו רוצים בעוד 5 שנים. הצבת היעדים תעזור לנו גם כן בבחירת סוג ההשקעה.          

אז איך לבחור במה להשקיע?

ברגע שאנחנו יודעים בדיוק מה המטרות שלנו, אנחנו מבינים מהר מאוד אילו השקעות רלבנטיות מבחינתנו ואילו פחות, וכך אנחנו מבזבזים פחות זמן על לבחון השקעות שבכלל לא מתאימות לנו. למשל יש השקעות מסוימות שדורשות סכום מסוים, שאין לנו אותו ולכן זה לא מתאים לנו.

לפני שאנחנו בוחרים השקעה חשוב שנתחשב בכמה קריטריונים למשל:

  • נזילות – תוך כמה זמן הכסף חוזר אלינו? כמה קל לקבל אותו? האם זה דרוש לנו? למשל בקופת גמל להשקעה או פוליסת חיסכון הכסף מאוד נזיל, אבל בנדל"ן פחות.
  • טווח ההשקעה – לכמה זמן נרצה להשקיע? האם יהיו עיכובים בקבלת הכספים? מתי נקבל את הכסף חזרה? חשוב לקחת מרווח ביטחון כדי שלא נהיה לחוצים בכסף. לטווח הארוך יכול להתאים מאוד לחסוך בשוק ההון, לטווח הבינוני קרנות השתלמות יכולות להתאים ולטווח הקצר יתכן והלוואות חברתיות או קרנות נדל"ן יתאימו.
  • מה הסיכון – ההשקעות מבוססות על הרעיון של סיכון מול סיכוי: ככל שהסיכון גבוה כך הסיכוי לתשואה גבוה ולהפך, ככל שהסיכון נמוך כך הרווח הפוטנציאלי יורד. חשוב להכיר את עצמכם ולהבין מהי מידת הסיכון שאתם מוכנים לקחת על עצמכם: איזה סיכון יגרום לכם לישון טוב בלילה, מה לדעתכם עלול להשתבש בדרך והאם אתם יכולים להרשות לעצמכם את הסיכון הזה? ישנם סוגי השקעות שמתאימים לכל אופי: נדל"ן או אג"ח ממשלתי יתאים למי שמחפש סיכון נמוך, גמל להשקעה או קרן השתלמות יתאימו לאלה שיקחו מעט יותר סיכון ולחובבי האקסטרים מטבעות הקריפטו יכולים להתאים מאוד.
  • מה התשואה – צריך לבחון האם התשואות מקדמות אתכם לכיוון היעד שהצבתם לעצמכם. תשאלו את עצמכם האם התשואות הגיוניות ביחס לסיכון וביחס לשוק. בפק"מ זה ידוע שיש תשואה נמוכה, להלוואות חברתיות ולנדל"ן מסחרי בדרך כלל יש תשואה בינונית ולאופציות יש תשואות גבוהות מאוד, אבל הוא גם דורש רמת סיכון גבוהה יחסית.
  • מה התזרים – בדקו האם ההשקעה מספקת תזרים או שהרווח מגיע בבת אחת. למשל – בנדל"ן ומניות דבידינד תיהנו מתזרים בעוד בקרן נדל"ן ובהשקעות במט"ח תיהנו מרווח הוני.

עדיין מתלבטים היכן הכי כדאי לכם להשקיע?

כבר למעלה מ- 20 שנה המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח  עומדים לשירותכם בכל עניין ושאלה. פנו אלינו עוד היום ותיהנו משירות מקצועי, יחס אישי וחם ומענה אדיב וסבלני על כל שאלה שיש לכם בתחום החיסכון וההשקעות. אנו עובדים בשיתוף פעולה עם חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בארץ ונשמח לייצג אתכם מולם ולהעניק לכם שקט נפשי.

יש לכם כסף פנוי להשקעה כך תבחרו היכן להשקיע אותו (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
חיסכון פיננסי לעתיד

חיסכון פיננסי לעתיד הוא למעשה פוליסת חיסכון המשווקת ע"י חברת כלל. מהי פוליסת חיסכון, מהם היתרונות שהיא מציעה לחוסכים ומה חשוב לדעת לפני שמצטרפים?

קראו עוד »
תכנון פנסיוני
תכנון פנסיוני – למה זה חשוב?

תכנון פנסיוני הוא צעד מבורך שיכול לשרת אתכם בעתיד. החיים הם מסע מאתגר, אבל גם מלא בהזדמנויות. אנחנו עובדים קשה כדי להקים משפחה, לרכוש בית, לחסוך כסף לעתיד. אבל מה יקרה לנו כשלא נוכל לעבוד יותר?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.