השפעות הקורונה על ביטוח מחלות קשות

בשקט בשקט ומבלי שתשימו לב, וירוס הקורונה הצליח להשתחל לנו גם אל ביטוחי הבריאות, לרבות ביטוח מחלות קשות. באיזה מצבים מגיע לכם פיצוי? האם חברות הביטוח רשאיות לסרב לבטח את מי שחלה בקורונה? את כל התשובות לשאלות אלה ואחרות תוכלו למצוא במאמר זה.

הנחיות חדשות מרשות שוק ההון

עם כניסתו של נגיף הקוביד אל חיינו, רשות שוק ההון בראשות משה ברקת, איפשרה לחברות הביטוח להוסיף במספר ביטוחים שאלות בנוגע לקורונה. משנת 2020 כל מי שרוצה לבטח את עצמו בביטוח חיים (לרבות ביטוח חיים למשכנתא) וביטוחים נגד מחלות קשות, השתלות ותרופות, נדרש לעתים במסגרת החיתום הרפואי לענות על שאלות כמו: "האם אושפזת עקב מחלת הקורונה?", " האם בהתאם לקביעת גורם רפואי אתה כעת חולה בקורונה?", "האם יש חשד וקיימת אינדיקציה רפואית כלשהי לכך שאתה חולה בקורונה, לרבות הופעת סימפטומים?" ועוד.

כל זאת מאחר ולמעשה נוצרו לחברת הביטוח סיכונים, שהיא חייבת להביא בחשבון כשהיא מחליטה אם לבטח את המבוטח ובאילו תנאים כיוון שהמחלה עלול לדרדר דרמטית את מצבו הרפואי. עם זאת, יתכן שבעתיד הצהרת על מחלת הקורונה, עלולה להשפיע גם על מי שחלה והחלים, כי עדיין מוקדם לדעת מהן ההשפעות של המחלה בטווח הארוך.

האם הקורונה מכוסה במסגרת ביטוח מחלות קשות?

עד לפני 2020 קורונה לא היתה מוכרת בתור מחלה, ולכן עד אז לא כוסתה באמצעות פוליסת מחלות קשות. עם זאת, חשוב להיות מודעים לכך שבמצבים שבה מחלת הקורונה גרמה לסיבוכים שכן מכוסים במסגרת הפוליסה, כן ניתן לקבל פיצוי בפוליסה. כך לדוגמה, אם הקורונה חלילה גרמה מצב של תרדמת, מחלת ריאות חסימתית, כשל נשימתי שדרש אקמו, יתר לחץ דם ריאתי ראשוני וכדומה, בני משפחתי של המטופל (וכמובן גם המטופל עצמו לאחר שהחלים) יכולים לתבוע את תגמולי הביטוח. כל זאת, בכפוף לעמידה בתנאי סך של "ימי שרידות" ממועד קרות האירוע (בדרך כלל מצוין בפוליסות 14 ימי שרידות).

האם מי שחלה בקורונה יכול לרכוש ביטוח מחלות קשות?

אדם שמעוניין לבטח את עצמו צריך לעבור תהליך חיתום רפואי. במילים אחרות, עליו למלא הצהרת בריאות מפורטת, הכוללת את כל ההיסטוריה הרפואית שלו. מי שחלה בקורונה, גם אם לא היו לו סימפטומיים, אך נמצא חיובי בבדיקות המעבדה, חייב להצהיר על כך בסעיף "מחלות זיהומיות".

מעבר לכך, חברות הביטוח רשאיות לבקש מאדם שמעוניין לבטח את עצמו להמתין עד שיקבל תוצאות חד משמעיות בנוגע למצבו הרפואי, במידה והוא נמצא בבידוד או חושד שהוא נדבק בקורונה או לחלופין שימתין עד להחלמתו המלאה.

חשוב לציין שכיום חברות הביטוח אינן מסייגות בדרך כל שהיא את מחלת הקורונה, אך מצב כזה בהחלט יכול להשתנות בעתיד.

האם כדאי לרכוש ביטוח מחלות קשות למי שחלה בקורונה?

אם חברת הביטוח מאפשרת לכם לרכוש ביטוח מחלות קשות, בהחלט כדאי לשקול זאת בחיוב, גם אם היא תסייג מצבים רפואיים מסוימים. ביטוח מחלות קשות כולל כיסוי לכ- 40 מחלות ומצבים רפואיים חמורים, ומשמשת כרשת ביטחון כלכלית לכל מי שמתמודד עם מצבים מאתגרים אלה. אם חליתם חלילה במחלה קשה או לקיתם במצב רפואי אקוטי, אתם ומשפחתכם תוכלו לקבל סכום של כמה עשרות עד מאות אלפי שקלים ישירות לחשבון הבנק, ולעשות בו כל שימוש שתמצאו לנכון.

ניתן לבטח כל אדם החל מגיל שנה ועד גיל 65, והפוליסה תקפה עד גיל 75. כדאי לבטח את עצמכם ואת יקירכם, כי התועלת היא עצומה. לפרטים נוספים פנו אל המומחים שלנו בפתרונות עדיפים, שישמחו לענות לכם על כל שאלה, לערוך השוואה בין הפוליסות ולהתאים לכם את הביטוח המשתלם ביותר של אחת מחברות הביטוח המובילות בארץ.

קורונה וביטוח מחלות קשות
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.