שכירים ויש לכם קרן השתלמות? האינפלציה שוחקת אותה, אבל יש מה לעשות

האינפלציה הגיעה לשיא של 20 שנה ב- 2022 ולכן שלל סעיפים שצמודים למדד המחירים עודכנו כלפי מעלה. לעומת זאת קרנות ההשתלמות של השכירים לא עודכנה וכעת היא נשחקת. אז מה ניתן לעשות עכשיו כדי למנוע מהכסף שלכם לאבד כ- 500 ₪ מדי חודש?

הכל צמוד למדד – חוץ מקרנות ההשתלמות של השכירים והם נפגעים מכך

מדד המחירים לצרכן מראה עלייה שנתית של 5.3% והיד עוד נטויה. הזינוק הזה השפיע על שלל נושאים, כולל: מדרגות מס הכנסה, חוזי שכר צמודי מדד, חוזי שכירות, תקרות ההפקדה לשלל מוצרים פיננסיים וכו'. כמו כן עודכנו מעלה שווין של נקודות הזיכוי במס וכך גדל גם ההכנסה נטו של השכירים והגדלת ערכן של הטבות המס. עלייה זו משקפת חיסכון שנע בין 700 ל- 5,000 ₪ בשנה בתשלומי מס הכנסה עבור העובדים.

עם זאת, דווקא קרן ההשתלמות של העובדים השכירים אינה מוצמדת למדד המחירים לצרכן ולכן עליית המדד לא משנה את תקרת הפטור ממס על ההפקדות לקרנות ההשתלמות. מדובר במכשיר פיננסי המיועד לשכירים ועצמאים כאחד לחסוך, כשהיתרון הגדול הוא בפטור ממס רווחי הון לאחר חיסכון של 6 שנים. כמו כן קיים גם פטור ממס על הפקדת הכספים על ידי המעסיק עבור העובד, עד תקרת שכר של כ-15,700 שקלים. לעומת זאת,  ההפקדות לקרן השתלמות של עצמאים, המזכים אותם בניכוי ממס  כן צמודים לשיעור עליית המדד.

האינפלציה שוחקת את קרנות ההשתלמות של השכירים

מאחר וקרן ההשתלמות אינה צמודה למדד, היא הטבת המס המשמעותית שנשחקת לאורך שנים. מי שמפקיד על שכר ברוטו של מעל 15,712 ₪, יהיה חייב במס הכנסה ובביטוח לאומי. מדובר כאן בבעיה לאור העובדה שהשכר עלה משמעותית בשנה האחרונית, ואילו תקרה ההפקדה נשארה קבועה עבור שכירים.

כמו כן במקביל פועלים כוחות אשר פועלים כבר שנים על מנת לבטל לחלוטין את הפטור מקרנות ההשתלמות בעוד ההסתדרות דרשה דווקא להפך – להרחיב את הפטור ולהצמיד אותו למדד המחירים לצרכן, היות וזהו החיסכון העיקרי שיש לעובדים בטווח הקצר והבינוני ועם הזמן הוא נשחק.

נכון להיום, המצב צפוי להישאר כמו שהוא, והמשמעות היא הפסד חודשי של מאות שקלים: כיום תקרת ההפקדה המקסימלית שפטורה ממס, מצד המעביד, עומדת על סך של 1,178 ש"ח. מעל תקרה זו נזקף שווי קרן השתלמות, כלומר העובד מחוייב לשלם מס הכנסה. אם התקרה הייתה צמודה למדד המחירים – תקרת הפטור החודשית המקסימלית נכון לשנת 2022 הייתה עומדת על סך של 1,657 ש"ח. המשמעות בפועל היא הפסד של כמעט 500 ₪ לחודש כהטבת מס פוטנציאלית.

האינפלציה כאן ולא נראה שהיא תעזוב בקרוב – אז מה אפשר לעשות?

קיימות אפשרויות רבות להשקיע בשוק ההון בדרכים אחרות וליהנות מפוטנציאל תשואה גבוה יותר מהאינפלציה, למשל באמצעות קופת גמל להשקעה או באמצעות פוליסת חיסכון. כדי לבחור את המכשיר האידיאלי עבורכם מומלץ לפנות לאחד המומחים שלנו בפתרונות עדיפים, שבוחנים לעומק את צורכיכם ומשווים באמצעות מערכת חכמה את כל האפשרויות. אנו עובדים כבר שנים רבות עם מיטב בתי ההשקעות וחברות הביטוח ומלווים אינספור לקוחות מרוצים. פנו אלינו עוד היום ונשמח להציע גם לכם פתרונות איכותיים שיעניקו לכם ששקט נפשי.

שכירים ויש לכם קרן השתלמות

 

תרצו לחזור לנושא מסוים?
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קרן השתלמות הפניקס
קרן השתלמות הפניקס

קרן השתלמות הפניקס היא אחת הקרנות הגדולות והמבוקשות בענף הפנסיוני. אילו מסלולים היא מציעה, מי עומד מאחוריה, מהם יתרונותיה ומה חייבים לשקול לפני שמחליטים להצטרף אליה

קראו עוד »
הצטרפות לקרן השתלמות
הצטרפות לקרן השתלמות – הדרך הנכונה

הצטרפות לקרן השתלמות היא צעד פשוט לכאורה, אבל על מנת למקסם את התשואות שלה, חשוב מאוד להיפגש עם סוכן פנסיוני ולהתייעץ איתו, כדי לעשות את הבחירה המתאימה ביותר לצורכיכם. איזה מידע חשוב תקבלו במסגרת הייעוץ? על כך במאמר שלפניכם.

קראו עוד »
איפה כדאי להשקיע 100 אלף ₪?
איפה כדאי להשקיע 100 אלף ₪?

איפה כדאי להשקיע 100 אלף ₪ היא שאלה שחולפת בראשם של אנשים רבים שהספיקו לצבור כסף פנוי.  השקעה של 100 אלף ₪ היא הזדמנות טובה להגדיל את ההון הפיננסי. עם זאת, חשוב לבחור את אפיק ההשקעה המתאים ביותר, בהתאם לצרכים ולמטרות שלכם. במאמר זה נתמקד בהשקעות בשוק ההון ונבחן את יתרונותיהם.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.