הפקדה לקופת גמל תיקון 190 – למי זה מתאים, למה זה כדאי ואיך להתחיל?

הפקדה לקופת גמל תיקון 190 מזכה אתכם ביתרונות רבים שכדאי להכיר. למי זה בכלל מתאים ומהם אותם יתרונות שמהם תיהנו?

הפקדה לקופת גמל תיקון 190 – למה זה כדאי?

מאז שהתיקון נכנס לתוקפו בשנת 2012 נרשם גידול משמעותי בהיקף ההפקדות למוצר חיסכון זה, המיועד לגיל פרישה, וזאת בזכות מגוון היתרונות שהיא מעניקה לחוסכים, כשבראשן הטבות המס. לכן, אם אתם מתלבטים בין כמה אפשרויות של חיסכון פנסיוני, וקיימת אפשרות הפקדה לקופת גמל תיקון 190, הרי ששווה לנצל אותה.

הטבות מס

לפי תיקון 190 לפקודת מס הכנסה תוכלו ליהנות משתי הטבות מס:

  • פטור ממס – כשתחצו את גיל 60, תוכלו למשוך את הכסף כקצבה חודשית ולקבל פטור ממס. הקצבה תינתן למשך כל חייכם, בהתאם לסכום שהצטבר בקופת הגמל ולמקדם מוסכם. לשם כך יהיה צורך להעביר את הכסף לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים (מכשירים המיועדים לקצבה חודשית).  הפטור ממס רווחי הון שווה כמה עשרות אלפי שקלים.

  • 15% מס נומינלי במקום 25% מס ריאלי – לחוסכים שכבר מקבלים קצבת זקנה מינימלית לפחות (כ- 4,850 ₪ נכון לשנת 2023), יכולים בגיל 60 למשוך את כל הסכום בבת אחת, כלומר – משיכה הונית חד פעמית. לרוב במצב כזה נדרש תשלום מס, אלא שמי שחוסך בקופת גמל לפי תיקון 190 נדרש לשלם רק 15% מס נומינלי במקום 25% מס ריאלי. עניין זה משתלם כל עוד האינפלציה נמוכה ומדד המחירים שלילי.

העברה בין דורית

מעבר לשתי הטבות המס שהזכרות, הפקדה לקופת גמל תיקון 190 מאפשרת גם העברה בין דורית, וזהו גם נתון ששווה לשקול ולהתחשב בו. נזכיר כי בקופת גמל כל חוסך קובע מי הם המוטבים שלו – כלומר מי יקבל את כספי החיסכון במקרה של פטירה חלילה. עניין זה מאפשר למוטבים לקבל את החיסכון בקלות יחסית ולהימנע מצעדים בירוקרטיים מורכבים כמו הוצאת צו ירושה או צוואה.

כמו כן, אם החוסך נפטר חלילה עוד בטרם הגיעו לגיל 75, המוטבים יכולים למשוך את כל הסכום שהצטבר בקופה הגמל וליהנות מפטור ממס.

עם החוסך הלך לעולמו לאחר גיל 75, המוטבים יכולים לבחור אם להעביר את הסכום שנצבר לקופת גמל שלהם מבלי שיצטרכו לשלם מס, או לחלופין לשלם 15% מס נומינלי, ולמשוך את כל סכום הכסף.

יתרונות נוספים

  • מעבר חלק וחופשי בין מסלולי השקעה – בעת הפקדה לקופת גמל תיקון 190 החוסך נהנה ממקסימום גמישות: ניתן להעביר את הכסף בין מסלולי ההשקעה מבלי שזה ייחשב כאירוע מס
  • דמי ניהול אטרקטיביים – דמי הניהול בקופת הגמל משתלמים יותר: לרוב, אין דמי ניהול על הפקדה לקופה לפי תיקון 190, ועל הצבירה משלמים כ- 0.7% (וכמובן שיש אפשרות להתמקח ולהוריד את דמי הניהול).
  • אפשרות להלוואות משתלמות – זקוקים להלוואה? קופת גמל תיקון 190 מאפשרת לכם לקבל הלוואה בתנאים נוחים, ולהשתמש בה לכל צורך שהוא, לרבות לטובת מינוף השקעות.

למי זה מתאים וכיצד מתחילים הפקדה לקופת גמל תיקון 190?

שימו לב שניתן להתחיל לחסוך בקופת גמל לפי תיקון 190 בכל גיל, אך העניין כדאי במיוחד לחוסכים ותיקים. זאת מאחר וניתן למשוך את הכסף רק החל מגיל 60 וקיימת יותר ודאות בנוגע לקצבה הצפויה לכם. עניין זה חשוב במיוחד היות ולא ניתן ליהנות מיתרונותיה של הקופה, מבלי לדעת בוודאות שאכן צפויה לכם לפחות קצבת פנסיה מינימלית.

מעבר לכך, כדי ליהנות מכל היתרונות שמקנה הפקדה לקופה לפי תיקון 190, כדאי לפנות למומחים פנסיונים, בעלי רישיון מטעם רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון ומשרד האוצר. בסוכנות פתרונות עדיפים מתמחים בייעוץ פרישה ומשלבים בין ידע, ניסיון וטכנולוגיה חכמה כדי להתאים לכם את הקופה האידיאלית לצורכיכם. פנו אלינו עוד היום ותיהנו משירות מקצועי, יחס אישי ושקט נפשי.

הפקדה לקופת גמל תיקון 190

תוכן עניינים

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קיבוע זכויות בגיל פרישה
קיבוע זכויות בגיל פרישה: מה חשוב לדעת?

קיבוע זכויות בגיל פרישה הוא הליך חשוב שנועד למזער באופן ניכר את חבות המס שלכם על החיסכון הפנסיוני. יש ליזום את התהליך מול רשות המיסים, על מנת להימנע מתשלום סכום גבוה למדינה שלא לצורך. אז איך עושים זאת נכון?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.