הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה – כמה להפקיד בשביל ליהנות מהטבות מס?

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה מאפשרת לכם להגדיל את החיסכון הפנסיוני שלכם באופן משמעותי וליהנות מהטבות מס, בין אם אתם שכירים ובין אם אתם עצמאים. אז כמה כסף ניתן להפקיד?

איך גם תחסכו וגם תיהנו מהטבות מס?

ברמת העיקרון, כל אזרח במדינת ישראל יכול לחסוך לקראת גיל פרישה מעבודה, כל סכום שירצה, ללא מגבלה. עם זאת, קיימת הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה, כלומר סכום מרבי שניתן להפקיד לקרן שמזכה אתכם בהטבות מס (או במילים אחרות – תקרת הפקדה).

במאמר זה ריכזנו עבורכם את כל המידע על תקרות ההפקדה שקבע מס הכנסה עבור הפקדות לקרנות הפנסיה. שימו לב כי המידע המפורט רלבנטי לשנת 2023, ומתעדכן מדי שנה. לכן כדאי תמיד להתייעץ עם סוכן מורשה מטעם רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, כדי לקבל החלטות הנוגעות לחיסכון הפנסיוני שלכם.

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה של עצמאי

במדינת ישראל קיים חוק פנסיה חובה, והחל משנת 2017 גם עצמאים מחויבים להפקיד כספים לטובת החיסכון הפנסיוני שלהם בקרן פנסיה, בביטוח מנהלים או בקופת גמל.

נכון לשנת 2023 הסכום המינימלי הוא 4.45% מההכנסות עד למחצית מהשכר הממוצע בארץ ועוד 12.55% מההכנסות שבין מחצית השכר הממוצע לבין השכר הממוצע עצמו.

עם זאת, מאחר ומדינת ישראל שואפת שעצמאים יגיעו למצב שהם יכולים להבטיח לעצמם רמת חיים נאותה גם בגילאים מבוגרים, ולכן מעודדת אותם להפקיד לחיסכון הפנסיוני סכומים גבוהים יותר. לכן היא מציעה לעצמאים הטבת מס בגין הפקדה של עד 16.5% מההכנסות (אלא אם כן ביטוח אובדן כושר העבודה שלו מהווה הוצאה מוכרת, ובמקרה זה הטבות המס על ההפקדות לחיסכון הפנסיוני יהיו עד ל-16% מההכנסות).

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה לפיה עצמאי יקבל את מלוא הטבות המס, היא הכנסה שנתית של 225,600 ש"ח. כלומר, עצמאי שהכנסותיו השנתיות עומדות למשל על 300,000 ₪, עדיין יוכל להפקיד לחיסכון 16.5% מהסכום הזה, אבל התקרה לצורך מיצוי הטבת המס תהיה לפי הנוסחה של 16.5%*225,600 =

הטבת המיסוי באה לידי ביטוי בשני דרכים:

  • ניכוי מס – 11% מההכנסות ייחשבו להוצאה מוכרת. כלומר, ההפקדה המקסימלית עומדת על 24,816 ש"ח (שהם 11% מתוך 225,600 ש"ח)
  • זיכוי מס – הסכום שיופחת מהשומה שחושבה לעצמאי עומד על 35% מתוך התקרה שעומדת על 5.5% מההכנסות (או 5% אם כבר ישנה הטבה על ביטוח אובדן כושר עבודה).

חשוב לזכור!

כדי שעצמאי יקבל את מלוא הטבות המס להן הוא זכאי, עליו להפקיד את הסכומים בתור "עמית מוטב" מעל השכר הממוצע המשק (11,870 ₪ נכון ל 2023) ורק אז יוכל ליהנות משתי תקרות להטבות מס.

התקרה הראשונה על הכנסה חודשית בסך 9,400 ₪ והתקרה השנייה היא הכפלה של הכנסה זו, כלומר בסה"כ 18,800 הכנסה חודשית. הפער בין השכר הממוצע במשק לבין התקרה הראשונה לא יחושב לצורך הטבות המס.

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה של שכיר

 החיסכון הפנסיוני של עובדים שכירים כולל 3 רכיבים: הפקדות על חשבון העובד (6% עד 7%), הפקדות על חשבון המעסיק לרכיב תגמולים (6.5%) והפקדות על חשבון המעסיק לרכיב הפיצויים (6% ועד 8.33% מהשכר).

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה מקיפה של עובד שכיר היא 20.5% מתוך פעמיים השכר הממוצע שעומד על 11,870 ₪ (נכון לשנת 2023) ולכן ההפקדה המקסימלית, של כל שלושת הרכיבים יחד, היא 4,866.7 ₪ . במידה וסכום ההפקדות גבוה יותר, ההפרש יועבר אוטומטית לקרן פנסיה משלימה/כללית (ניתן לבחור שההפרש יופקד בקופת גמל).

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה של עובד שכיר באופן עצמאי

בפסקה הקודמת דיברנו על הפקדות חובה של שכירים. חשוב לדעת ששכירים יכולים להפקיד לחיסכון הפנסיוני סכומי כסף נוספים, כדי שבבוא העת קצבת הפנסיה שלהם תהיה גבוהה יותר. הפקדות אלה מכונות "הפקדה במעמד עצמאי".

במקרה של שכיר שחוסך גם באופן עצמאי, הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה היא 16.5% מתוך רכיבי השכר שעבורם לא בוצעה הפקדה לחיסכון הפנסיוני – הוצאות נסיעה, שעות נוספות, דמי הבראה, מתנות לחגים, תוספות מסוגים שונים ועוד. קיימת תקרה להפקדות במעמד עצמאי שעומדת על 9,400 ₪.

ניקח דוגמה: שכר כולל בגובה 12,000 ₪ ומבוטח בגובה 10,000 ₪ עד שכר מבוטח, שכיר יוכל ליהנות מהטבת מס כזיכוי בגובה 7% כפול 9,400 ₪ כפול 35% ומקסימום זיכוי בגובה 218 ₪. נותר שכר שאינו מבוטח בגובה 2,000 ₪ והחישוב לגביו יבוצע כך 5% זיכוי ו 11% ניכוי ובסה"כ 16% הטבות מס בגין הפקדות לשכר שאינו מבוטח, כלומר הפקדה בגובה 320 ₪ תזכה את השכיר בהטבות מס נוספות כגון זיכוי וניכוי. ה- 2,000 ₪ נמצאים תחת תקרת הפקדה נוספת לשכירים עם שכר שאינו מבוטח בגובה 9,400 ₪ ולכן ניתן ליהנות מהטבות מס נוספות.

כיצד למקסם את הטבות המס שמגיעים לכם?

במאמר זה הסברנו שעצמאי שמבצע הפקדות עד לתקרת הפטור ממס, יכול ליהנות מהחזרי מס, וכן מהפחתת ההכנסה החייבת ובכך המדינה מעודדת אותו לחסכון לפרישה. כמו כן הסברנו ששכיר עם שכר שאינו מבוטח יכול להפקיד אותו במעמד עצמאי לחסכון הפנסיוני, ובכך ליהנות מהטבות מס מוגדלות.

אז איך מגדילים את ההפקדות למקסימום? על פניו ניתן לבצע זאת לבד, אבל היות ומדובר בחיסכון הפנסיוני שלכם, תמיד עדיף להיעזר בסוכן פנסיוני מורשה, מנוסה ומקצועי, כדי לא לבצע טעויות שעלולות לפגוע בחיסכון שלכם.

הצוות שלנו בפתרונות עדיפים ישמח לבצע עבורכם את כל הפעולות הנדרשות כדי לחסוך לכם זמן וכסך ולעזור לכם להגדיל את החיסכון הפנסיוני. פנו אלינו עוד היום ונשמח לעמוד לשירותכם ולהעניק לכם שירות מקצועי ושקט נפשי.

הפקדה מקסימלית לקרן פנסיה
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
הפקדה לפנסיה לעצמאים  – כל מה שצריך לדעת

הפקדה לפנסיה לעצמאים היא עניין שעד לפני כמה שנים היה נתון לשיקול דעתם. אך מאחר ורוב העצמאים לא היו מפקידים כסף לטובת חיסכון פנסיוני, היו הופכים לנטל על המדינה. כל זה השתנה עם חוק חובת הפקדה לפנסיה לעצמאים שנכנס לתוקפו ב- 2017.

קראו עוד »
העברת קופת גמל
העברת קרן פנסיה לקופת גמל – צעד מבורך או שעדיף שיישכח?

העברת קרן פנסיה לקופת גמל היא רעיון שמדי פעם מתגנב לראשכם? חשוב לדעת שלא מדובר בשאלה של נכון או לא נכון, אלא להתייחס באופן פרטני ולבחון אותה לפי צורכיו ומטרותיו של החוסך. במאמר זה נדבר על היתרונות והחסרונות של מהלך זה.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.