7 שיטות לגרום כסף שלכם לעבוד בשבילכם בשנת 2023

שנה אזרחית חדשה מהווה עבור אנשים רבים טריגר לעשות סדר בדברים ולפתוח דף חדש במגוון תחומים כשהבולט שבהם הוא התחום הפיננסי. כך תקבלו החלטות כלכליות הגיוניות שיבטיחו את עתידכם הכלכלי.

למה זה בכלל חשוב?

ממש כמו שעושים סדר בארון הבגדים, מעלים את הבגדים הקיציים ומורידים את החורפיים, חשוב לעשות סדר בתיק הביטוחי והפיננסי שלכם. עניין זה חיני על מנת שתוכלו למצוא נכסים יקרי ערך שישפיעו על עתידכן הכלכלי, להתגונן מפני "ימים גשומים" ולעצב את עתידכם הפיננסי. אז מה צריך לעשות כדי לוודא שהכסף שלכם עובד בשבילכם על הצד הטוב ביותר, ולא סתם שוכב בבנק, מעלה אבק עם ריבית נמוכה ונשחק בגלל האינפלציה?

קבלו 7 טיפים שליקטנו עבורכם

1. הכינו רשימה של כל החסכונות שלכם

הצעד הראשון הוא להבין מה בעצם מכיל תיק הנכסים הפיננסי והביטוחי שלכם, וכיצד ניתן למקסם אותו? בדקו האם יש לכם חסכונות בנקאים שנמצאים בחוסר מעש בחיסכון בנקאי, והאם יש לכם חסכונות נוספים ששכחתם מקיומם או כאלה שאתם בכלל לא יודעים שהם קיימים. אפשר להיעזר באתר הר הכסף של משרד האוצר, שמרכז את החסכונות הלא פעילים שלכם, כגון קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות וביטוחי חיים ללא חיסכון.

2. בחנו את ביצועי החסכונות שלכם

זה הזמן לברר כמה רווחים הניב כל חיסכון עבורכם, בדגש על אלה שמושקעים בשוק ההון כמו קרנות השתלמות, קופות גמל, קרנות פנסיה ואפיקי חיסכון והשקעה אחרים. רצוי לא להסתפק רק ברווח של השנה החולפת, אלא להתבונן על הנתונים בפרספקטיבה של לפחות 3 או אפילו 5 שנים לאחור. התייחסו למסלולי ההשקעה הספציפיים של המוצרים שיש ברשותכם, ובדקו אילו תשואות השיגו מסלולי השקעה אחרים באותם פרקי זמן.

3. הכירו לעומק את מכשירי ההשקעה והחיסכון העיקריים

על מנת לקבל החלטות בנוגע לחסכונותיכם, כדאי להכיר את מגוון הכלים העומד לבחירתכם. כיום קיים מגוון גדול של מוצרים המיועדים לצורכי חיסכון והשקעה, כגון: קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון, קרן השתלמות וקרן פנסיה. חשוב להבין כי למרות שיש ביניהם קווי דמיון מסוימים, לכל אחד מהם יש יתרונות לצד חסרונות, וחשוב להכיר אותם על מנת לעשות הבחירה הנכונה.

4. הציבו מטרות פיננסיות

שאלת השאלות היא מהי מטרת החיסכון שלכם? "להרוויח כמה שיותר" היא לא מטרה, כי אז לא באמת תוכלו למצוא כלי שיעזור לכם להגשים אותה. נסו להבין למה אתם רוצים לחסוך – כמה כסף הייתם רוצים שיהיה לכם למשל בעוד שנה, 3, 5 או 10 שנים מהיום? האם יש לכם מטרה בטווח הקרוב (לצאת לחופשה ארוכה בעוד שנה) או שהמטרה שלכם היא ארוכת טווח (למשל לממן לילד  שלכם השכלה גבוהה)?

אם תקבלו החלטות ללא הצבת מטרות, זה כמו להתחיל לנסוע מבלי שיהיה לכם יעד ספציפי להגיע אליו. לאחר שתכיר את כלל מכשירי ההשקעה והחיסכון ותציבו לעצמכם מטרות, יהיה לכם קל יותר להבין מהו הפתרון המתאים לצורכיכם, וכמובן שתמיד תוכלו להיעזר בסוכן פנסיוני מטעם פתרונות עדיפים שיסייע לכם בהגדרת המטרות והתאמת המוצרים האידיאליים.

5. קבלו החלטות חכמות

אחרי שעברתם בהצלחה את השלבים הקודמים, תוכלו כעת להתחיל לארגן את תמהיל החסכונות וההשקעות שלכם. ממש כפי שבזמן שמסדרים את ארון הבגדים מחליטים מאילו פריטים ניתן להיפרד, כך גם בתיק הפנסיוני שלכם תוכלו להחליט אילו מכשירי חיסכון או מסלולי השקעה לא משרתים אתכם כמצופה, וגם להחליט במה להחליף אותם או להשאיר את המצב כפי שהוא, מה שכמובן יתבטא ברמת הסיכון ופוטנציאל הרווח שלכם.

6. חשבו לטווח ארוך

זכרו כי על מנת להבטיח את עתידכם ואת עתידם של משפחתכם, כדאי לחסוך לטווח הארוך. כך תוכלו לשמור על רמת החיים שלכם גם לאחר הפרישה לגמלאות. בחיסכון ארוך טווח אתם יכולים להינות מריבית דריבית (תשואה על תשואה), מה שעשוי לשמש כמכפיל כוח משמעותי לרווח שמניב הכסף שלכם. הכוונה היא שהתשואה שמניב הכסף שלכם מושקעת חזרה ומייצרת רווחים נוספים, שגם הם מושקעים חזרה ומייצרים רווחים נוספים וכך הלאה. ככל שהתשואה השנתית גבוהה יותר והחיסכון לתקופה ארוכה יותר, כך אפקט הריבית דריבית גדל.

7. בדקו את "תווית המחיר"

שימו לב – חשוב מאוד לבדוק את דמי הניהול של מכשירי החיסכון הקיימים שלכם, ולבדוק אם תוכלו לשלם פחות. כשמדובר בחיסכון הנפרס על פני עשרות שנים בקרן הפנסיה, הוזלה בדמי הניהול, צנועה ככל שתהיה, יכולה להצטבר לסכומים משמעותיים, שיתווספו לחיסכון הפנסיוני שלכם.

הרבה אנשים עדיין משלמים את דמי ניהול מרביים בקרן הפנסיה, העומדים על שיעור של 6% מההפקדות ושיעור של 0.5% מהצבירה. רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר רצתה לעודד חיסכון לגיל פרישה בקרב אזרחי מדינת ישראל ולכן הקימה קרנות פנסיה נבחרות – קרנות שנבחרו במכרז מיוחד, שמציעות דמי ניהול מוזלים במיוחד.

כיום ישנם 4 גופים פיננסיים שבאמצעותם ניתן ליהנות מדמי ניהול אטרקטיביים בקרן ברירת מחדל, העומדים על 1% מההפקדות ו- 0.22% מהסכום שנצבר בקרן. כלומר תוכלו לחסוך 83% בדמי הניהול מההפקדות השוטפות בהשוואה לדמי הניהול המרביים ו- 56% בדמי הניהול מהצבירה. הגופים הם מיטב דש, אלטשולר שחם, אינפיניטי ומור.

וטיפ אחד נוסף לסיום

שימו לב שדמי הניהול אינם החזות של הכול וצריך לקחת בחשבון עוד פרמטרים רבים ולערוך השוואה מסודרת ומעמיקה בין כלל אפשרויות החיסכון ובינן לבין עצמן. וכאן המומחים שלנו נכנסים לתמונה. אנו משתמשים בטכנולוגיה מתקדמת המאפשר השוואה איכותית ומקיפה בין כל החברות והאפשרויות העומדות לבחירתכם, כדי להתאים לכם את הפתרון המשתלם עבורכם. אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח וליהנות משירות מקצועי, יחס אישי וחם ושקט נפשי.

לגרום כסף שלכם לעבוד בשבילכם
תרצו לחזור לנושא מסוים?
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
דירוג קרנות פנסיה לפי מדד השירות 2022
דירוג קרנות פנסיה לפי מדד השירות 2022

דירוג קרנות פנסיה הוא חלק בלתי נפרד בעת השוואת קרנות פנסיה. אז אילו חברות בתחום החיסכון הפנסיוני הציגו נתונים טובים ואילו חברות איכזבו? מוזמנים לצלול איתנו לניתוח הנתונים של דוח מדד השירות של שנת 2022, שפירסמה לאחרונה רשות שוק ההון.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.