הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה – רשות או חובה?

הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה היא עדיין חובה לעובדים שחצו את גיל פרישת חובה. עם זאת העובד זכאי לה, אך ורק אם הוא עומד בתנאים מסוימים. במאמר זה נפרט מהם.

הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה – מה אומר החוק?

החוק במדינת ישראל קובע את גיל פרישת חובה, שבו העובד יהיה זכאי לקבל תשלומי פנסיה – 67 לגברים ולנשים כאחד. כלומר, ברגע שעובד חצה את גיל 67, המעסיק יכול לפטרו. עם זאת, לעתים המעסיק מוכן להיעתר לבקשתו של העובד, ולאפשר לו לעבוד גם לאחר גיל זה.

נשאלת השאלה מה בעניין הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה? האם מדובר בחובת המעסיק? ובכן, ככלל כל עובד, ללא קשר לגילו, זכאי לביטוח פנסיוני. עם זאת, במקרים מסוימים המעסיק יכול להימנע מהפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה לעובד.

באילו מקרים אי הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה כשרה?

המעסיק יכול לא להימנע מהפקדות לטובת חיסכון פנסיוני של עובדים ועובדות שעברו את גיל פרישת החובה, רק אם מתקיימים 2 התנאים הבאים:

  • העובדים פוטרו או פרשו מעבודתם הקודמת בגיל פרישת חובה או מאוחר יותר
  • העובדים מקבלים קצבה נוספת, מעבר לקצבאות ולגמלאות של המוסד לביטוח לאומי

לדוגמה – אם עובד מסוים מקבל כבר קצבת פנסיה נוספת ממקום עבודה קודם שממנו פרש או פוטר כשהגיע לגיל פרישת חובה, המעסיק יכול שלא לשלם עבורו ביטוח פנסיוני. אך אם אותו עובד מקבל רק קצבה זקנה מביטוח לאומי, המעסיק חייב לבטח אותו בביטוח פנסיוני. כמו כן אם העובד החל את עבודתו אצל המעסיק לפני גיל פרישת חובה וממשיך לעבוד אצלו, המעסיק חייב להמשיך להפקיד לטובת חיסכון פנסיוני.

דעו את הזכויות המגיעות לכם!

  • כמה מפקידים – החל מינואר 2017, שיעור ההפקדות עומדת על 18.5% מהשכר, מתוכם 6% על חשבון העובד והיתר (12.5%) על חשבון המעסיק (6.5% הפרשות מעסיק לרכיב תגמולים ו-6% הפרשות מעסיק לרכיב פיצויים). שימו ל כי במקומות עבודה שבהם חל על העובדים הסדר מיטיב בביטוח פנסיוני, המעסיק מחויב להפריש סכומים על-פי הסדר זה, אם תנאיו טובים יותר מהתנאים שנקבעו בצו ההרחבה.
  • זכות הבחירה – העובד הוא זה שבוחר את סוג הביטוח הפנסיוני המועדף עליו (קרן פנסיה או קופת גמל)  וכן לבחור את הגוף שאליו יופקדו הכספים ושבו ינוהל הביטוח הפנסיוני עבורו.
  • המעסיק מחויב להפקיד עבורכם כספים – ההפקדות לביטוח פנסיוני עבור העובדים הן חובה של המעסיק, והעובדים אינם רשאים לוותר עליהן, גם אם העובד הגיע לגיל פרישת חובה – המעסיק אינו יכול לחדול מכך. מעסיק שאינו עומד בחובה זו חושף את עצמו לתביעות מצד העובד ולקנסות מטעם היחידה לאכיפת חוקי העבודה במשרד העבודה

יש לכם שאלות בנושא? אנחנו כאן!

לעתים אנשים בוחרים בלית ברירה להמשיך לעבוד לאחר גיל פרישת חובה מאחר והם צפויים לקבל פנסיה נמוכה שאינה מאפשרת מחייה סבירה. אחרים רוצים להרגיש נחוצים, לשמור על שגרת יומם ולהמשיך להגשים את עצמם. חשוב לדעת מהן הזכויות שלכם, ובאילו מקרים המעסיק מחויב לבצע הפרשה לפנסיה לאחר גיל פרישה.

אנחנו כאן כדי למצוא עבורכם את הפתרון האופטימלי לחיסכון פנסיוני גם אם חציתם את גיל הפרישה. אתם מוזמנים לפנות לסוכנות עדיפים – סוכנות לביטוח עוד היום לתיאום פגישה. עם ניסיון של עשרות שנים בתחום ועבודה צמודה עם כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים, אתם יכולים להיות בטוחים שאתם נמצאים בידיים טובות.

הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
דירוג קרנות פנסיה לפי מדד השירות 2022
דירוג קרנות פנסיה לפי מדד השירות 2022

דירוג קרנות פנסיה הוא חלק בלתי נפרד בעת השוואת קרנות פנסיה. אז אילו חברות בתחום החיסכון הפנסיוני הציגו נתונים טובים ואילו חברות איכזבו? מוזמנים לצלול איתנו לניתוח הנתונים של דוח מדד השירות של שנת 2022, שפירסמה לאחרונה רשות שוק ההון.

קראו עוד »
קבלת פנסיה והמשך עבודה – האם זה אפשרי?

קבלת פנסיה והמשך עבודה היא שילוב אפשרי, אבל לא בהכרח מתאים לכל אחד. אם אתם שוקלים פרישה מדומה, פרישה מוקדמת או אם אתם שוקלים להמשיך לעבודה לאחר גיל פרישה יש מספר גורמים שכדאי להתחשב בהם. במאמר זה נדבר על גורמים אלו.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.