קרן השתלמות היא בגדר GAME CHANGER עבור כל אדם ועבור שכירים בפרט. מדוע חשוב כל כך להתעקש שהמעסיק יפתח לכם אחת? ליקטנו עבורכם 4 סיבות מעולות.
קרן השתלמות – נעים להכיר
לא בכדי קרן ההשתלמות היא אחד מאפיקי החיסכון הפופולריים ביותר בקרב ציבור החוסכים הישראלי. זהו כלי שמאפשר לכם לחסוך לכל מטרה, ליהנות משלל הטבות מס משמעותית וכל זאת לאחר 6 שנים ואפילו 3 שנים במקרים מסוימים. אם זה לא שיכנע אתכם שאתם חייבים לשכנע את המעסיק שלכם לפתוח לכם קרן השתלמות, סימן שכדאי לכם לקרוא על יתרונות נוספים שייחודיים לאפיק ההשקעה הזה.
סיבה ראשונה: חיסכון מוגדל בזכות המעסיק
בניגוד לקופת גמל להשקעה ולמוצרי חיסכון אחרים שבהם אתם מפקידים את מלוא הכף בעצמכם, בקרן השתלמות המעסיק מפקיד כספים יחד אתכם. למעשה, על כל שקל שאתם מפקידים, המעסיק יכול להפקיד עד 3 שקלים. ואם נדבר על זה באחוזים: אם אתם יכולים להפקיד עד 2.5% מהשכר שלכם לקרן השתלמות, המעסיק מוסיף עוד כסף, עד 7.5% משכרכם. לכן אתם יכולים ליהנות מחיסכון מוגדל באופן משמעותי, וכל זאת עוד לפני אפקט הריבית דריבית.
סיבה 2: פוטנציאל התשואה גדל
נכון שאתם יכולים להפקיד את כספכם בבנק ואפילו ליהנות מתשואה מסוימת, אך אם אתם רוצים ליהנות מפוטנציאל תשואה גדול יותר, שוק ההון הוא המקום שתרצו להשקיע בו. בקרן השתלמות כספכם מנוהל באופן מקצועי ע"י מומחים מנוסים של גופים פיננסיים מובילים. כספכם מושקע בשוק ההון במסלול השקעות לבחירתכם, וכל זאת מבלי שתצטרכו ללמוד את עולם ההשקעות על בוריו. אמנם שוק ההון תנודתי, וחווה עליות וירידות, אך היסטוריה בת 100 שנים מלמדת אותנו שלאורך זמן שווקי ההון נוטים לעלות ומי שמשקיע לטווח הארוך לא רק מרוויח, אלא גם שומר על ערכו של הכסף.
סיבה 3: הטבות מס משתלמות במיוחד
שכירים שחוסכים בקרן השתלמות נהנים מהטבת מס משמעותיות: ניתן למשוך את הכסף שחסכתם בקרן ההשתלמות לאחר 6 שנים (ולעתים אפילו 3 שנים) בפטור מתשלום מס רווחי הון (בהתאם לתקרה הקבועה בחוק). זאת לעומת השקעות אחרות בשוק ההון, שכפופות לתשלום 25% מס רווחי הון. שימו לב כי בשל הטבה זו, נכון לשנת 2022 קיימת מגבלה הפקדה לקרן השתלמות שעומדת על 10% מהשכר החודשי או תקרת שער חודשית בגובה של 15,712 ₪.
סיבה 4: אפקט ריבית דריבית
אחד מגאוני העידן שלנו, אלברט איינשטיין, הדביק לאפקט הריבית המצטברת את הטייטל הפלא השמיני בתבל. אז במה בעצם מדובר? הכוונה היא שהכסף שלכם מושקע ומייצר תשואה, שמושקעת ומייצרת תשואה נוספת, בתהליך ספירלי ואינסופי. כך אפקט הריבית דריבית יכול להוביל להגדלה משמעותית של הרווחים ככל שהתשואה ומשך החיסכון גדלים.
אז איך פותחים קרן השתלמות?
למרות שאנחנו חיים בתקופה שבה כבר קיים חוק פנסיה חובה, נכון להיום אין חוק "הפקדת חובה" אשר דורש ממעסיקים לפתוח לעובדיהם קרנות השתלמות. לכן, לא כל מי ששכיר מקבל קרן השתלמות. העניין תלוי לחלוטין בנדיבותו וטוב ליבו של המעסיק, לפעמים פתיחת קרן השתלמות לעובד דורשת ותק מסוים, לפעמים היא ניתנת מהיו הראשון ולפעמים המעסיק מחליט שהוא בכלל לא מעוניין לספק את ההטבה הזו לאף עובד.
לכן, אם עדיין אין לכם קרן השתלמות, כדאי מאוד שתכינו את עצמכם לשיחת שכר מול המעסיק, בין אם אתם עוברים למקום עבודה חדש ובין אם אתם מנהלים שיחה כזו אחת לשנה. לגיטימי לבקש הטבה זו כחלק בלתי נפרד מתנאי העסקתכם.
ואם יש לכם כבר קרן השתלמות? אל תתביישו לבדוק את האפשרות של המעסיק להגדיל למקסימום את הפרשות המעסיק. אמנם הוא יכול להפריש עד פי 3 על כל הפקדה שלכם, אבל הוא יכול להסתפק בהפרשה של עד פי 2 ואפילו 1.5 בלבד. אל תהססו לפעול כדי לשפר את ההפרשות לקרן, כי בסופו של דבר הרווח יהיה כולו שלכם.
שימו לב – חשוב להקפיד על השוואת קרנות השתלמות
מומלץ לערוך השוואת קרנות השתלמות על מנת למקס את הרווחים שלכם, תוך התייחסות לשלל פרמטרים, כגון: תשואות, דמי ניהול, מדד שארפ, יתרת נכסים, תמהיל נכסים, מדד השירות ועוד. וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.
המומחים של פתרונות עדיפים בעלי ניסיון עשיר בהתאמת קרנות השתלמות לשכירים ולעצמאים כאחד, עובדים כבר שנים רבות מול הגופים הפיננסיים המובילים במשק הישראל ומשתמשים בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת השוואה דקדקנית להתאמת מושלמת. פנו אלינו עוד היום ותיהנו משירות אדיב ומקצועי ומשקט נפשי.