בשנים האחרונות קופת גמל להשקעה הפכה לאחד המוצרים הפופולריים בישראל. אם אתם שוקלים לפתוח קופה כזו לעצמכם, ודאי אתם מתלבטים כיצד לבחור היכן להשקיע. במאמר זה ניתן לכם טיפים להשוואת קופת גמל להשקעה.
תזכורת: מהי קופת גמל להשקעה?
על מנת להבין את הנקודות להשוואת קופת גמל להשקעה, חשוב שניזכר קודם כל במה בעצם מדובר. כיום כמעט כל בית השקעות וחברת ביטוח מציעה לציבור החוסכים ליהנות מיתרונותיה הרבים של קופת גמל להשקעה: מדובר בתוכנית חיסכון לכל מטרה, שממנה ניתן למשוך את הכסף בכל עת (בכפוף לתשלום מס רווחי הון), שאליה כל אזרח ישראלי, בכל גיל יכול להפקיד אליה מדי שנה כ- 72,000 ₪.
את הכסף מנהלים חברות הביטוח ובית ההשקעות תמורת דמי ניהול. גופים אלה משקיעים את כספכם בשוק ההון על מנת שיישא תשואה, תוך שימוש באפקט הריבית דריבית. הודות לדחיית המס עד למשיכת הכסף, החוסכים יכולים להגדיל את רווחיהם באופן משמעותי, ואם לא ימשכו את הכסף עד גיל 60 ויחליטו למשוך אותו כקצבה נוספת לפנסיה, הם ייהנו מפטור מלא ממס!
כמו כן חשוב לציין שאם אינכם מרוצים מביצועיה של קופת גמל להשקעה ניתן לעבור בכל עת לחברה אחרת, מבלי שהדבר יהיה כרוך בתשלום קנס, מס או עמלה מכל סוג שהוא.
אז איך עורכים השוואת קופת גמל להשקעה?
השוואת קופת גמל להשקעה היא עניין שכולל היבטים רבים שהיריעה קצרה מלהכיל, אך ריכזנו עבורכם 5 היבטים בסיסיים שיעזרו לכם לבחון את ביצועיה של קופת הגמל שיש ברשותכם או של קופת גמל להשקעה שבה אתם מתעניינים:
- חשוב להשוות את התשואות של הקופה במסלול הרלבנטי עבורכם. כלומר – אם אתם מתעניינים במסלול השקעה מנייתי השוו את התשואה של קופה א' במסלול הכללי מול התשואה של קופה ב' במסלול זה. עניין זה קריטי כי לפעמים אנשים משווים את התשואות בין מסלולים שונים, וזה כמו להשוות תפוחים לתפוזים…
- בחנו את התשואות בטווחי זמן ארוכים ככל הניתן, ואל תסתמכו על התשואה של החודש האחרון או של השנה האחרונה בלבד. לבחון מגמה לאורך זמן מאפשרת לראות איזה מוסד הצליח להשיג תשואות טובות יותר תוך טשטוש רגעי צמיחה ומשבר בשוק ההון. למרות שהעבר אינו מנבא את העתיד, הסבירות היא שגוף כזה יתמיד לשמור על מגמה חיובית.
- השוו את מדד שארפ המתייחס ליחס בין הסיכון לבין התשואה. המטרה של המדד היא לבחון עד כמה אותו מוסד הסתכן על מנת להשיג את התשואה שהשיג. המטרה שלנו היא כמובן שהוא כמה שפחות יסכן את כספנו, ולכן נחפש מדד שארפ עם ציון גבוה ככל האפשר, כיוון שציון גבוה מעיד על כך שהחברה פחות סיכנה את כספי החוסכים כדי להשיג את התשואה.
- השוו את דמי הניהול של הקופה שבה אתם מתעניינים. דמי הניהול המקסימליים לפי תקנות משרד האוצר כיום הם 4% מכל הפקדה ובנוסף 1.05% מהצבירה. הטבלאות המתפרסמות באתר דוגמת גמלנט מציגות את דמי הניהול הממוצעים שכל גוף דומה, והם אינם בהכרח משקפים את מה שאתם תשלמו בפועל. בכל השוואת קופת גמל להשקעה חשוב לבדוק ולהתמקח כדי לקבל דמי ניהול אטרקטיביים, שכן הם משפיעים ישירות על הרווח שלכם בסופו של דבר.
- השוו את יתרת הנכסים בקופה – בעת השוואת קופת גמל להשקעהמומלץ לבחון גם את יתרת הנכסים בכל קופה. נתון זה הוא מעין מראה של "חוכמת ההמונים", שכן מוסד שמנהל סכומים גדולים, סימן שיש יותר חוסכים שמאמינים ביכולותיו.
איך לפשט תהליך של השוואת קופת גמל להשקעה?
מרגישים מוצפים? מבולבלים? לא יודעים מאיפה להתחיל? תהליך השוואת קופת גמל להשקעה הוא תהליך שאכן עלול להיות מסובך ומייגע למי שאין את הידע והכלים המתאימים. למעשה, מעבר למשתנים שהזכרנו, חשוב לדעת שיש עוד כמה אלמנטים שחשוב לקחת בחשבון בעת בחירת קופת גמל להשקעה, אבל בחרנו שלא להלאות אתכם.
אנחנו מזמינים אתכם להיפגש או לשוחח עם המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח ולקבל ייעוץ מקצועי המבוסס על למעלה מ- 20 שנות ניסיון ומוניטין בענף הביטוח והחיסכון הפיננסי והפנסיוני. אנו עובדים עם כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בישראל ומשתמשים אמצעים מתקדמים המשקללים את כלל הנתונים כדי לעזור לכם לקבל החלטה נכונה. צרו קשר עוד היום ונשמח לסייע לכם ולהעניק לכם שירות אדיב, מקצועי ובגובה העיניים.