במאמר הקודם דיברנו על הצעדים הכלכליים שחשוב לעשות בשלושת העשורים הראשונים לחיינו על מנת ליצור עבורינו ועבור משפחתנו מציאות כלכלית קלה יותר. מה צריך לעשות בעשורים הבאים כדי להמשיך לחיות ברווחה כלכלית?
גילאי 41 עד 50
העשור החמישי הוא אידיאלי כדי לבחון את ההתנהלות הכלכלית שלכם עד כה ולחשוב מה אפשר לשמר ומה אפשר לשפר, כדי לצבור עוד הון. המוטיבציה הכי גדולה יכלה להיות בדיקה של כל החסכונות וההשקעות שלכם, כדי שתוכלו לקבל אומדן של כמות הכסף שיהיה לכם בגיל פרישה. מצד אחד יכול מאוד להיות שתגלו שהמצב שלכם לא הכי מזהיר וזה מאוד יתסכל אתכם ומצד שני לפחות תהיו מודעים למצבכם ותוכלו לערוך שינויים והתאמות.
ראשית, בדקו את ההשקעות והחסכונות שלכם. זה הזמן להימנע מהשקעות מסוכנות ובלתי ודאיות. כמו כן לקראת סוף העשור זה הזמן לשקול להעביר את החסכונות למסלולים יותר סולידיים, שיהיו חשופים פחות לתנודתיות האופיינית לשוק ההון. הסוכנים שלנו עומדים לשירותכם לצורך איתור כל הכספים והביטוחים שלכם והתאמתם לגילכם.
מומלץ לשקול תהליך של עיבוי של החיסכון הפרטי שלכם. בדקו אם אתם יכולים להפקיד סכומים כלשהם ברמה החודשית או אם הצטבר לכם סכום משמעותי לצורך הפקדה חד פעמית בפוליסת חיסכון או גמל להשקעה. יתכן וההפקדות האלה יהוו גם את הפלטפורמה לצורך רכישת דירה להשקעה.
בעבודה כדאי להשקיע מאמצים כדי להגדיל הכנסות, למשל על ידי שינוי תפקיד, קידום, מציאת עבודה בשכר גבוה יותר או עבודה נוספת. כך או או כך, זכרו שלא מומלץ למשוך את כספי הפיצויים מאחר והצעד הזה עשוי לפגוע בקצבת הפנסיה החודשית שלכם ולהוריד אותה בעד 40% בערך.
כמו כן, אם טרם עשיתם זאת, כדאי מאוד לברר אם המוטבים שאתם מעוניינים בהם אכן מעודכנים בכל החסכונות שלכם כגון קופות הגמל, קרנות ההשתלמות, פוליסות החיסכון וביטוח חיים. לפעמים מספקים לבדוק באזור האישי באתר של החברה המבטחת. יש למלא את פרטי המוטבים באופן מדויק כדי שהם יקבלו את הכספים תוך כמה שבועות במקום שיהיה עליהם לחכות לצו קיום צוואה במשך מספר חודשים לפחות.
גילאי 51 עד 60
אנשים רבים מגיעים לגילאים אלו כשילדיהם כבר עושים את צעדיהם הראשונים בעולם המבוגרים. אם חסכתם עבורם, תוכלו להעניק עזרה לילידכם לצורך מימון לימודים, דירה, חתונה, פתיחת עסק, טיול אחרי צבא או כל עניין אחר. נתבו את הכסף בחוכמה. עדיף למשל לא למשוך קרן השתלמות אם יש מקור כספי אחר שהוא פחות משתלם לכם מבחינת מיסוי.
עם הזמן וככל שמתבגרים הביטוחים מתייקרים. חלקם הופכים להיות פחות רלבנטיים וחלקם דורשים התאמות ועדכונים. חשוב לבדוק את הביטוחים שלכם אחת לשנתיים-שלוש ולהתאים אותם לצורכיכם הנוכחיים. כמו כן, בהנחה וילדיכם כבר גדלו, ייתכן וניתן כבר לצמצם או אפילו לבטל את כיסויים ביטוח החיים ו/או ביטוחים אחרים, כגון ביטוח מחלות קשות.
בהנחה והתנהלתם נכון ואתם מתכוננים לפרוש בסביבות גיל 60 מעבודתכם, הפנו את כל ההשקעות שלכם למסלול סולידי, שפחות חשוף לתנודתיות של שוק ההון, אם טרם ביצעתם זאת. רצוי לעשות זאת כ- 5 שנים לפחות לפני הגיל שבו אתם מתכננים לפרוש.
גילאי 60 ומעלה
ברכות, סיימת לעבוד והחלטתם לצאת לגמלאות! רגע לפני קבלת הפנסיה, כדאי לפנות למס הכנסה על מנת לברר אם מגיע לכם פטור ממס על הפנסיה החודשית שלכם. שקלו גם לבצע פריסת מס על תשלום כספי הפיצויים. מומלץ בחום להיוועץ עם סוכן לגבי המקרה הנקודתי שלכם ולבחון את הצרכים שלכם ושל יקירכם בהווה ובעתיד כדי לבחור מסלול קבלת קצבה בפניה והתשלומים שחברת הביטוח תתחייב להעניק לכם. זכרו שבחירת המסלול מתבצעת בפרישה והיא בלתי הפיכה ולכן צריך לבדוק היטב מהו המסלול האידיאלי עבורכם. בנוסף לכך, אפשר ואף רצוי לבחון מאיזה גוף תרצו לקבל את הפנסיה שלכם. שימו לב שניתן להתמקח על עלויות התשלום החודשיות בזמן קבלת הקצבה.
יש לכם חסכונות פרטיים? מעולה, כי גם כאן תוכלו לקבל וליהנות מהטבות מס. למשל, אם כבר חציתם את גיל 60 תוכלו להשקיע את כספכם בקופת גמל במסגרת תיקון 190, ולשלם רק 15% מס נומינלי לעומת 25% ריאלי מס רווחי הון. אם האינפלציה נמוכה, זה יכול מאוד להשתלם לכם. כמו כן, במידה ונולדתם עם המדינה בשנת 1948 או לפני כן תוכלו לחסוך את כספיכם בפוליסת חיסכון וליהנות מפטור על חלק מהמס בגין הרווחים בכל שנה.
המומחים של פתרונות עדיפים עומדים לשירותכם!
לא משנה מהו גילכם, אנחנו תמיד עומדים לשירותכם ומציעים לכם שירות מקצועי, יחס אישי ומענה אדיב ובגובה העיניים. פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ פיננסי ו/או פנסיוני.