מה ההבדל בין יועץ ביטוח לסוכן ביטוח?

הרבה אנשים לא יודעים להבחין בין בעלי מקצוע בעולם הביטוח ולא אחת אנחנו נשאלים מה ההבדל בין סוכן ביטוח ויועץ ביטוח, מתי כדאי להיעזר בהם ואם בכלל זה כדאי. ננסה לעשות סדר במאמר זה.

המטרה: לקבל ייעוץ אובייקטיבי ואמין

כשאנחנו רוכשים ביטוח לעצמנו וליקירינו אנחנו בעצם מחפשים אחר שקט נפשי לפרק זמן ממושך. מצד אחד חשוב לנו שלביטוחים שלנו יהיו כיסויים מקיפים ואיכותיים, ומצד שני חשוב לנו שהמחיר יהיה סביר, לאור העובדה שאנחנו הולכים לשלם על הביטוחים האלה כמעט לאורך כל חיינו. כמו כן, לאור ריבוי חברות הביטוח, הפוליסות והמידע הקיים חשוב לנו למצוא מישהו שישרת את האינטרסים שלנו, ושנוכל לסמוך עליו בעיניים עצומות.

השאלה הא איך אפשר לסמוך על מישהו שמתפרנס מעמלות ומי מבטיח שבאמת אכפת לו מאיתנו, המבוטחים, ולא מהפרנסה שלו? מאז ומתמיד היתה קיימת חשדנות כלפי סוכני הביטוח. החשש ההגיוני הוא שהסוכן ישווק את הביטוחים היקרים, כדי שהוא ירוויח יותר. אבל האמת היא שאם סוכן ביטוח עובד עם כמה וכמה חברות ביטוח (כמו שאנחנו עושים בפתרונות עדיפים), אין לו באמת אינטרס לשווק לכם את הביטוח היקר יותר, כי כך או כך, כל עוד תעשו ביטוח הוא יקבל את העמלה. לכן, הוא יכול לספק לכם ייעוץ אובייקטיבי ואמין, ממש כמו שיועץ ביטוח שמקבל את כספו ישירות מכם מסוגל לעשות. אלא שאצל סוכן ביטוח הייעוץ ניתן בחינם.

שימו לב שלא כל סוכן ביטוח עובד עם כמה חברות. ישנם סוכנים שעובדים עם חברה אחת או מספר מצומצם מאוד של חברות, מה שיוצר מצב שהוא לא באמת יכול להציע לכם ייעוץ אובייקטיבי, כיוון שהוא מחויב אך ורק לחברות שעמן הוא עובד.

מה זה יועץ ביטוח?

לאור העובדה שיש בישראל יותר מ- 13,000 סוכני ביטוח מורשים בשלל תחומים, מגוון רחב של ביטוחים בתחומים רבים, פוליסות המושפעות משלל פרמטרים כגון גיל, מין, מצב בריאותי, תחומי עיסוק, היסטוריה רפואית וכו', דמי הפרמיה והתנאים השונים – קל מאוד להרגיש מוצפים וללכת לאיבוד בתוך השפע הקיים.

יועץ ביטוח אינו כפוף לשום חברת ביטוח ולא מוכרים שום מוצר, למעט הייעוץ עצמו, שנחשב לייעוץ אובייקטיבי. מטרתו של הייעוץ הוא לנתח את תיק הביטוחים שלכם ולחסוך לכם עשרות ואפילו מאות שקלים מדי חודש, ולהביא לחיסכון של אלפי שקלים בשנה, אם כי מטרה זו זהה לחלוטין למטרה של סוכן הביטוח.

חשוב לציין כי כדי להיות יועץ ביטוח לא צריך רישיון כלשהו, כיוון שהוא לא מוכר מוצר ביטוח ספציפי בסוף הפגישה. למעשה, נהוג שבסוף מפגש עם יועץ הוא נותן לכן צ'קליסט מסודר לביצוע, כדי שתוכלו להוציא את ההמלצות של הייעוץ לפועל בעזרתו של סוכן ביטוח.

מי שמוכר ביטוח חייב לעבור הכשרה מסודרת ואף להחזיק ברישיון מתאים. עם זאת, רוב מי שעוסק בתחום זה, לרוב אוחז בניסיון מסוים בתחום (למשל בעבר עבד כסוכן ביטוח, יועץ עסקי, עורך דין, רואה חשבון, יועץ מס וכדומה). אם יועץ ממליץ לכם על ביטוח ספציפי מבלי לתת הסבר דקדקני על הנחיצות שלו צריך לבדוק אותו היטב.

האם כדאי לקבל ייעוץ ביטוח או שזה מיותר?

לרוב, גם כשנדרשת התאמה אישית של פוליסה, לא באמת נדרש ייעוץ ביטוח מעבר למה שמספק סוכן הביטוח. בדיקה ראשונית של התיק תאפשר ליועץ ביטוח אמין להבין אם נדרשת פה התערבות או לא, ואם הוא הגון הוא ישחרר אתכם לדרככם ולא יגבה מכם תשלום. רק במקרים נדירים יתכן ויהיה צורך בבירור מעמיק יותר.

בכל מקרה, עלות פגישה כזו יכולה להשתנות מאוד ממקרה למקרה, בהתאם למורכבותו של התיק והיקף העבודה הנדרש. מחיר הייעוץ אינו נגזר כאחוז מהפוליסה הנרכשת, כדי לא לייצר ניגוד אינטרסים. העמלה צריכה להיות לחלוטין בלתי תלויה בפוליסה שתחליטו לרכוש.

 אז מה עדיף?

אצלנו בפתרונות עדיפים תוכלו לקבל ייעוץ ביטוחי מקיף, מקצועי ואובייקטיבי. אנחנו שמים את הלקוח במרכז ולכן עובדים עם מגוון רחב של חברות ביטוח (ובתי השקעות) ואף משתמשים בטכנולוגיה חכמה המאפשרת השוואת תנאים ומחירים של פוליסות בשלל תחומים. אם אתם מוכנים להשקיע זמן, תוכלו גם ללכת ליועץ ביטוח רק אם מציע ייעוץ ראשוני בחינם בשביל השקט הנפשי שלכם.

מה ההבדל בין יועץ ביטוח לסוכן ביטוח
תרצו לחזור לנושא מסוים?
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.