אנו חיים בתקופה דינמית מאוד ומציאות כלל עולמית שמשפיעה על הכספים שלנו כל הזמן. כיצד החסכונות שלכם מושפעים ממציאות שלא מפסיקה להשתנות, ומה אפשר לעשות כדי לשמור על הכסף שלנו ולמנוע ממנו שחיקה?
בשנה האחרונה הרגשנו שקיים סדר עולמי חדש
התקשורת לא מפסיקה לדווח על התייקרות של מגוון רחב של מוצרים: חלב, קמח, חשמל ומוצרי צריכה. מאז המשבר הכלכלי הגדול של 2008 לא היתה אינפלציה בחו"ל או בארץ, אבל כעת היא חוזרת ובגדול, לצערנו. הגענו לשיא של יותר מעשור ובארה"ב נרשמה אינפלציה שכמוה לא נראתה כבר למעלה מ- 30 שנה.
אף אחד לא צפה שהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה תימשך כל כך הרבה זמן, ובטח ובטח שאיש לא היה מוכן להשלכותיה, שמשפיעות על יוקר המחייה בכל העולם, וגם אצלנו בישראל. תוסיפו את זה ליציאה המסורבלת ממשבר הקורונה שפקד אותנו, ונקבל זינוק בלתי נתפס במחירים, לצד אינפלציה ומיתון מתמשך. המשמעות? המציאות הנוכחית פוגעת בכיס שלנו ולכן חשוב לנקוט צעדים כדי שהכסף לא יישחק.
מה גורם לעליות המחירים ואיך הן משפיעות על החסכונות שלנו?
- הקורונה – בזמן שהמגיפה היתה בשיאה, הממשלות והבנקים המרכזיים הדפיסו כסף כדי לתמוך בכלכלה, מה שהגדיל את סכומי הכסף שהגיעו לידינו, הגדילו את הביקושים אך גם גרמו לעליית מחירים. כמו כן הסגרים שהטילו ברחבי העולם כדי להתמודד עם הקוביד הובילו לשיבושים בשרשרת האספקה, לצמצום ההיצע ולייקור עלויות השילוח מה שתרם גם כן להתייקרות המצרכים.
- מלחמת רוסיה אוקראינה – שתי המדינות נחשבות ספקיות עולמיות של סחורות חיונית: הין היתר הן אחראיות לאספקה של 30% מהחיטה העולמית ונחשבות לספקיות מובילות של תירס, ברזל, נפט ועוד. המלחמה גרמה לסחורות אלו להתייקר, וזה ייקר מוצרים אחרים שתלויים בהן. כך התייקרות החיטה גרמה לעליית מחירים של לחמים למשל.
כיצד הגורמים האלה משפיעים על החסכונות שלנו?
עליות מחירים מתמשכות שוחקות את ערך הכסף: למשל, אם בעבר 100 ₪ היה מאפשר לרכוש 5 מוצרים, היום הוא מאפשר לרכוש רק 3. נניח שקצב עליות המחירים הוא 3% בשנה והריבית שמקבלים על החיסכון בבנק היא 0.5%, המשמעות היא שהכסף מאבד 2.5% מערכו. כלומר, תוך 4 שנים כסף שנמצא בחיסכון בנקאי ישחק ב- 10% משווי כיום.
כמו כן, ההוצאות השוטפות שלנו עולות במאות ובאלפי שקלים, מה שגורם ללחץ כלכלי מהותי על כל משפחה. חלקן נעזרות בכספים שחסכו בעמל רב ליום סגרירי. אלא שכסף בחיסכון בנקאי סגור לתקופות ממושכות ומשיכתו בטרם עת משמעותה לשלם קנס גבוה, מה שהופך את העניין לממש לא משתלם.
בנוסף לכך, חוסר ודאות ואי יציבות הוא אחד המכשולים העומדים בפני מי שמשקיע בשוק ההון. בזמנים כאלה השוק הופך להיות מאוד תנודתי, ומשקיעים לא מנוסים שמרגישים מבוהלים ומפוחדים מושכים את כספם – טעות שתעלה להם ביוקר ושתגרום להם להצטער בדיעבד. כך למשל, מי שבתחילת הקורונה נכנס לפניקה מרידות השערים ומשך את כספיו, פספס את העליות החדות שהגיעו כעבור שנתיים.
אז מה הפתרון?
למרות שאנו עוברים תקופה מאתגרת למדי, הפתרון הוא להמשיך להשקיע באפיק פיננסי שמתאים לדינמיות של המציאות שבה אנו חיים. אחת האפשרויות היא השקעה בקופת גמל להשקעה. ניתן להשקיע באמצעותה במגוון רחב של מסלולי השקעה וכך בעצם להגדיל את פוטנציאל התשואה ביחס לריבית הנמוכה של החסכונות הבנקאיים. אם תשקיעו במסלול שבו התשואה השנתית תהיה גבוהה יותר משיעור האינפלציה, תוכלו לא רק למנוע את שחיקת ערך הכסף אלא גם להוביל להגדלת הרווחים.
קופת גמל להשקעה היא מכשיר השקעה שמנוהל על ידי מומחי השקעות של גופים פיננסיים מקצועיים ומנוסים. כל החלטה מתקבלת על סמך מחקר ואנליזה ולא תחושת בטן, בכל מסלול שתבחרו.
הבונוס הוא שהחיסכון באמצעות קופת גמל להשקעה מאפשר לכם למשוך את הכסף בכל עת, ללא קנסות, גם בתקופות שבהם חלילה תהיה לחוצים כלכלית. התשלום היחידי הוא תשלום מס רווחי הון, שגם ממנו תוכלו להימנע, אם תחליטו למשוך את הכסף כקצבה לאחר גיל 60. במקרה כזה, תיהנו משתי הטבות מס משמעותית מהמדינה: פטור ממס רווחי הון ופטור ממס הכנסה על הקצבה עצמה.
רוצים לפתוח גמל להשקעה? לא לפני שתתייעצו עם המומחים שלנו!
על מנת למקסם את פוטנציאל התשואה חשוב לערוך השוואת קופות גמל להשקעה באופן מעמיק. זאת מאחר וישנם גורמים רבים העשויים להשפיע, מלבד התשואות ודמי הניהול. בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח אנחנו עובדים בצמוד לגופים הפיננסיים המובילים כבר שנים רבות ומתמחים בהתאמת פתרונות פיננסיים לכל צורך ומטרה, תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. אז אם אתם רוצים שקט נפשי, פנו אלינו עוד היום ונשמח לעזור.