מעסיק שלא הפקיד לפנסיה – מה עושים?

מה עושים עם מעסיק שלא הפקיד לפנסיה, מהם המשמעויות מבחינתכם ומה אומר החוק בעניין זה? כל הפרטים שאתם חייבים לדעת אם המעביד לא הפקיד לקרן פנסיה עבורכם.

מעסיק שלא הפקיד לפנסיה – האם זה תקין?

נכון ל- 2023, כמעט כל עובד שכיר זכאי להפקדות מהמעביד לטובת חיסכון פנסיוני בקרן פנסיה או קופת גמל. ליתר דיוק, בהתאם לחוק פנסיה חובה, מדי חודש בחודשו המעסיק חייב להפקיד עבורכם מדי חודש את הסכומים הנדרשים לחיסכון, לרבות החלק שלהם, החלק שלכם שמנוכה מתלוש השכר וכן תשלום פיצויים פיטורים. כלומר כ- 18.5% משכרכם.

חשוב לסייג ולומר כי מעסיק חייב להפקיד כספים לפנסיה רק במקרים הבאים:

     

      • אם לעובד אין קרן פנסיה פעילה (או שהיא היתה לא פעילה במשך יותר מ- 5 חדשים) המעסיק מחויב לבצע הפקדות לטובת הפנסיה רק החל מחודש העבודה השישי של העובד.

      • אם לעובד יש קרן פנסיה פעילה, המעסיק החדש מחויב להפקיד לו רק לאחר 3 חודשי עבודה (ואז יופקד כסף רטרואקטיבית החל מיומו הראשון)

    שימו לב – מעסיק שלא מפריש לפנסיה פוגע בזכויותיכם!

    מאחר וקרן הפנסיה היא אפיק החיסכון הפופלרי ביותר כיום, נתייחס בעיקר אליה .מעסיק שלא הפקיד לפנסיה שלכם פוגע בזכויות שלכם בכמה דרכים:

       

        • החיסכון הכספי בקרן הפנסיה שלכם נפגע

        • קרן הפנסיה עלולה לבטל את הביטוח ואז אתם נותרים ללא ביטוח אובדן כושר עבודה (שהוא חלק בלתי נפרד מכל קרן פנסיה) וכך במקרה של תאונה, נכות או מחלה לא תשולם לכם קצבה

        • ·          פיצויי הפיטורים שלכם שאמורים להיחסך ולהיות מובטחים לטובת העובד בתוך קרן הפנסיה – לא משולמים ולא נחסכים.

        • אם חלילה תלכו לעולמכם בטרם עת, המשפחה שלכם לא תוכל לקבל קצבת שארים

      במקרה של צורך להגיש תביעה נגד מעסיק שלא העביר כספים לקרן פנסיה, עליך לפנות 

      האם ניתן לתבוע מעסיק שלא הפקיד לפנסיה?

      בדקתם בדוחות הרבעוניים והשנתים שקיבלתם מקרן הפנסיה, וראיתם שלא היו לכם הפקדות במהלך השנה או בחלק מהזמן? עליכם להעביר מכתב מהקרן למעסיק שמתריע על כך. לפעמים המעסיק כן מעביר כספים לקרן, אך הם אינם נקלטים בחשבון של העובד ולכן רק נדמה כי אינם שולמו. כמו כן, אם כבר עזבתם את מקום העבודה, ונותר חוב תשלומים להפרשות לקרן הפנסיה, עליכם להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. ומה עושים במצב שהמעסיק נקלע למצב של פרעון או פשיטת רגל ואין ממי לגבות? ניתן להגיש תביעה נגד הקרן עצמה.

      זכרו אם המעסיק שלכם לא הפקיד עבורכם כספים לקרן פנסיה, הוא עבר עבירה פלילית ובהחלט קיימת עילה לתביעה והוא חשוף להליך משפטי יקר. בנוסף לכך, חשוב לדעתם שאתם יכולים להתפטר בגין פיטורים ולהיות זכאים לפיצויים פיטורים מלאים.

      מה נחשב לאי הפקדה לפנסיה?

      ויקרים. כאשר מעסיק מנכה משכר העובד עבור קרן פנסיה, עליו להעביר את הניכוי, ביחד עם חלקו של המעסיק, עד ל-15 בחודש העוקב. יתר על כן, אם סכום הניכוי לא מועבר בתוך 40 יום לקרן הפנסיה, מדובר בהלנת שכר, שנחשבת לעבירה פלילית לכל דבר ועניין. כמו כן, במקרה של ביקורת של משרד העבודה המעסיק צפוי לקנס כספי בגובה של 200% מההפרשה שלא בוצעה.

      חשוב לדעת שקיים הבדל בין אי הפקדה לפנסיה בכלל, לבין ניכוי חלק העובד ואי העברתו לקופה. במקרה השני, מדובר למעשה במעין  "גניבה" מהעובד, ולכן מדובר בעבירה חמורה אף יותר.

      לסיכום – מעסיק שלא הפקיד לפנסיה מסכן את עצמו ואתכם!

      כפי שזה עתה קראתם, מעסיק שלא הפקיד לפנסיה מסתכן בתביעה פלילית ובקנסות, ומסכן אתכן בכמה וכמה אופנים. כמו כן כדאי לדעת שאם מעסיק לא מפרש פנסיה כנדרש, הוא צפוי לקנס. כמו כן חשוב לציין שהפרשת פנסיה היא זכות חשובה שמגיעה לכם, ולכן חשוב לבצע מעקב ולוודא שכל ההפקדות מתבצעות כמו שצריך.

      על מנת למקסם את החיסכון הפנסיוני שלכם חשוב מאוד לערוך השוואת קרנות פנסיה וקופות גמל. חשוב שזו תהיה השוואה המקיפה מגוון רחב של פרמטרים רבים, ולא מתייחסת רק לתשואות או לדמי בניהול. לכן מאוד כדאי להיפגש עם סוכן פנסיוני אובייקטיבי ומורשה מטעם משרד האוצר שיוכל לעזור לכם לקבל את התמונה המלאה ולעשות את הבחירה הנכונה. פנו אל סוכנות פתרונות עדיפים עוד היום לתיאום פגישה ולפרטים נוספים ותיהנו משירות אמין ומקצועי שיעניק לכם שקט נפשי.

      תוכן עניינים

      מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
      קרן מקפת הותיקה
      קרן מקפת הותיקה: מבט על

      קרן מקפת הותיקה היא קרן פנסיה שהוקמה בשנת 1951 על ידי ההסתדרות הכללית החדשה. הקרן נועדה לספק פנסיה לעובדים והעובדות שהיו חברים בהסתדרות. קרן מקפת הותיקה הייתה אחת מתוך מספר קרנות פנסיה שהולאמו בשנת 2003, בעקבות משבר הגירעונות שהתגלה בקרנות אלו.

      קראו עוד »
      צרו קשר
      השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

      / 5.