הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות – האם זה באמת כדאי?

הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות היא אחת האפשרויות העומדות בפניכם, אם אתם זקוקים לכסף נזיל לטובת כיסוי חובות, הגשמת חלום או מינוף. במה מדובר והאם זה כדאי על פני משיכת החיסכון שצברתם לאורך השנים?

מהי הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות?

הרבה פעמים כשאנשים זקוקים לכסף, בין אם זה בגלל בלת"ם ובין אם זה בגלל רצון להגשים חלום כלשהו ובין אם זה לטובת השקעה כלשהי, הם חושבים שהפתרון הנכון הוא למשוך את החיסכון שלהם מקרן ההשתלמות. אבל יש פתרונות אחרים שכדאי להכיר כדי לא להפסיד את היתרונות שהקרן מספקת לכם, ואחת מהם היא הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות.

שלא כמו בהלוואה רגילה, שבה התשלום נפרס באופן שווה ויורד במשך השנים לאחר שמתחילים לשלם אותה, בהלוואה גישור רוב התשלום עליה מתבצע בסוף תקופת ההלוואה. לכן הלוואה כזו יכולה מאוד להתאים למי שיודע בוודאות גדולה שיהיה לו את הסכום שהוא לווה בעתיד, והוא זקוק לכסף באותו מיידי. כך ניתן להתחיל להשתמש בכסף ולשלם עליו גם כשאין בידו של הלווה סכום גבוה במיוחד בהתחלה.

הלוואה מסוג זה יכולה להיות אידיאלית עבור מי שלמשל פותח סטארט אפ או עסק ויודע שיהיו לו מספיק הכנסות כדי לכסות את ההלוואה או אדם שרוצה לקנות בית כרגע ויודע שבעוד זמן מה ישתחרר לו חיסכון שיסייע לו לכסות את הלוואה.

למה לקחת הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות ולא פשוט למשוך את החיסכון?

לקרן השתלמות יש את אחד היתרונות המהותיים ביותר עבור חוסכים: משיכת הכסף שצברנו והתשואות בפטור ממס רווחי הון ומס הכנסה אחרי 6 שנים בלבד (ולעתים אפילו כבר אחרי 3 שנים). לכן, הרבה פעמים עדיף לתת לכסף שלכם להישאר בקרן ההשתלמות כדי שהוא ימשיך לעבוד בשבילכם כמה שיותר וירוויח כמה שיותר תשואה.

החברות שמנהלות את קרנות ההשתלמות מסכימות לתת הלוואות מתוך ידיעה שהכסף בכל מקרה יוחזר אליהן, כי הרי אתם נוטלים את הכסף על חשבון הקרן, שיש שם מראש את הסכום שאתם לווים. לכן, הן גם מציאות הלוואות בתנאים מעולים ועם ריביות נמוכות. לא תצטרכו לשלם עמלת פרעון מוקדם, לשלם קנס, להעניד ערבים או ביטחונות נוספים, ולכן זה גם מאוד נוח.

מכל הסיבות האלה הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות מאפשרת לכם ליהנות משני העולמות: גם לקבל כסף מיידי וגם להמשיך את החיסכון ולצבור ריבית דריבית, ולכן עדיף לא למשוך את החיסכון.

איזה סכום הלוואה מותר לקחת על חשבון קרן השתלמות?

חשוב לדעת שניתן לקחת הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות נזילה או לא נזילה: תוכלו לקבל הלוואה של עד 50% מקרן לא נזילה ועד 80% מקרן נזילה, בהתאם לתנאים שקובע הגוף המנהל עבורכם את הקרן. שימו לב רק שאתם לא לוקחים הלוואה "כבדה" מדי, ודאו שההחזר החודשי לא עולה על שליש מההכנסה הפנויה שלכם.

מה עושים במקרה שמסרבים לתת לכם הלוואה?

כדאי תמיד להשוות בין תנאי ההלוואה שמוצעים לנו על ידי כל חברת ביטוח או בית השקעות שמנהלים קרנות השתלמות. אמנם אפשר לנסות להתמקח אבל במקרים רבים ייתכן ותגלו שעדיף לכם לעבור למוסד אחר שינהל עבורכם את הכספים ויסכים לתת לכם הלוואה שבה אתם מעוניינים. ניתן לבצע את המעבר בחינם, ללא קנס או עמלה ובכל עת.

המומחים שלנו בפתרונות עדיפים רותמים את כל הידע והניסיון שלהם בתחום על מנת לעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה. אנחנו עובדים עם כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים כבר עשרות שנים, ומלווים במקצועיות שכירים ועצמאים בכל עניין הנוגע לחסכונותיהם. פנו אלינו עוד היום ונשמח לענות לכם על כל השאלות ולהעניק לכם שקט נפשי.

הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קרן השתלמות מגדל
קרן השתלמות מגדל

קרן השתלמות מגדל היא אפיק חיסכון פנסיוני אשר מנוהל ע"י אחת מחברות הביטוח הגדולות, המוכרות והבולטות בארץ. למי היא יכולה להתאים, מהם יתרונותיה ואיך לבחור קרן בהתאמה אישית לצורכיכם הייחודיים?

קראו עוד »
הלוואת בלון מקרן השתלמות
הלוואת בלון מקרן השתלמות – האם היא משתלמת?

הלוואת בלון מקרן השתלמות הופכת לרלבנטית יותר מתמיד בעידן שבו אנחנו חיים, הן עבור שכירים והן עבור עצמאים. אחת השאלות המרכזיות שמתעוררות בקרב המתלבטים היא האם לקחת הלוואת בלון מקרן השתלמות או למשוך את החיסכון. אנחנו כאן כדי לתת לכם כמה נקודות למחשבה.

קראו עוד »
חוק קרן השתלמות
חוק קרן השתלמות – חובות וזכויות של שכירים, עצמאים, מעסיקים ועובדים

בניגוד לחוק פנסיה חובה, בישראל אין כיום דבר כזה שנקרא חוק קרן השתלמות, לפחות לא באופן רשמי. עם זאת, קיימים כמה כללים שכדאי להכיר, בין אם אתם שכירים ובין אם אתם עצמאים שחוסכים קרן השתלמות או עומדים לפתוח לעצמם כזו.

קראו עוד »
האם כדאי למשוך כספי פנסיה
האם כדאי למשוך כספי פנסיה כדי לכסות את המשכנתא ואת ההלוואות?

הריבית הגבוהה מביאה לכך שיותר ויותר ישראלים מושכים את קרנות הפנסיה וההשתלמות ושוברים חסכונות על מנת לכסות את המשכנתא והלוואות אחרות. האם גם לכם כדאי, אילו השלכות צפויות לטווח הארוך ומה אפשר עוד לעשות כדי לא לכרוע תחת הנטל?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.