ביטוחים בזמן חירום – כל מה שחשוב לדעת

המציאות הישראלית מחייבת אותנו להיות מוכנים לכל מצב, גם לזמני חירום ומלחמה. במצבים אלו, כשהסכנה מוחשית, הצורך להיות מבוטחים כראוי עולה אף יותר, כדי להגן על עצמנו ועל יקירינו. אבל פעולה מתוך פחד, עלולה לגרום גם לטעויות. אז איך לעשות זאת נכון?

ביטוח רכוש

במקרה של נזק לרכב, בית או לעסק כתוצאה מפיגוע או מלחמה, בדר"כ המדינה היא המבטחת. מס רכוש בשיתוף עם משרד הביטחון ויחד הם מחליפים בעצם את חברות הביטוח ואחראים על מתן הפיצויים לנפגעים.

יש כמה נקודות חשובות שכדאי שתדעו בהקשר זה:

  • נגרם נזק נגרם לרכב, לבית או לעסק? יש ליצור קשר עם מס רכוש על מנת  שישלחו את אנשי קרן הפיצויים ברשות המיסים (וגם שמאי ומהנדס אם מדובר בפגיעה במבנים)
  • אין לפנות ציוד, מלאי, פסולת או כל חפץ זר שנמצא בבית או בעסק ללא תיאום מוקדם עם שמאי מטעם קרן הפיצויים. זה עשוי להשפיע על גובה הפיצוי
  • אסור לבצע תיקונים ללא בדיקת שמאי
  • קרן הפיצויים של המדינה מכסה באופן מלא את הרכב, הדירה ומבנה של עסק

חשוב לדעת כי קרן הפיצויים של המדינה מכסה את הנזק בהתאם למפתח של מספר הנפשות ולא בהתאם לשווי הרכוש בפועל. לכן, מומלץ להוסיף הרחבה לביטוח הרכוש שלכם, שתעניק את ההשלמה לשווי הרכוש בפועל ביחס לפיצוי שיינתן ע"י המדינה.

ביטוחי חיים

ביטוח חיים הוא כלי חשוב להגנה כלכלית על המשפחה במקרה של מוות. בזמני חירום, החשש מפני מוות אינו מוגבל רק לחיילים, אלא גם לאזרחים. הרבה פעמים רק במצבים קיצון אנשים מעוניינים לרכוש ביטוח חיים או להגדיל את הביטוח הקיים.

אז הנה כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון בהקשר זה:

בדר"כ קיים כיסוי שארים במסגרת החיסכון הפנסיוני שלכם – למרות שיש לכם כיסוי במסגרת החיסכון הפנסיוני שלכם, חשוב לדעת כמה דברים:
1. קרנות פנסיה ותיקות אינן מכסות מקרים של מלחמה או טרור. במקרה זה, רכישת ביטוח חיים אישי היא הכרחית כדי להגן על המשפחה במקרה של חלילה מוות.
2. קרנות פנסיה חדשות כן מכסות מקרים של מלחמה או טרור, אך גובה התשלום נגזר מגודל השכר. לכן, גם במקרה זה, מומלץ להוסיף ביטוח חיים אישי כדי להבטיח כי המשפחה תקבל את הפיצוי הנדרש. עניין זה רלבנטי גם למי שיש ריסק זמני.
3. בקופות גמל אין בכלל רכיב ביטוחי ולכן חשוב לרכוש ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה בנפרד.

ביטוח חיים אישי – רכישת פוליסה אישית מכסה גם מקרים של מלחמה וטרור. חשוב לדעת כי מי שמעוניין לרכוש סכום משמעותי (3 מיליון ומעלה)  לרוב יידרש לעבור בדיקות רפואיות, והביטוח לא ייכנס לתוקף לפני לביצוען. לכן שווה לשקול לפצל את סכום הביטוח בין כמה חברות ביטוח, וכך בעצם למנוע את הצורך בבדיקה רפואית.

מוטבים למקרה מוות

במוצרי החיסכון אין אלמנט של רכיב ביטוחי, אך במקרה של מוות חלילה, המוטבים שלכם יקבלו סכום חד פעמי. לכן, בכל מוצר חיסכון כולל קרנות השתלמות, קופות גמל להשקעה ופוליסות חיסכון חשוב לעדכן מוטבים. עניין זה רלבנטי במיוחד עבור רווקים, גרושים, משפחות פרק ב', הורים מאמצים, ידועים בציבור, מי שתומך בהורים נתמכים וכו'.

איזה ביטוחים חייבים לשמור בעת מלחמה ועל מה אפשר לוותר?

קרן פנסיה / ביטוח מנהלים – לא להפסיק לשלם, עצמאים – יכולים להפחית למינימום הנדרש. שכירים בחל"ת או בפיטורין – ריסק זמני.

לגבי ביטוח מנהלים מומלץ לשמור על אובדן כושר עבודה כפי שהיה גם אם ההכנסה ירדה. למה? כי שינוי עשוי להוביל להצהרת בריאות, מה שעלול לייקר את הפרמיה או להחריג בעיות בריאותיות. במקרה של אובדן כושר עבודה החברה תשלם לנו 75% מהשכר מהכנסתנו השנתית הממוצעת.

לגבי קרן פנסיה אם אתם בחל"ת או שפיטרו אתכם בעקבות המצב כדאי לעשות ריסק זמני שמאפשר לשמור על כיסויים ביטוחיים הכוללים ביטוח נכות וביטוח שארים, מבלי לבצע הפקדות פנסיוניות.

למי שעוסק במקצועות צווארון לבן חשוב לרכוש ביטוח מטריה המהווה הרחבה לכיסוי נכות בקרן הפנסיה. המטריה מבטלת ומקזזת את הסכום מביטוח לאומי ואם התביעה הנכות נדחית בקרן הפנסיה, ניתן לקבל את הפיצוי דרך המטריה הביטוחית. לגבי ביטוח שארים – 60% ישולם לאלמנה ו- 40% לילדים עד גיל 21.

איזה ביטוחים ממשיכים לשלם כפי שהיו ולא נוגעים?

  • ביטוח בריאות פרטי – כדאי לבדוק ולוודא שהוא מתאים למצבכם כיום.
  • ביטוח סיעודי – כבר כמה שנים שלא ניתן לרכוש. לכן, מי שיש לו בשום פנים ואופן לא לוותר עליו, גם אם הוא נראה לכם יקר.
  • ביטוח מחלות קשות – כדאי אפילו להגדיל בזמן המלחמה את הפיצוי, כי יש קשר בין סטרס למלחמה לבין היווצרות מחלות קשות.

סוכנות פתרונות עדיפים אתכם בכל רגע

סוכנות פתרונות עדיפים מעניקה שירותי ייעוץ וליווי מקצועי בתחומי הביטוח, ההשקעות והפנסיה. אנו נסייע לכם לבחור את הפוליסות הנכונות עבורכם ולקבל את ההגנה הטובה ביותר בזמני חירום. צרו קשר עוד היום לקבלת ייעוץ אישי.

ביטוחים בזמן חירום
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
עלות ביטוח חיים
עלות ביטוח חיים – איך אפשר לשלם פחות ועדיין לדאוג למשפחתכם?

עלות ביטוח חיים אינה זולה, ועם עליית יוקר המחייה, כשהוצאות המשפחה הולכות וגדלות, כולנו מחפשים מצד אחד איך לחסוך, ומצד שני קיימת ההבנה כי לצד הוצאות המשפחה הולכות וגדלות, חייבים לדאוג לרשת ביטחון כלכלית למשפחה, כי במקרה של מות המפרנס, המשפחה עלולה להיתקל בקשיים כלכליים משמעותיים. במאמר זה נסביר מה אפשר לעשות.

קראו עוד »
רפורמת ביטוחי חיים
רפורמת ביטוחי חיים הובילה לירידה של עשרות אחוזים בעלויות

בשנת 2019, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, אישרה את רפורמת ביטוחי חיים. הרפורמה, שנכנסה לתוקף בחודש פברואר, הביאה להוזלה משמעותית של תעריפי הביטוח, בשיעור של כ-30% בממוצע. האם גם אתם יכולים להוזיל את העלויות שלכם בעשרות אחוזים?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.