הפקדה לפנסיה לעובד היא דבר הכרחי לפי חוק, ולמרות זאת, עדיין מעסיקים רבים לא בטוחים מה בדיוק הם צריכים לעשות, ועובדים רבים אינם מודעים לזכויותיהם. אז מה חשוב שתדעו? המשיכו לקרוא כדי לגלות
הפקדה לפנסיה לעובד – מה החוק אומר?
בשנת 2008 נכנס לתוקפו צו הרחבה לחוק פנסיה חובה במשק הישראלי, וחולל מהפכה של ממש: מאותו יום לא רק עובדים בארגונים גדולים זכאים לקבל פנסיה, אלא כל יש לבצע הפקדה לפנסיה לעובד בכל תפקיד, בכל מקצוע ובכל עסק באשר הוא.
החזון שעומד מאחור צו ההרחבה הוא הרצון להבטיח שכל שכיר במדינת ישראל יחסוך כסף בשיתוף עם המעסיק, על מנת שיוכל לצאת לגמלאות בראש שקט, לחיות ברווחה כלכלית ולא להפוך לנטל על המדינה.
מי זכאי ליהנות מיתרונותיה של הפקדה זו?
הפקדה לפנסיה לעובד היא הכרחית ב- 99% מהפעמים. עם זאת, המדינה מציינת במסגרת צו ההרחבה באילו תנאים ומתי העובד יתחיל ליהנות מהפקדות אלו:
- במידה ולעובד לא קיימת קרן פנסיה או קופת גמל פעילה (או שהיא היתה לא פעילה במשך יותר מ- 5 חדשים) המעסיק צריך לבצע הפקדות לטובת הפנסיה רק לאחר שהעובד עבד אצלו חצי שנה.
- במידה ולעובד קיימת קרן פנסיה / קופת גמל פעילה (או ביטוח מנהלים), המעסיק צריך לבצע הפקדות פנסיוניות רק לאחר 3 חודשי עבודה (ואז יופקד כסף רטרואקטיבית החל מיומו הראשון של העובד)
העובד הוא זה שבוחר את אפיק ההשקעה ואת המסלול
לצורך הפקדה לפנסיה לעובד, עליו לבחור את אפיק החיסכון (קרן פנסיה או קופת גמל) ואת מסלול ההשקעה (למשל: מנייתי, כללי, חו"ל, מחקה מדד, הלכה וכו'). חשוב לדעת שלכל מכשיר ולכל מסלול יש את היתרונות והחסרונות שלו ורמת סיכון אחרת, ולכן חשוב להתייעץ עם סוכן פנסיוני כדי לקבל עזרה מקצועית בבחירת המסלול האידיאלי.
במידה והעובד לא יקבל החלטה בנוגע לאופן ניהול כספי החיסכון הפנסיוני תוך 60 יום מאז שהתחיל לעבוד אצל המעסיק, המעסיק יוכל לבצע הפקדות פנסיוניות באמצעות אחת מארבעת הקרנות הנבחרות של משרד האוצר. אם העובד ירצה בכך בהמשך, יוכל לעבור לאפיק פנסיוני אחר, בכל עת, בחינם ולפי שיקול דעתו.
כיצד מתבצע הפקדה לפנסיה לעובד?
כיום, 18.5% מהשכר מהווה למעשה הפקדה לפנסיה לעובד. ההפקדות לטובת חיסכון פנסיוני מתחלקות בין המעסיק לעובד באופן הבא:
- המעסיק – הפקדותיו מתחלקות בין רכיב פיצויים לבין רכיב תגמולים (שזה החיסכון לפרישה). עליו להפקיד לטובת רכיב התגמולים 6.5% עד 7.5%, ובנוסף לכך לפחות 6% ועד 8.33% נוספים לפחות לטובת רכיב פיצויים.
- העובד – מפקיד רק 6% משכרו לטובת רכיב התגמולים
כפי שניתן לראות בתלוש השכר, ההפקדות הפנסיוניות מועברות ישירות לגופים המנהלים (חברת ביטוח או בית השקעות), שמשקיעים את הכסף בשוק ההון. לאחר פרישה, העובד מקבל קצבה חודשית מהכספים שנצברו בחשבון הפנסיה שלו.
עדיין יש לכם שאלות שלא קיבלו מענה? נשמח לעזור!
הפקדה לפנסיה לעובד היא עניין מהותי, שהחוק לא מאפשר לוותר עליו. חשוב לבחור את המסלול הפנסיוני המתאים ביותר לצרכים ולרצונות של העובד, ולהתחיל לבצע הפקדות בהקדם האפשרי, על מנת שיתקיים בכבוד לאחר פרישתו.
בחירת קרן פנסיה או קופת היא החלטה חשובה שיכולה להשפיע על איכות החיים שלך בגיל פרישה. ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת קרן פנסיה, כגון תשואות לאורך השנים, דמי ניהול, גירעון אקטוארי, היקף נכסים מנוהל ומדד שארפ.
המומחים של פתרונות עדיפים פועלים למען האינטרסים שלכם, באמצעות טכנולוגיה חכמה המאפשרת השוואה מקיפה ומעמיקה בין האפיקים השונים, של כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בתחום. צרו קשר עוד היום ותיהנו משירות מקצועי ושקט נפשי.