הגעתם לגיל פרישה? כך תנהלו את ההשקעות שלכם

עם גיל פרישה הרבה אנשים מגלים שהם הצליחו לצבור לא מעט כסף, והם מתלבטים מהי הדרך הנכונה עבורם כדי לנהל את הכספים בצורה מיטבית וחכמה. אנחנו כאן כדי לתת לכם כמה טיפים.

הסכום הגדול ביותר שאי פעם היה בידיכם

עם פרישתכם תגלו שהצלחתם לצבור כמה וכמה נכסים במשך חייכם. יתכן ומדובר בכספים פנסיוניים כגון קופות גמל, ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה וקרנות השתלמות וייתכן שמדובר בכספים אחרים כגון תיקי השקעות, פקדונות בנקאיים וכדומה. מעבר לכך, יש מי שגם אפילו הצליח לרכוש דירה להשקעה בארץ או בחו"ל, אך כאן לא נרחיב על כך את הדיבור.

אז מה עושים עם כל השפע הזה?

מומחי פרישה רבים סבורים שמי שחצה את גיל 60 צריך לצמצם את הסיכון בתיק ההשקעות. כך אם יהיו ירידות חדות בשוק ההון, החסכונות הכספיים שלהם לא יקטנו. הסיבה לכך פשוטה: לאדם צעיר יש זמן לחכות עד שהמניות יתקנו את עצמן ועד שהחיסכון שלו יהיה נגיש עבורו, בעוד שלאדם שהגיע לגיל פרישה ושיש לו צבירות כספיות גבוהות יכול לאבד סכום משמעותי של הכסף בזמן שהחיסכון שלו כבר נגיש עבורו ושהוא זקוק לו. הנחת היסוד היא שהשקעה לטווח הארוך הנכסים היותר תנודתיים ו"מסוכנים" כדוגמת מניות יניבו תשואה גבוהה יותר. ואם נבחן זאת היסטורית, נראה שהנחה זו אכן נכונה.

אליה וקוץ בה

עם זאת קיימת בעיה: חלק משמעותי מהפורשים שמודעים לנושא נוקטים במדיניות השקעה מאוד סולידית, שעלולה למעשה גם לפגוע בהם. זאת מאחר והתשואה בתיק הפנסיונית חיונית מאוד לקיומה של פנסיה הוגנת.

ניקח דוגמה: גבר חצה את גיל 67 ויש לו קופ"ג שבה צבר מיליון שקלים. אם נלך לפי תחזית התשואה המקובלת כיום שהיא 3% ריאלי (כרגע נתעלם מהמדד) לאחר 22 שנה, שזו תוחלת חייו הצפויה, יהיו בידיו 1,916,103 ₪, אלא אם כן הוא יבחר במסלול יותר מדי סולידי. מסלול כזה יניב תשואה של 1% ריאלי ויצבור רק 1,244,716 ₪.

אז מה כדאי לעשות?

ראשית, חשוב להכיר ולהיות מודעים לבעיה, כדי לא לבחור בתיק במסלול השקעות מסוכן מדי וגם לא סולידי מדי. שנית, יש לזכור שכל מקרה נבחן לגופו וחייבים לבדוק מהם המקורות שיש לכם ולתכנן כיצד להשתמש בהם, לשם כדאי לפנות לסוכן פנסיוני שיידע לאפיין את צורכיכם, למפות את המקורות שעומדים לרשותכם ולעזור לכם להכין תוכנית פרישה מסודרת.

כך למשל אם הפנסיה מספיקה לכם לצורכי המחייה השוטפים שלכם, אז טווח ההשקעה של כספים אחרים הם לתקופות ארוכות ולכן אפשר וייתכן שגם רצוי לשקול מסלול השקעה קצת יותר מנייתי. אך לעומת זאת אם הפנסיה איננה מספיקה וברצונכם להשתמש בכספים אחרים לצורך השלמת הצרכים, אזי רצוי לעבור למסלול יותר סולידי.

סוכני הביטוח שלנו בפתרונות עדיפים עוסקים כבר עשרות שנים בתחום הביטוח הפנסיוני ובתכנון פרישה בהתאמה אישית. אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר עוד היום ולהצטרף לשורה ארוכה של לקוחות שכבר נהנים משירות מקצועי, יחס אישי וחם והכי חשוב – שקט נפשי.

ניהול השקעות לאחר פרישה (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
כמה עולה ייעוץ פנסיוני
כמה עולה ייעוץ פנסיוני?

אם שקלתם לקחת ייעוץ פנסיוני, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה. כמה עולה ייעוץ פנסיוני, במה זה שונה מייעוץ של סוכן פנסיוני ומה עדיף? מוזמנים לקרוא ולגלות

קראו עוד »
מיסוי כספי פנסיה
מיסוי כספי פנסיה – כל מה שחשוב לדעת

מיסוי כספי פנסיה היא עניין שמעסיק לא מעט חוסכים, בין אם הם עומדים בפני פרישה ובין אם הם נקלעו למשבר כלכלי ומתלבטים אם כדאי להם למשוך את הכסף או לקבל הלוואה. במאמר זה נסביר על כל אחת מהסיטואציות האלה.

קראו עוד »
מהי עלות תכנון פרישה?

אולי זה ישמע לכם מוזר אבל תכנון הפרישה שלכם צריך להתחיל כבר ביום שבו התחלתם לעבודה. אז איך עושים את זה, מה משפיע על עלות תכנון פרישה ולמה צריך לשים לב?

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.