ביטוח נזק לציוד מכני הנדסי מיועד לצרכי הגנה מפני נזקי תאונה לכל סוגי הכלים המכאניים הנמנים תחת קטגוריית כלי צ.מ.ה (ציוד מכני הנדסי), לרבות, כלים חקלאיים מחפרונים, מלגזות, טרקטורים, נגררים, דחפורים, משאבות, מנופים, ציוד הרמה וכדומה. הכיסוי הביטוחי המוצע לכם במסגרת הפוליסה תקף אך ורק בגין נזק תאונתי, קרי, אירוע פתאומי ובלתי צפוי שבגינו נגרם נזק לכלי או חלק ממנו.
אם אתם מחזיקים ציוד מכני הנדסי – זה הזמן שלכם להגן עליו!
חשוב לציין ולהבהיר שפוליסת ביטוח ציוד מכני הנדסי מיועדת אך ורק לצרכי כיסוי נזק תאונתי אשר נגרם לאחד מכלי ה-צ.מ.ה וזאת על בסיס "כל הסיכונים", כאשר נזק הנגרם בגין שבר מכני כתוצאה מפעילות הכלי איננו נכלל בגבול האחריות של הפוליסה.
יחד עם זאת, עומדת לרשותכם האפשרות לבטח את כלי ה-צ.מ.ה שבבעלותכם ו/או שבהם אתם עתידים לעשות שימוש, גם במסגרת ביטוח סיכוני שבר מכני. כמו כן, עומדת לרשותכם האפשרות להרחיב את תנאי הפוליסה ולהתאימה לכל אחד מהצרכים הביטוחיים המותאמים לכם ברמה הפרטנית, לרבות, כיסוי נזק לציוד מכני הנדסי בין נזקי טבע/רעידת אדמת/שבר שמשות/חילוץ וגרירה וכדומה. כמו כן, עומדת לרשותכם האפשרות להרחיב את כיסוי הפוליסה במסגרת ביטוח צד ג' לכל נזקי הרכוש אשר נגמרו לצד שלישי כתוצאה ישירה משימוש בציוד הכבד וגם עבור נזקי גוף אשר נגרמו על ידי כלי המוגדר כ-מכונה ניידת אשר אינו נכלל בביטוחי החובה.
עיקרי הכיסויים בפוליסה
- בכל אותם מקרים ביטוחיים (בגינם ניתן להפעיל את הפוליסה) בהם הנזק לציוד מכני הנדסי ניתן לתיקון, הפוליסה מכסה את כל ההוצאות הנלוות לתיקון הכלי, לרבות, פעולות המחייבות פירוק והקמה מחדש של רכיבים אשר הוצאו מהכלי לצרכי ביצוע תיקונים.
- תיקונים ארעיים אשר בוצעו על ידי בעלי הפוליסה נכללים בהוצאות וזאת במידה והם מהווים חלק מעלות התיקון הסופי של הכלי.
- קביעת הערך הכספי הממשי של הציוד נקבע בהתאם לסכום הנמוך מהשניים: ערך מסחרי (ערך שוק של הציוד לפני קרות המקרה הביטוחי) או ערך בניכוי פחת הנקבע בהתאם לגיל הציוד ובחוות דעתו של שמאי.
- במקרים של אובדן מוחלט על פי תנאי והגדרות הפוליסה, ישולמו למבוטח תגמולי ביטוח בהתאם לערך הממשי של הציוד בגובה הסכום המצוין בפוליסה.
זקוקים למידע נוסף בנוגע לביטוח ציוד מיכני הנדסי? צרו אתנו קשר בכל עת, ונשמח להעניק לכם ייעוץ אישי.
ניהול סיכונים פיננסיים הוא מושג שחשוב שכל אחד חייב להכיר על מנת להתנהל כלכלית נכון. לא רק עסקים חשופים להפסדים כספיים אלא גם כל אדם באשר הוא. איך למזער את הסיכון אך לא לפספס הזדמנויות?
אישור קיום ביטוחים הוא מסמך הנדרש לעתים קרובות לבעלי מקצוע שעובדים מול חברות גדולות או בינוניות, רשויות מקומיות עיריות וגופים מוסדיים שונים. מדוע יש צורך במסמך זה, מהי מטרתו והכי חשוב- עלות השירות
מדי שבוע משרדנו בוחן ומעביר אינספור אישורי קיום ביטוחים. במאמר זה נדבר על אחת הטעויות השכיחות שאנשים עושים במסמך זה וניתן לכם טיפים שיעזרו לכם להימנע ממנה.
רשות שוק ההון פרסמה אישור קיום ביטוח נוסח חדש, עם שלושה שינויים חשובים שחשוב מאוד שתכירו. במאמר זה תמצאו את כל השירותים וההרחבות המעודכנים לשנת 2023.
ויתור על זכות שיבוב היא סעיף שמזמיני עבודה רבים מבקשים מבעלי מקצוע רבים. אז מה זה אומר בעצם, למה דורשים מכם לוותר עליו, איך משיגים אותו ולמה הוא כה חשוב?
נספח אישור קיום ביטוח, שנקרא גם נספח א, הוא טופס שנועד לשמש כאסמכתא לכך שלמבוטח אכן קיימת פוליסת ביטוח בתוקף. מה הנספח הזה כולל בעצם ולמה חשוב שתשימו לב?