העברת כספי פיצויים לקרן פנסיה – כל מה שחשוב לדעת

העברת כספי פיצויים לקרן פנסיה היא צעד מורכב, שכדאי רק במקרים מסוימים. כמו כן היא בעלת השפעה מוכרעת על גובה הקצבה הפנסיונית שלכם. אז מה חשוב לדעת לפני שמעבירים?

העברת כספי פיצויים לקרן פנסיה – מתי זה כדאי ולמי?

ישנן 3 הפקדות שמבצעות מדי חודש בחודש עבור כל מי שעובד בתור שכיר:

     

      • הפקדה עצמית – כשכירים אתם מפקידים מדי חודש בעצמכם כ- 6% משכרכם לטובת רכיב התגמולים בחיסכון הפנסיוני שלכם.

      • הפקדת מעסיק לתגמולים – גם המעסיק שלכם מפקידים 6.5% מסכום שכרכם לטובת רכיב התגמולים בחיסכון הפנסיוני שלכם.

      • הפקדת מעסיק לפיצויים – בעוד ההפקדות הקודמות שציינו הם אלו שירכיבו בעתיד את הקצבה הפנסיונית שלכם, הרי שהפקדה זו מהווה את תשלום הפיצויים בסיום תקופת ההעסקה שלכם אצל המעסיק הנוכחי, בהנחה והיא תסתיים עוד לפני גיל פרישה (אך לא בהכרח).

    ההפקדה לרכיב הפיצויים מתבצעת במגוון רחב של דרכים:

       

        • במקרים אחרים, כל כספי הפיצויים מופקדים בקופת גמל

        • קיימים מקרים שבהם המעסיק מחליט להפקיד 6% לרכיב הפיצויים ושומר אצלו את ה – 2.33% הנוספים ומשלם אותם באמצעות הפקדה בתלוש השכר ישירות לבנק בסיום תקופת ההעסקה.

      במקרה מהסוג השלישי שציינו, לעתים כדאי לשקול העברת כספי פיצויים לקרן פנסיה. פעולה זו כדאית במטרה לאחד במקום אחד את כל הסכומים שהצטברו במשך הזמן.

      שימו לב – לא תמיד, ולא בכל מקרה

      זכרו כי העברת פיצויים לקרן פנסיה אפשרית רק אם החוסך יוכיח לגוף המנהל את הקרן שהפקדת הפיצויים (2.33%) יצאה משכר זהה שממנו הופקדו גם כספי הפיצויים (6%). אם השכר אינו זהה, לא ניתן לבצע העברת כספי פיצויים לקרן הפנסיה ויש להמתין לגיל 60 כדי לבצע את המהלך.

      מה כדאי לעשות עם כספי הפיצויים?

      קיימות מספר אופציות לבחירתכם:

         

          • פשוט למשוך את הכסף – אם סכום הפיצויים עולה על תקרת הפטור ( נכון לשנת 2023 – 13,310 ש"ח על כל שנת עבודה אצל המעסיק האחרון, או משכורת חודשית אחת על כל שנת עבודה – הסכום הנמוך מבין השניים) – יתכן ותצטרכו לשלם מס. מעבר לזה, זכרו שמשיכת הפיצויים פוגעת בקצבת הפנסיה העתידית, אם תמשכו אותה בטווח של 32 שנה למועד הפרישה (גיל פרישה חובה).

          • רצף פיצויים – להשאיר את הכסף בקופת הפיצויים כדי להשאיר את האפשרות למשוך את הכסף בסיום תקופת ההעסקה הבאה (ומתוך הנחה שאולי בעתיד חבות המס תהיה נמוכה יותר).

          • רצף קצבה – הכוונה היא לפעולה של העברת הפיצויים לקרן פנסיה, כדי שהסכום הזה יתווסף לחיסכון הפנסיוני שלכם ויגדיל את קצבתכם החודשית לאחר שתצאו לפנסיה.

        אז איך לבחור מה לעשות?

        זכרו שניהול החיסכון הפנסיוני דורש אחריות, הבנה, תכנון והתאמה לצורכיכם האישיים. לכן, גם אם נדמה לכם שאתם יודעים באיזו אפשרות אתם מעוניינים, שווה להתייעץ עם סוכנים פנסיוניים מנוסים ומקצועיים.  אתם מוזמנים להיעזר בניסיון של המומחים שלנו בפתרונות עדיפים, שאוחזים ברישיון פנסיוני מטעם משרד האוצר, ובידם כל הידע, הניסיון והכלים לעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה. אז אם אתם מעוניינים בשקט נפשי, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר עוד היום.

        העברת כספי פיצויים לקרן פנסיה
        תוכן עניינים
        מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
        האם כדאי למשוך כספי פנסיה
        האם כדאי למשוך כספי פנסיה כדי לכסות את המשכנתא ואת ההלוואות?

        הריבית הגבוהה מביאה לכך שיותר ויותר ישראלים מושכים את קרנות הפנסיה וההשתלמות ושוברים חסכונות על מנת לכסות את המשכנתא והלוואות אחרות. האם גם לכם כדאי, אילו השלכות צפויות לטווח הארוך ומה אפשר עוד לעשות כדי לא לכרוע תחת הנטל?

        קראו עוד »
        צרו קשר
        השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

        / 5.