פטירה של בן משפחה או חבר קרובים היא אירוע טראומטי, אשר דורש מהקרובים לנפטר להתמודד עם מגוון משימות, כולל בירוקרטיה, ענייני רכוש ועוד. בין המשימות הללו נמצאת גם משימות הטיפול בקופת הגמל של הנפטר. כך תעשו זאת נכון
קופת גמל של נפטר – מהן האפשרויות העומדות בפניכם?
קופת גמל היא חיסכון פנסיוני אשר יכול להגיע לסכומים משמעותיים. כאשר אדם נפטר, הכספים בקופת הגמל שלו עוברים ליורשיו, או למוטבים שאותם הוא מינה בצוואתו.
אם ירשתם קופת גמל של נפטר, כדאי לדעתם שקיימות כמה אפשרויות לפניכם:
1. משיכת הכסף ישרות לחשבונכם
האפשרות הראשונה שעומדת בפני היורשים היא למשוך את הכספים לחשבון הבנק שלהם. זוהי אפשרות מפתה, שכן היא מאפשרת להם להשתמש בכסף באופן מיידי. עם זאת, חשוב לדעת שזוהי לא האפשרות היחידה, וישנן מספר סיבות מדוע משיכת הכספים לחשבון הבנק אינה מומלצת:
- פספוס הטבות מס: כספי קופת גמל פטורים ממס רווח הון למשך 3 חודשים ממועד הפטירה. לאחר מכן, הם חייבים במס רווח הון בשיעור של 25%. אם הכספים יועברו לחשבון הבנק, היורשים יהיו חייבים במס רווח הון על כל הרווחים שנצברו בקופת הגמל, גם על אלו שנצברו לפני 3 חודשים ממועד הפטירה.
- עמלות גבוהות: משיכת כספים מקופת גמל כרוך בעמלות ניהול, עמלות משיכה ועמלות אחרות. עלויות אלו עשויות להפחית את סכום הכסף שהיורש יקבל.
- הפסד פוטנציאלי : כספי קופת גמל מנוהלים על ידי גוף מוסדי, אשר מקצועי בניהול השקעות. אם הכספים יועברו לחשבון הבנק, היורשים יהיו אחראים על ניהול הכספים בעצמם, דבר שעלול להוביל להפסדים.
2. העברת הכספים לחשבון חדש על שם המוטב
האפשרות המומלצת היא להעביר את הכספים בקופת הגמל לחשבון חדש על שמכם. הדבר נעשה באמצעות טופס בקשה למשיכה או העברה של כספים מקופת גמל, אותו ניתן להוריד מהאתר של הגוף המוסדי המנהל את קופת הגמל.
העברת הכספים לחשבון חדש על שם המוטב מאפשרת ליהנות מהיתרונות הבאים:
- פטור ממס רווח הון למשך 3 חודשים: כספי התגמולים והרווחים עליהם יהיו פטורים ממס רווח הון למשך שלושה חודשים ממועד הפטירה. לאחר מכן, הם יהיו פטורים ממס רווח הון אם הכספים יועברו לחשבון חדש על שם המוטב.
- ניהול מקצועי: הכספים בחשבון החדש ינוהלו על ידי אותו גוף מוסדי שהנהל את קופת הגמל של הנפטר. הדבר מבטיח ניהול מקצועי של הכספים, ברמת הסיכון המותאמת לצרכי המוטב.
- חסכון בעלויות: העברת הכספים לחשבון חדש על שם המוטב אינה כרוכה בעמלות משיכה או עמלות אחרות.
להלן מספר טיפים ליורשים בטיפול בקופת גמל של נפטר:
- בדקו את זכאותכם לכספי הנפטר: לפני שאתם פונים לגוף המוסדי המנהל את קופת הגמל, יש לבדוק האם אתם זכאים לכספים. אם הנפטר מינה מוטבים, הכספים יעברו למוטבים בהתאם לחלקם היחסי. אם הנפטר לא מינה מוטבים, הכספים יעברו ליורשיו על פי דין.
- העבירו את הכספים לחשבון חדש על שם המוטב: לאחר שבדקתם את זכאותכם לכספים, יש להעביר אותם לחשבון חדש על שם המוטב.
- בחרו מסלול השקעה מתאים: לאחר העברת הכספים לחשבון חדש, יש לבחור מסלול השקעה מתאים. מסלול ההשקעה צריך להיות מותאם לצרכים ולמטרות של המוטב.
- התייעצו עם סוכן פנסיוני: סוכן פנסיוני יכול לסייע לכם בבחירת מסלול השקעה מתאים, בהעברת הכספים לחשבון חדש על שם המוטב ולעזור לכם במיצוי הטבות המס.
כיצד סוכן פנסיוני יכול לעזור לכם?
חשוב לזכור שקופת גמל היא חיסכון פנסיוני חשוב, אשר יכול לספק למוטבים הכנסה חודשית לאחר הפטירה. העברת הכספים לחשבון חדש על שם המוטב היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את עתידו הפיננסי של המוטב.
סוכן פנסיוני יכול לסייע ליורשים בכל הנוגע לטיפול בקופת הגמל של הנפטר. סוכן פנסיוני יכול לסייע בבחירת מסלול השקעה מתאים, לסייע בהעברת הכספים לחשבון חדש על שמכם ולמקסם עבורכם את הטבות המס שמגיעות לכם. אנחנו מזמינים אתכם עוד היום לתיאום פגישת ייעוץ עם המומחים שלנו בפתרונות עדיפים, שיעמדו לשירותכם במקצועיות וברגישות, גם ברגעים אלה.