מתי צריך לשלם פנסיה לעובד היא שאלה שמטרידה מעסיקים רבים, ובעיקר מעסיקים שחווים צמיחה והרחבה של העסק, ולראשונה מתחילים להעסיק עובדים חדשים. במאמר זה ננסה לעשות עבורכם סדר בדברים.
ממתי צריך לשלם פנסיה לעובד?
בשנת 2008 נכנס לתוקפו צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק התשי"ז-1957. חוק זה חולל רפורמה של ממש בשוק התעסוקה במדינה, היות ובעבר רק ארגונים גדולים וחזקים היו משלמים פנסיה לעובדיהם, ורבים היו מגיעים לגיל פרישה ללא כל חיסכון שיאפשר להם להזדקן בכבוד. צו ההרחבה למעשה קבע לראשונה כי על כל מעסיק לבצע הפקדות פנסיוניות עבור עובדיו, ללא קשר לגודל העסק או סכום הכנסותיו או להיקף משרתו של העובד.
אילו תנאים מחייבים אתכם לביצוע הפקדות פנסיוניות?
חשוב לסייג ולומר, כי לא תמיד צריך לשלם פנסיה לעובדים. אז מתי צריך לשלם פנסיה לעובד? החוק מחייב רק בעלי עסק שמעסיקים עובדים מגיל 21 ומעלה (או עובדות מגיל 20 ומעלה) ועד לגיל פרישה. כלומר עבור בני נוער ומי שהתקבל לעבודה לאחר שחצה את גיל הפרישה, אין חובת הפקדה.
התשלום מתבצע רק לאחר תקופת מבחן מסוימת
שימו לב, חובת ההפקדה על המעסיק אינה מיידית, ותלויה בשאלה האם לעובד שלכם יש או אין הסדר פנסיוני. אז כדי לדעת מתי צריך לשלם פנסיה לעובד שימו לב:
- אם יש לו כבר קרן פנסיה פעילה, יש להפריש לקרן הפנסיה לאחר 3 חודשים. יש להפקיד כספים רטרואקטיבית, החל מהיום הראשון לעבודתו.
- במידה ומדובר בעובד חדש בשוק העבודה, שטרם קיימת קרן פנסיה פעילה או אדם שחזר למעגל התעסוקה לאחר יותר מ- 5 חודשים שבהם לא בוצעו הפקדות למכשיר חיסכון פנסיוני, ניתן להפקיד כספים עבורו רק לאחר שיעבוד אצלכם במשך חצי שנה.
חשוב לדעת כי עובד אינו רשאי לוותר על זכותו לביטוח פנסיוני (גם לא על תשלומים בדיעבד שלא שולמו) ואינו יכול למנוע את ניכוי החלק שלו בהפרשות מתוך השכר.
מתי צריך לשלם פנסיה לעובד בפועל?
על מנת להבין מתי צריך לשלם פנסיה חשוב לזכור כי העובד עצמו הוא זה שמחליט באיזה מכשיר פנסיוני לחסוך את כספיו (קרן פנסיה או קופת גמל), איזה גוף ינהל עבורו את החיסכון ובאיזה מסלול. רק במידה ואינו קיבל החלטה תוך 60 יום מיום עבודתו, רשאי המעסיק לבחור להפקיד את כספי החיסכון באחת מתוך 4 קרנות הפנסיה הנבחרות של משרד האוצר, וזאת על מנת לעמוד בדרישות צו ההרחבה.
כך או כך, המעסיק חייב להעביר את ההפקדות אל הגוף המסודי שמנהל את הביטוח הפנסיוני של העובד בתוך 7 ימי עסקים מיום תשלום המשכורת או בתוך 15 ימים מתום החודש שעבורו משולמים הכספים (לפי המוקדם מביניהם).
אם המעסיק לא העביר את הכספים עד ה-15 לחודש, הוא עשוי להיות חייב בריבית פיגורים כלפי הגוף הפנסיוני. ריבית הפיגורים תיזקף גם על ריבית הפיגורים עצמה עד לסילוקו המלא של החוב כלומר, ריבית דריבית.
אם המעסיק לא העביר את הכספים תוך 31 יום מהמועד שבו היה צריך לשלם את השכר לפי החוק (21 יום לאחר המועד שבו אי תשלום השכר נחשב הלנת שכר), ייחשב הדבר להלנת שכר עבור סכומים אלה (אפילו אם השכר עצמו שולם לעובד בזמן).
יש לכם שאלות נוספות? אנחנו כאן בשבילכם!
סוכנות פתרונות עדיפים עובדת כבר שנים רבות מול כל החברות המובילות במשק בתחום הפנסיוני והביטוח. בידינו ניסיון עשיר וכלים המאפשרים לנו להעניק לכם את השקט הנפשי בניהול עסק עם פתרונות ב- 360 מעלות. צרו קשר עוד היום לקבלת ייעוץ מקצועי, אמין ואובייקטיבי.