בשנים האחרונות קיימת נהירה של משקיעים רבים למוצר חיסכון חדש יחסית שנקרא קופת גמל להשקעה. אם גם אתם מעוניינים ליהנות מיתרונותיו ולהשקיע באמצעותו בשוק ההון, חשוב להבין קודם כל איפה כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה. במאמר זה תקבלו טיפים כיצד לבחור את הקופה האידיאלית.
איפה כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה – שאלת השאלות
כיום יותר מתמיד יש מגמה תופסת תאוצה בקרב ציבור החוסכים בישראל, באשר לחשיבות ההשקעה בשוק ההון, ובדגש על השקעות המיועדות לטווח הבינוני-ארוך. לצד זאת, עדיין קיים פער של ידע בתחום זה, וחוסכים רבים מעוניינים שגוף מקצועי ינהל עבורם את הכספים, במקום שהם יצטרכו ללמוד את הנושא הזה לעומק בעצם.
אחת האפשרויות העומדות בפני כל מי שרוצה להשקיע במעין שיטת "שגר ושכח" היא קופת גמל להשקעה. במסגרת זו, שהפכה להיות אחת הדרכים האהובות ביותר על ציבור החוסכים הישראלי, חברות ביטוח או בתי השקעות הם אלה שמשקיעים את הכספים בשוק ההון במטרה להרוויח תשואה עודפת גבוהה ככל הניתן וכל זאת בתמורה לדמי ניהול כמובן.
אחת השאלות הנפוצות שבה אנו נתקלים בתור סוכנות ביטוח היא איפה כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה, ולא בכדי. מאחר וקיימים גופים פיננסיים רבים שמציעים את המוצר לציבור הצמא להשקעות בסגנון הזה, וכל אחד ואחד מהם מציע מגוון רחב של מסלולי השקעה הנתונים לבחירת החוסך, העניין יוצר תחושת הצפה ובלבול.
השוואת קופות גמל להשקעה – המפתח לקבלת ההחלטה הנכונה
חוסכים רבים חושבים שיש תשובה ברורה וחד משמעית לשאלה איפה כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה. אבל האמת שאין זה כך. על מנת לספק מענה אמיתי על שאלה זו, לא רק שחשוב לערוך השוואת קופות גמל להשקעה, אלא שיש לחזור עליה מדי שנתיים-שלוש, כי הדברים מאוד דינמיים ויכולים להשתנות. השוואה בין הקופות תעזור לכם לראות את התמונה המלאה, ולקבל החלטה מושכלת.
יש לציין כי השוואת קופות גמל להשקעה כרוכה בהשוואת כמה וכמה נתונים, ואלה העיקריים שבהם:
- התשואות – יש לבדוק אילו תשואות השיגו הקופות בהתבוננות של לפחות 3 שנים לאחור ואפילו 5 שנים לאחור על מנת לנטרל את התנודתיות האופיינית לשוק ההון.
- דמי הניהול – הגופים שמשקיעים עבורכם את כספכם לגבות עד 4% מכל הפקדה ועד 1.05% מסך כל הצבירה שחסכתם. תוכלו לראות באתרים כמו גמלנט שבפועל, כל גוף גובה פחות מהתקרה שהחוק מתיר, אבל חשוב לדעת שהנתונים המוצגים מייצגים את הממוצע של דמי הניהול שכל גוף גובה, כלומר זה לא בהכרח אחוז דמי הניהול שיגבו ספציפית מכם.
- היקף הנכסים של הקופה – לא משנה באיזה מסלול השקעה אתם שוקלים לחסוך את כספכם, כדאי לבדוק מה היקף הנכסים של הקופה במסלול הרלבנטי מבחינתכם. ככל שהיקף הנכסים גבוה יותר, המשמעות היא שהציבור בוטח בגוף המנהל זה, ולהפך.
- מדד שארפ – אנו ממליצים לבדוק נתון זה לאחר שבחרתם לעצמכם מסלול השקעה. השאיפה שהציון במדד זה יהיה גבוה ככל הניתן, כיוון שהוא מייצג את היחס בין הסיכון שנטל על עצמו הגוף המנהל לעומת התשואה שהצליח להשיג. מן הסתם נעדיף לחסוך בקופה שאיננה מסכנת את כספינו.
- מוניטין של מוסדות הניהול – אתם יכולים לקבל ממש בקלות אינפורמציה על ההצלחות והכישלונות של כל חברה בתקשורת. כמו כן מדד השירות של משרד האוצר מספק מידע מעניין על כל מוסד ותודעת השירות שלו.
חושבים שזה מורכב או מסובך? אנחנו נעזור לכם בקלות, בפשטות ובמהירות
כאמור, השוואת קופות גמל להשקעה היא משימה של ממש, ואדם ממוצע עלול להתקשות בה. זאת מאחר וטרם קיימים אמצעים מספיק מפותחים כדי לאפשר לכל אחד לקבל את כל המידע בלחיצת כפתור, לנתח אותו ולפעול בהתאם למסקנות.
בפתרונות עדיפים אנחנו משתמשים בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת השוואה מעמיקה ואיכותית בין קופות גמל להשקעה של כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בישראל. הצטרפו עוד היום לאינספור לקוחות שנהנים כבר שנים רבות משירות מקצועי, יחס אישי ושקט נפשי. צרו עוד היום ותתחילו ליהנות מחיסכון שעובד בשבילכם!