למי מגיע קרן השתלמות?

למי מגיע קרן השתלמות היא שאלה נפוצה למדי, אך בניגוד למה שנהוג לחשוב – התשובה מעט מורכבת, ובעיקר לגבי עובדים שכירים. שווה לקרוא את המאמר כדי להבין את הנושא יותר לעומק.

מהי בכלל קרן השתלמות ולמה כולם ממליצים שתהיה לכם אותה?

קרן השתלמות היא מכשיר חיסכון פיננסי שאליו מועברות מדי חודש הפקדות. הפרשות אלו נצברות ומושקעות בשוק ההון, מנוהלות באופן מקצועי ע"י חברות ביטוח או בתי השקעות ואמורות ליצור עבורכם רווחים (תשואות). הכסף "ננעל" בקרן למשך 6 שנים ולא ניתן למשיכה, ובזמן הזה הוא עובד בשבילכם.

כעבור 6 שנים (ובמקרים מסוימים אפילו לאחר 3 שנים) הקרן נפתחת והופכת לנזילה, כלומר – תוכלו למשוך את הכסף, וליהנות מפטור ממס הן על החיסכון והן על הרווחים, אבל שווה לא למהר כל כך למשוך את הכסף, כי קרן ההשתלמות מציעה עוד יתרונות רבים.

למי מגיע קרן השתלמות?

כששואלים למי מגיע קרן השתלמות, ראשית יש להתייחס הן לעצמאים והן לשכירים:

קרן השתלמות לעצמאים

כל עצמאי יכול לפתוח קרן השתלמות לעצמו ולהפקיד אליה כספים, עד לסכום התקרה שמתעדכן אחת לשנה. שימו לב כי עצמאי שהוא גם שכיר יכול לפתוח לעצמו קרן השתלמות, גם אם יש לו קרן כזו במסגרת מקום העבודה.

קרן השתלמות לשכירים

עובדים במגזר הציבורי והפרטי זכאים לקבל קרן השתלמות, אך רק בתנאי והמעסיק מציע להם את ההטבה הזו או נעתר לבקשתם להעניק להם אחת כזו. כלומר, אתם תלויים בטוב לבו של המעסיק.

לא מעט פעמים מעסיקים במגזר הפרטי מסרבים לבקשה זו, ודווקא במקומות עבודה המשתייכים למגזר הציבורי או במקומות עבודה עם הסכם קיבוצי, העובדים מקבלים את הקרן באופן אוטומטי. לפעמים כבר מהיום הראשון יש להם קרן השתלמות, ולעתים רק לאחר פרק זמן מסוים.

חשוב להבין כי קרן השתלמות היא הטבה של ממש שמציעים בדרך כלל למועמדים לתפקידים שקשה לגייס אליהם (למשל עובדי הוראה, עובדים סוציאליים, עובדי חברות שמירה ואבטחה, עובדים בחברות שמירה וניקיון וכו') או למועמדים שמתמודדים על תפקידים בכירים.

האם מגיע לי קרן השתלמות אם אני לא עובדת כרגע?

לא ניתן להצטרף באופן עצמאי או להפקיד עצמאית לקרן השתלמות, ומי שאינו עובד מכל סיבה שהיא גם לא יכול להמשיך להפקיד לקרן קיימת או לפתוח לעצמו קרן. גם אם תעברו למקום עבודה חדש, לא תהיה זו חובתו של המעסיק להמשיך להפקיד עבורכם כספים (שלא כמו בקרן פנסיה למשל).

עם זאת, כפי שאמרנו התשובה לשלאלה למי מגיע קרן השתלמות היא מורכב, ולכן חשוב להבין שאם אתם נמצאים במצבים מסוימים, יתכן כי כן מגיע לכם שימשיכו להפקיד עבורכם בקרן:

  • חופשת לידה: המעסיק חייב להמשיך להפקיד לקרן ההשתלמות אם יצאתן לחופשת לידה, למשך התקופה בה אתן זכאיות לדמי לידה (כ- 15 שבועות), אך זאת בתנאי שעבדתם אצל המעסיק 6 חודשים לפני היציאה לחופשת הלידה. אם חופשת הלידה ארוכה יותר, המעביד אינו חייב להפקיד עבור המשך חופשת הלידה, וגם אתן לא תוכלו להפקיד אלא רק לאחר שתשוב לעבוד, ואז תוכל לבצע הפקדות רטרואקטיבית.
  • מילואים, חופשה שנתית וחופשת מחלה:  במצבים אלו הפקדות העובד והמעסיק נמשכות כרגיל.
  • חל"ת (חופשה ללא תשלום)המעסיק אינו מחויב להפריש סכומים לקרן השתלמות לכם במהלך חל"ת, אלא אם הסכם העבודה או ההסכם הקיבוצי מציינים אחרת. עם זאת, כשתחזרו מהחל"ת תוכלו להשלים את ההפקדות עד לסוף השנה.

לסיכום – למי מגיע קרן השתלמות וטיפ שחשוב להכיר!

במאמר זה הסברנו למי מגיע קרן השתלמות ובאילו נסיבות. אם הצלחתם לשכנע את המעסיק שלכם להפקיד עבורכם לקרן השתלמות, זכרו כי אתם אלו שבוחרים את הגוף שינהל עבורכם את הכספים ואת מסלול ההשקעה.

כדי למקסם את ההשקעה, מומלץ לקבוע איתנו פגישה לצורך השוואת קרנות השתלמות מקיפה, אשר משקללת פרמטרים רבים. בפתרונות עדיפים אתם תיפגשו עם סוכן ביטוח מורשה ע"י משרד האוצר ואובייקטיבי, שיעניק לכם את האפשרות לבחון את התמונה המלאה.

צרו קשר עוד היום לתיאום פגישה או שיחת ייעוץ. נשמח להעניק לכם שירות ברמה גבוהה ותוך דגש על יחס איש וחם, לענות על כל שאלה בסבלנות ובמקצועיות ולאפשר לכם לחסוך בלב שקט למען עתידכם.

למי מגיע קרן השתלמות
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.