מי זכאי לקרן השתלמות היא שאלה שמטרידה אנשים רבים, אבל התשובה היא מורכבת, ובמיוחד אם אתם שכירים. אנחנו כאן כדי להסביר לכם את הנושא לעומק.
מהי קרן השתלמות?
לפני שנענה על השאלה מי זכאי לקרן השתלמות, נסביר במה מדובר: קרן השתלמות היא מכשיר חיסכון פיננסי שמציעה הטבות רבות, כגון פטור ממס על החיסכון והרווחים, אפשרות למשוך את הכסף לצורך השכלה או רכישת נכס, ואף אפשרות להשתמש בו כדי לקבל הלוואה.
קרן השתלמות מציעה מספר יתרונות, כגון:
- פטור ממס – ניתן ליהנות מפטור ממס על החיסכון והרווחים בקרן השתלמות.
- אפשרות למשוך את הכסף לצורך השכלה – ניתן למשוך את הכסף מקרן השתלמות לצורך השכלה, ללא תשלום מס.
- אפשרות להשתמש בכסף כדי לקבל הלוואה – ניתן להשתמש בכסף מקרן השתלמות כדי לקבל הלוואה בתנאים אטרקטיביים.
- אפשרות להשקיע את הכסף בשוק ההון – הכסף בקרן השתלמות מושקע בשוק ההון, מה שמאפשר להרוויח תשואות גבוהות וליהנות מאפקט הריבית דריבית.
לכן, אם אתם מחפשים דרך לחסוך כסף וליהנות מהטבות רבות, קרן השתלמות היא אפשרות מצוינת.
מי זכאי לקרן השתלמות?
בישראל, קרנות השתלמות פתוחות לעצמאים ולשכירים.
- עצמאים יכולים לפתוח קרן השתלמות לעצמם ולהפקיד אליה כספים עד לסכום התקרה שמתעדכן אחת לשנה.
- שכירים זכאים לקבל קרן השתלמות מהמעסיק שלהם, אך רק בתנאי שהמעסיק מציע להם את ההטבה הזו או נעתר לבקשתם להעניק להם אחת כזו.
שכירים – בדקו אם אתם זכאים לקבל קרן השתלמות
חשוב לציין כי לא כל המעסיקים מציעים קרן השתלמות לעובדים שלהם. נשאלת השאלה מי זכאי לקרן השתלמות? בדרך כלל, מעסיקים במגזר הציבורי מציעים קרן השתלמות לעובדים שלהם, בעוד שמעסיקים במגזר הפרטי לא מציעים אותה תמיד.
אם אתם שכירים ואתם לא מקבלים קרן השתלמות מהמעסיק שלכם, אתם יכולים לבקש ממנו להעניק לכם את ההטבה הזו. אפשר לנסות לבקש את הקרן הן במעמד ראיון העבודה והן במעמד שיחת שכר, אך שימו לב שהמעסיק לא תמיד ישתכנע לפתוח עבורכם קרן.
שימו לב – במקומות עבודה המשתייכים למגזר הציבורי או במקומות עבודה עם הסכם קיבוצי, העובדים מקבלים את הקרן באופן אוטומטי. לפעמים כבר מהיום הראשון יש להם קרן השתלמות, ולעתים רק לאחר פרק זמן מסוים.
מתי ניתן למשוך כסף מקרן השתלמות?
כסף מקרן השתלמות ניתן למשוך בדרך כלל לאחר 6 שנים. עם זאת, במידה ואתם מעוניינים להשתמש בכספי הקרן לצורך המטרה המקורית שלשמה היא נוסדה – כגון ללימודים אקדמיים, לימודי מקצוע, הכשרה מקצועית או השתלמות בארץ או בחו"ל, תוכלו למשוך את הכסף כבר לאחר 3 שנים.
האם מי שלא עובד זכאי לקבל קרן השתלמות?
התשובה מורכבת. בדרך כלל, לא ניתן להצטרף או להפקיד לקרן השתלמות בעצמכם אם אינכם עובדים כשכירים או כעצמאים, או להמשיך להפקיד אליה.
עם זאת, במצבים מסוימים כן אפשר להמשיך ליהנות מהפקדות אליה:
- חופשת לידה: אם יוצאים לחופשת לידה, המעסיק חייב להמשיך להפקיד לקרן ההשתלמות למשך התקופה בה האם זכאית לדמי לידה (כ- 15 שבועות).
- מילואים, חופשה שנתית וחופשת מחלה: ההפקדות לקרן ההשתלמות שלך ימשיכו כרגיל.
- חל"ת: המעסיק לא חייב להפקיד לקרן ההשתלמות שלך אם אתם נמצאים בחל"ת. עם זאת, כשתחזרו לעבודה, ניתן להשלים את ההפקדות עד לסוף השנה.
אם אתם עדיין לא בטוחים אם אתם זכאים לקרן השתלמות או לא, הכי טוב לדבר עם סוכן ביטוח פנסיוני.
לסיכום – מי זכאי לקרן השתלמות מה עוד חשוב שתדעו?
במאמר זה הסברנו מי זכאי לקרן השתלמות ובאילו תנאים. חשוב לזכור שאתם אלו שבוחרים את הגוף שינהל עבורכם את הכספים ואת מסלול ההשקעה, והמעסיק לא יכול לכפות עליכם חברה כזו או אחרת.
על מנת למקסם את השקעתכם, כדאי תמיד להתייעץ עם סוכן פנסיוני לצורך השוואת קרנות השתלמות מקיפה, אשר משקללת פרמטרים רבים.
בפתרונות עדיפים אתם תיפגשו עם סוכן ביטוח מורשה ע"י משרד האוצר ואובייקטיבי, שיעניק לכם את האפשרות לבחון את התמונה המלאה. אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו עוד היום לתיאום פגישה או שיחת ייעוץ שתאפשר לכם לחסוך בלב שקט.