השוואת קרן פנסיה משרד האוצר אפשרית באמצעות אתר אינטרנט ממשלתי מיוחד שהוקם לצורך הנגשת המידע לקהל הרחב. למה צריך את זה, איזה מידע ניתן לקבל באתר והאם אפשר להסתפק בנתונים שלו על מנת לבחור היכן לחסוך לטובת הפנסיה?
אתר השוואת קרן פנסיה משרד האוצר
עד לא מזמן המידע על ביצועי קרנות הפנסיה היה לא מספיק זמין ונגיש, ולפעמים היתה תחושה שמנסים "להחביא" מהקהל הרחב את המידע החשוב הזה. כדי לדעת בדיוק איך כל קרן פנסיה מתפקדת היה צריך לעבור חברה-חברה ולבקש ממנה את הנתונים, להתאזר בהרבה סבלנות ולהקדיש לא מעט זמן כדי לערוך השוואה כמו שצריך.
לפני כמה שנים, ממשלת ישראל החליטה לעשות מעשה ולשנות את כללי המשחק, כי רק כך היא תוכל לעודד אנשים לחסוך לפנסיה, ואף לחייב אותם לעשות זאת. היא הבינה שאם היא לא תפעל בהקדם על מנת להנגיש את המידע בסופו של דבר היא זו שתאלץ לתמוך בהרבה מאוד אנשים לאחר גיל זקנה. וכך נולד הרעיון להקים את פנסיה נט – אתר השוואת קרן פנסיה משרד האוצר.
איזה מידע ניתן לקבל באתר?
באתר השוואת קרן פנסיה משרד האוצר מאפשר לכל אדם לראות ולהשוות את הביצועים של כל קרן פנסיה לקרנות אחרים, בכל מסלול ובמגוון חתכי זמן. כמו כן אפשר להשוות את התשואות של הקרנות למדדי שוק ספציפיים, כגון מדדי אגרות חוב ממשלתיים או מדד בורסה תל אביב.
לצורך השוואת קרן פנסיה משרד האוצר תוכלו להיעזר באתר ולבדוק את הנתונים הבאים:
- תשואות – מהי תשואה מצטברת לתקופה מסוימת לפי הגדרתם, וכן תשואה ממוצעת ל- 3 שנים ותשואה ממוצעת ל- 5 שנים
- דמי ניהול – כמה דמי ניהול כל מוסד גובה בממוצע מעמיתיה מההפקדות ומהצבירה
- מצב איזון אקטוארי – האם הקרן מציגה עודף אקטוארי או גרעון אקטוארי
- מדד שארפ – מהו היחס בין הסיכון לתשואה שהגוף המנהל השיג
- יתרת נכסים – כמה כסף המוסד מחזיק בניהול כל קרן
- אופן חלוקת הכספים – איך המוסד מחלק את השקעותיו
- משיכות כספים – כמה כסף אנשים פדו מהקרנות
- ועוד
מהיכן המידע שמוצג באתר?
לצורך השוואת קרן פנסיה משרד האוצר הבין שעליו לחייב את כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות שמנהלים קרנות פנסיה חדשות להתחיל לדווח על התשואה החודשית דמי הניהול הממוצעים שהחברה גובה בכל מסלול. אט-אט עניין זה הפך לחלק בלתי נפרד מהשגרה של הגופים המנהלים: כל הדיווחים האלה מועברים לאגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון של משרד האוצר, שדואג לעדכנם באתר.
האם השוואת קרן פנסיה משרד האוצר מדויקת?
המערכת שמאפשרת לכל אחד השוואת קרן פנסיה משרד האוצר מציגה הרבה נתונים חושבים. בהחלט מדובר בכלי עזר משמעותי שיכול לכל אחד לבחון את הנושא בלי לצאת מהבית ובלחיצת כפתור, והוא אכן עדיף על פני אי הנגשת המידע החשוב.
עם זאת, נסייג ונאמר שיש גם הרבה מקום לשיפור:
- ההשוואה עדיין לא מספיק פשוטה וקלה – הכלי עדיין די מסורבל ומורכב, ורבים מדווחים כי אינם מסוגלים לבצע השוואה מעמיקה דיה, כי הם מתקשים להבין את הנתונים, לנתח אותם ולהסיק מסקנות.
- חלק מהנתונים אינם מדויקים דיים – לדוגמה, דמי הניהול מתייחסים לדמי הניהול הממוצעים שכל חברה גובה, ולא ניתן לדעת כמה דמי הניהול יגבו מכם, וזאת מאחר ולכל חברה יש את השיקולים שלה בגביית דמי הניהול, למשל: סכום החיסכון שאתם מביאים אתכם, סכום ההפקדות שאתם הולכים להפקיד, האם אתם מאוגדים לקבוצה כלשהי, האם אתם מעוניינים להפקיד בקרן פנסיה ברירת מחדל ועוד.
- חלק מהמידע עדיין חסר – קיימים פרמטרים חשובים שהכלי אינו מציג שהוא למשל מדד השירות של קרנות הפנסיה, המעיד על מידת שביעות הרצון של הלקוחות מגוף הניהול שבו הקרן שלו מנוהלת.
אז כיצד מומלץ לערוך השוואת קרן פנסיה?
כפי שכתבנו האתר להשוואת קרן פנסיה משרד האוצר הוא כלי משמעותי, אך עם זאת הוא עדיין לא מספק את המענה המושלם לציבור החוסכים ובהחלט נדרש מקצה שיפורים
אז כיצד מבצעים השוואת קרנות פנסיה בדרך קלה, פשוטה, אפקטיבית, נוחה ומהירה? פשוט פונים אל המומחים של פתרונות עדיפים. אנחנו עובדים כבר שנים רבות עם כל המוסדות המנהלים המובילים בישראל ומשתמשים בטכנולוגיה חדשנית המאפשר לשקלל הרבה פרמטרים בו זמנית, ולכן יש לנו את כל מה שנדרש כדי לסייע לכם בבחירת קרן פנסיה אידיאלית. רוצים שקט נפשי ושירות ברמה הגבוהה ביותר? צרו קשר עוד היום.