מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה?

מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה היא אחת השאלות שמטרידה עובדים רבים. במאמר זה נסביר מה קורה לאדם שיש לו כבר חיסכון פנסיוני והוא מתחיל לעבוד במקום חדש, מה קורה לאדם שאין בידיו חיסכון כזה ועוד.

צו הרחבה לפנסיית חובה מסדיר מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה

לפי חוק פנסיית חובה במשק, התשובה על פניו ברורה:

  • עבור מי שיש בידיו הסדר פנסיוני כלשהו, יש לבצע הפקדות פנסיוניות תוך 3 חודשים רטרואקטיבית מיום תחילת עבודתו או בסיום שנת המס (המוקדם מביניהם)
  • עבור מי שאין בידיו הסדר פנסיוני (או שהחיסכון לא היה פעיל במשך 5 חודשים ומעלה), יש לבצע הפקדות פנסיוניות תוך 6 חודשים ממועד תחילת העבודה, לא רטרואקטיבית. מדובר באנשים שנכנסים לראשונה למעגל העבודה, כמו צעירים שרק התחילו לעבוד, עולים חדשים, עקרות בית שהצטרפו למעגל העבודה וכו'עם זאת, צו ההרחבה לא נותן מענה לגבי שתי שאלות מרכזיות שעולות מתוכו: מה עולה בגורלו של עובד זמני, שמסיים את עבודתו במהלך שלושת החודשים הראשונים, או שעבד במשך תקופת ניסיון קצרה שלא צלחה? ומה נחשב להסדר פנסיוני פעיל?

עוד תנאים שכדאי להכיר

כדי להבין בדיוק מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה, חשוב לקחת בחשבון עוד 2 תנאים, קצת פחות מדוברים:

  • כשעובד חוצה את גיל 21 וכשעובדת חוצה את גיל 20 ועד גיל פרישת חובה – המעסיק אינו חייב לבצע הפקדות פנסיוניות עבור בני נוער ועובדים צעירים או עבור פנסיונרים (בתנאים מסוימים). אך אם הוא רוצה, כמובן שהוא יכול.
  • בעת חופשה, מילואים, לידה ומחלה – המעסיק חייב לבצע הפקדות פנסיוניות במקרה של חופשה שנתית בתשלום, חופשת לידה בה מקבלים דמי לידה מביטוח לאומי, מילואים או ימי מחלה. לעומת זאת במקרה של חל"ת או חופשת לידה ארוכה יותר מהתקופה בה העובדת מקבלת דמי לידה, המעסיק אינו חייב להפקיד.
  • בסיום שנת המס – כאמור, עובדים עם הסדר פנסיוני פעיל, לאו דווקא חייבים להמתין 3 חודשים עד לקבל הפקדה רטרואקטיבית, לעתים ההפקדה תתבצע קודם, כבר בסיום שנת המס (הכול תלוי בתאריך שבו התחילו לעבוד במקום החדש).
  • לאחר הודעה למעסיק – צו ההרחבה מחייב את העובד להודיע למעסיק שלו כיצד הוא מעוניין שתבוצע עבורו ההפקדה – באיזה מוצר (קרן פנסיה או קופת גמל) ובאיזו גוף ניהול וזאת תוך 60 ימים ממועד תחילת עבודתו אצל המעסיק. אם הוא לא מבצע זאת, המעסיק יבחר עבורו קרן פנסיה ברירת מחדל, ויהיה על העובד למלא את הטפסים הרלבנטיים ולחתום עליהם.

לסיכום – התשובה מורכבת יותר מהמצופה

כאמור, התשובה לשאלה מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה מעט מורכבת, ותלויה אם יש ברשותכם הסדר פנסיוני קיים או לא. כמו כן ראינו כי צו ההרחבה מותיר לפחות 2 שאלות פתוחות: מה עולה בגורלם של עובדים במשרה זמנית ומה בעצם נחשב הסדר פנסיוני. כמו כן הצבענו על נסיבות שמשפיעות על התחלת ביצוע ההפקדות בפועל, הכוללות: גיל, אירועים מיוחדים, סיום שנת המס וכן בחירת אופן ביצוע ההפקדות ע"י העובד.

וכאן אנחנו נכנסים לתמונה. כדי לעשות את הבחירה הנכונה שתטיב אתכם בעתיד,

כדאי מאוד לפנות אל סוכן פנסיוני מקצועי, אובייקטיבי ובעל רישיון מטעם משרד האוצר לצורך ביצוע  השוואת קרנות פנסיה וקופות גמל. זאת מאחר ולסוכן פנסיוני יש את הכלים הדרושים כדי לשקלל נתונים רבים, הרבה מעבר לדמי הניהול והתשואות. אנו אוחזים בניסיון עשיר וידע רב, ועובדים עם חברות הביטוח ובתי ההשקעות, על מנת להעניק לכם את השירות הטוב ביותר ושקט נפשי. צרו קשר עוד היום עם סוכנות פתרונות עדיפים ותאמו פגישת ייעוץ.

מתי המעסיק מתחיל לשלם פנסיה?
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
מה זה קרן פנסיה משלימה
מה זה קרן פנסיה משלימה?

הרבה אנשים מנסים להבין מה זה קרן פנסיה משלימה, ואנחנו כאן כדי לענות על שאלה זו ועל שאלות נוספות כמו במה היא שונה מקרן רגילה או מקופת גמל, למה היא חשובה ועוד.

קראו עוד »
מה זה איזון אקטוארי
מה זה איזון אקטוארי?

הרבה אנשים לא יודעים מה זה איזון אקטוארי בקרן פנסיה ומדוע הוא כל כך חשוב. במאמר זה נתעמק במושג זה, נסביר מהו תפקידו, מדוע יש בו צורך, מהי חשיבותו ועוד.

קראו עוד »
קבלת פנסיה והמשך עבודה – האם זה אפשרי?

קבלת פנסיה והמשך עבודה היא שילוב אפשרי, אבל לא בהכרח מתאים לכל אחד. אם אתם שוקלים פרישה מדומה, פרישה מוקדמת או אם אתם שוקלים להמשיך לעבודה לאחר גיל פרישה יש מספר גורמים שכדאי להתחשב בהם. במאמר זה נדבר על גורמים אלו.

קראו עוד »
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.